reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka wspolczuje przezyc i bolu. To musialo byc bardzo nieprzyjemne :/

Tez sie zastanawialam dzisiaj co sie dzieje z Ladina.

Dziewczyny jestem zalamana :/ A dokladnie naszym mieszkaniem, w ktorym jest tyle wilgoci ze sobie nie radze!!
Pranie jak zrobie, to schnie tydzien, az zaczyna smierdziec :( Pogoda na zewnatrz nie sprzyja suszeniu go na dworze.
Musimy kupic suszarke elektryczna, czyli znowu kasa w plecy i to dosyc spora:/ A do tego ten sprzet ciagnie mnostwo pradu.
Na scianach wychodzi woda, doslownie tak, jakby ktos ja zaaplikowal tam strzykawka :/ Normalnie chodze po domu i wycieram sciany.
grzejemy caly czas, juz widze jaki bedzie rachunek za prad :/Do tego mamy specjalny sprzet do odciagania wody z powietrza i co dziennie
wylewam ok szklanki wody z tego pojemnika.
Co prawda grzyba nie ma, ale czuje ze to by byla kwestia czasu gdyby sie tego nie dopilnowalo.
Reczniki do mycia nie chca schnac, wszystko predzej zgnije niz wyschnie :(
Nie wiecie co z tym zrobic??
Przez to jeszcze nie wypralam rzeczy dla maluszka, bo nie chce po prostu zeby smierdzialy. Nasze ciuchy juz dawno
nie pachnialy praniem :(

reklama
Musimy kupic suszarke elektryczna, czyli znowu kasa w plecy i to dosyc spora:/ A do tego ten sprzet ciagnie mnostwo pradu.
Uzywam takiej suszarki codziennie.Czasami chodzi 2-3 razy dziennie i nie zauwazylam zeby jakos ciagnela mnie po kieszeni :no:

Anitt chyba jedyne wyjscie to zmienic mieszkanie.Bo wilgoci chyba nie zlikwidujesz :no:
Wspolczuje :-(

dziekuje dziewczyny za miłe słowa i troske
własnie Mili usnęła chyba pojde do niej sie przyłaczyc
jestem w tym miejsccu bardzo obolała :zawstydzona/y: niestety nie mija...a wrecz zaczyna impulsowac coraz mocniej...

Anineczka nic mi nie dali :no: mam paracetamol brac 1 tabletke ale to za przeproszeniem do dupy jest,bo rano na włąsna reke z tego bolu wziełam Ibuprom i zero mi pomogło :-(

ja tez jestem ciekawa co z Ladiną :happy:
odezwij sie kochana

Anitt kurcze wspolczuje
ja bym stosowała te same metody co ty i skoro nie pomaga to bym sie za innym mieszkaniem rozgladneła bo nie wytrzymałabym nerwowo na tym mieszkaniu
niezbyt ciekawie
dobrze ze suszysz bo grzyb kocha wilgoc i ciepło
a zgłos to wlascicielowi! powinien cos z tym zadziałac!!
cholerka wspolczuje ci serdecznie

Anineczko to dobrze z ta suszarka, ja slyszalam wlasnie ze jest bardzo wielkim pozeraczem pradu, ale to niewazne. Wole miec pachnace pranie.
Ze zmiana mieszkania to troche problem, bo umowe mam do sierpnia 2008 :O Moze pojde do agencji i powiem im o co chodzi, boje sie rowniez
o maluszka, bo wiadomo ze taka wilgoc to nie jest nic zdrowego :/
tak to jest jak ludziska buduja domy zeby bylo jak najtaniej i najszybciej!! Te domy sa niewarte w ogole budowania. Jestem zla jak cholera i
chyba musze isc do agencji troche popyskowac bo mnie krew zaleje tutaj!

Anitt idz i pyskuj!!
mordą człowiek wiele moze załatwic niz po dobroci :dry:

a jak w UK wyglada podpisanie umowy
bo my mimo ze mamy tez do przyszłego roku to mamy 3-y miesieczne wypowiedzenie i w druga strone tez
jesli masz tak w umowie to daj im wypowiedzenie albo powiedz by dali ci suche mieszkanie :dry::no::wściekła/y:

Lilka no to miałas kurde przeżycia o rajku..............

Anitt pamietam jak mój wujaszek miał mieszkanko pełne wilgoci...ale powiem Ci że masakra była...dzieci ciagle chore...wogóle smród w domu... batdzo szybko go zmieniał.......
więc mamcie dobrze radzą zmieniaj mieszkanie jak najszybciej......

uciekam smażyć placuszki ziemniaczane +pieczarki + sosik grzybowo koperkowy:-)

buźka

Anit współczuje,kurcze na moje powinnać szukać nowej chaty,nie dobrze zeby dziecko chowało sie w wilgoci,kiedyś cos tam słyszałam o tym ze bardzo żle wpływa na zdrowie dziecka.

Laski co to za elektryczna suszarka ?Nigdy o czymś takim nie słyszałam ile takie cacko kosztuje,ja co prawda nie mam problemu z suszeniem bo rano powieszę i po południu juz suche prasuje ale chetnie bym sprawiła sobie takie cacko

ja skonczylam prasowanie pieluch baldachimu,ciuszków i becików rozkow reczników mam dosc az pot cieknie po czole.Ale nie jestem zadowolona poniewaznie moge dokładnie wyprasować tetry.Nie wiem czy słabe zelasko czy poprostu nie ma szans aby były głaciutkie jak flanelki

Anitt specjalna wiadomosc od mojego meza :-D
Nawet nie wiedzialam,ze sie tym zajmuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::happy2:

Czesc, tu maz Anineczki.
Sluchaj, w zasadzie to nie jest taka prosta sprawa. Ja zajmuje sie profesjonalnym osuszaniem budynkow i do tego zwykle potrzeba urzadzen pomiarowych i troche obliczen. W zasadzie to powinnas zglosic to i pozwolic zajac sie tym specjalistom, ale moge Ci dac kilka wskazowek:
1 podwyzszanie temperatury nie rozwiazuje problemu wilgoci tylko powoduje skraplanie (to wlasnie woda na scianach), czyli pogarsza
2 dehumidifier (maszyna do zbierania wilgoci) dziala poprawnie tylko i wylacznie przy wprowadzeniu ruchu powietrza, w taki sposob, ze wilgotne powietrze przechodzi przez wlot dehumidifier (wiec u Ciebie niestety nie dziala poprawnie)
3 wilgoc zawsze szuka rozprezenia, wiec duze szanse sa, ze jezeli zaczniesz rozszczelniac okna (np, po jednym w kazdym pokoju gdzie pojawia sie woda na scianach) na przynajmniej 1 cm szczeliny
4 skraplanie na scianach powoduje pojawienie sie materii organicznej na scianach a to i wysoka temperatura to najlepsze warunki dla grzyba

Sprobuj z rozczelnieniem okien i obnizeniem temperatury w domu do okolo 20 - 24 stopni celsjusza, i to powinno zatrzymac skraplanie i wyciagniecie wilgoci na zewnatrz.
TO MOZE NIE BYC WYSTARCZAJACE, ALE NA PEWNO JEST POPRAWNE...

reklama
Laski co to za elektryczna suszarka ?Nigdy o czymś takim nie słyszałam ile takie cacko kosztuje,ja co prawda nie mam problemu z suszeniem bo rano powieszę i po południu juz suche prasuje ale chetnie bym sprawiła sobie takie cacko
Wygladem przypomina pralke.
Ma beben i wlasciwie mozna pomylic z pralka.
Tutaj ze wzgledu na wilgotne powietrze i wieczne deszcze jest w prawie kazdym domku.
Rewelacja. Godzinka i pranko mam suchutkie,cieplutkie i nie pogniecione:happy2:
Tak wiec moge robic 10 pran dziennie a ciuszki mam zaraz suche:-)

Do góry