reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Fabian

Co myslicie o tym imieniu?:confused:

Mi niestety Fabian kojarzy się z Pawianem :-(

A ja sie pochwale,ze od dzis jestem oficjalnie na macierzynskim :cool::cool:
I to przyznali mi w najwiekszej kwocie:cool2::cool2:

No to moje gratulacje!!!
A ja od wczoraj jestem na zasiłku rehabilitacyjnym, które mi przyznali na 2 miesiące (więc zanim się skończy będę już na macierzyńskim). Ale dziś wkurzyła mnie kadrowa z mojej szkoły, bo dzwoniła do mnie pytać co z moim zwolnieniem lekarskim. Musiałam jej tłumaczyć, bo ona była ciemna, że już nie mogę mieć zwolnienia lekarskiego, bo już wykorzystałam 182 dni L4. A kilka dni temu byłam tam, aby pokazać decyzję z ZUSu i kserowały to sobie :wściekła/y:

A wieczorem idę na imprezkę nauczycielską ;-) Koleżanki mnie namówiły, bo tak prawdę mówiąc to wcale mi się nie chciało iść. Zobaczymy jak będzie. Zjem coś, pogadam i ucieknę do domu, bo tańczyć nie będę :-D

reklama
A co do płatnika na zwolnieniu lekarskim, to mi płacił pracodawca. Koleżanka mi mówiła, że jeśli w zakładzie pracy jest więcej niż ... (niestety, nie pamiętam ile, ale coś ok. 10?) osób to nie robi tego ZUS tylko właśnie pracodawca. Takie moje znikome wiadomości.:zawstydzona/y:

czesc dziewczyny

ale mam za sobą poczatek dnia :dull:
byłam od rana w spzitalu

zaraz opisze co i jak ide herbatke sobie zrobic bo dopiero sniadanie zjadłam

Mi niestety Fabian kojarzy się z Pawianem :-(
:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Nie no dziewczyny.Nie przejmujcie sie,nie robicie mi przykrosci :laugh2:
Alex prawdopodobnie zostanie Alexem :tak:
Tak tylko pytalam ;-)

Dziekuje za gratulacje.;-)

Joile milej imprezki.Zazwyczaj jest tak,ze jak sie nie chce isc to pozniej sie nie chce wyjsc z imprezki;-)

Ja wzielam cieplutka kapiel,wstawilam pranie i zaraz za obiadek sie wezme...choc nie powiem,mamuska moja mnie troche rozleniwila:dry::laugh2:

:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Nie no dziewczyny.Nie przejmujcie sie,nie robicie mi przykrosci :laugh2:
Alex prawdopodobnie zostanie Alexem :tak:
Tak tylko pytalam ;-)

Dziekuje za gratulacje.;-)

Joile milej imprezki.Zazwyczaj jest tak,ze jak sie nie chce isc to pozniej sie nie chce wyjsc z imprezki;-)

Ja wzielam cieplutka kapiel,wstawilam pranie i zaraz za obiadek sie wezme...choc nie powiem,mamuska moja mnie troche rozleniwila:dry::laugh2:
moze rozwiazanie bedzie danie dziecku na imie alex a nie alexander
wtedy nikomu nie przyjdzie na mysl wolac na niego olek

Lilka... jak minela nocka? Jestes w dwupacku?

Lilka mi też drentwieją ręce jak śpie cholera wkurza mnie to niesamowicie a dlaczego teraz tak sie dzieje?

Własnie Lilka jestes jeszcze 2w1?I jak sie czujesz?

Ja po przespanej nocy,lecz wczoraj wieczorem mnie cos dopadło
Nagłe wymioty,gorączka złe samopoczucie nie mam pojecia czy to jakis wirus?
Ale dzis jest dobrze
Napisz cos pozniej,bo teraz musze lecic otworzyc kebap i na rynek

:-):-):-):-) ja wam mowie ze nie urodze :-D przeczucie :dry:

Women wspolczuje tych wymiotów
jacie krece co sie dzieje na samiutki koniec z nami :shocked2::shocked2::dry::-(

Fabian

Co myslicie o tym imieniu?:confused:

very nice :-):tak:
mi sie podoba :-)

To imie podoba sie mojej mamie :tak:
A moj maz,ktory sam wymyslil Alexander juz cos kreci :dry:
Tak wiec szukam zlotego srodka :-D

Niestety nie pomoge ze zwolnieniem...

A ja sie pochwale,ze od dzis jestem oficjalnie na macierzynskim :cool::cool:
I to przyznali mi w najwiekszej kwocie:cool2::cool2:

Alexander fajne imie
skrót Alek mi sie podoba,ale Olek juz nie ;-)
kojarzy sie z silnym facetem (aleksander wielki hihiiii :-D;-) )

Anineczka gratulacje macierzynskiego -wysokiego :-);-)
nie ma to jak dobre wiesci

moj Karlos dostał podwyzke w pracy i ze wszystkich chlopakow z ktorymi zaczynał najwieksza...i awans mu sie szykuje ale ciiiii:cool2::cool2:
:-)

ok ide pisac co sie stało rano

no to tak

noc przespałam jako tako...o 5 rano wstałam na kibelek i wróciłam spac
koło 6.30 obudzil mnie lekki ból jakby nerki...stwierdziłam ze pewnie zaraz minie bo nie był mocny....myliłam sie

jak mnie zaczęło bolec to myslałam ze po scianach naucze sie chodzic :zawstydzona/y:
bol niesamowity!!!!!!!!!
o 8.30 nie wytrzymałam juz i zaryczana zadzwoniłam po Karola by przyjechał jak najsdzybciej bo ja juz nie wyrabiam!!

Milena co chwile podchodziła i mnie przytulała do siebie,mowiła ze mnie boli i widac przezywała to troche :-(
gdy przyjechał Karol to nie mogłam w zasadzie sie juz wyprostowac,chodzic wogole!!! ból narastał,az promieniował pod podbrzusze
powiem wam ze wolałabym mega silne skurcze niz to,bo skurcze mijają i ma sie czas odetchnąć,a tu non stop ból ból ból :-:)-:)-(

zastanawiałam sie jak dojade do szpitala w samochodzie
było męczensko,az sie popłakałam

dojechalismy do szpitala
tam formalnosci,potem oczekiwanie na lekarza...

ogolnie przebadali mnie na cacy i nic nie znalezli:no:
wyniki krwi,moczu,ktg ...no wszysciutko mi robilli,nic nie wykazało

mowiłam o tym ze reka mi dretwieje ze az w ból to przechodzi i usłyszałam ze to normalne
a ten moj bol ponoc tez....Hania niby mi uciska bo jest duza i dlatego....

na korytarzu jak mnie ścinało z bolu to sie zginałam w pół

teraz jestem w domu i jak znowu takie bole dostane mam dzwonic do lekarza :sorry:
teraz mnie nie boli,ale czuje ze to taka bomba zegarowa...bo mi impulsuje i jakby czeka na moment ataku buuuu
boje sie bo jest to nie do zniesienia :sorry:

a przebadali mnie z krwi na wszystko dosłownie....nawet na AIDS :shocked2::szok::dull::-D:tak:

pytali sie o wszystko:o nalogi,aborcje...poprzez jakiego wyznania jestem
:-)

ale szpital zrobil na mnie ogromne wrazenie...to kolos!!!!!!!:szok::szok:

teraz kolejną wizyte mam za tydzien,potrwa ona godzine i bede oprowadzona po szpitalu i takie tam
juz wiem co brac do spzitala dla siebie :-)

takze w sumie jestem podjarana jak nie wiem...emocje niesamowite

acha,co mnie miło zaskoczyło- lekarz wita sie z pacjentem,podaniem reki,pyta sie o twoje imie :-)
było bardzo milutko,a lekarke super trafilismy :-)

ach,bede przezywac cały dzien

a kolejną wizyte za tydzien w czawartek mam w swoje urodziny :-):cool2:

Lilka ale miałas przed południe szokkk
współczuje,kurcze ale ze nie stwierdzili co ci dolega przeciez bez powodu tak cie nie bolało.hmmm dziwne,ale wazne ze teraz jest ok .
Ja ide prasować kolejne ciuszki i pieluchy.

Lilka bidulko :-(
Oby juz Cie nie dopadaly takie sensacje :no:
Nic chociaz przeciwbolowego Ci nie dali?

Z drugiej strony masz juz swoja pierwsza wizyte w szpitalu za soba.Teraz juz wiesz co z czym sie je.

Trzymaj sie.

A moj mlody dzis strasznie szaleje. Juz mnie wszystko boli od jego wydziwien...i mam rozwolnienie :zawstydzona/y::dry:

Ja juz drugie pranie wstawilam,teraz ide sie przeprosic z odkurzaczem:-D

reklama
Do góry