reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

czyli jednak więcej za Oscarem przemawia:tak::eek::happy::cool2:
czekam na Wasze dalsze opinie :tak:
teraz już się żegnam
i życzę miłej i przespanej nocki wszystkim Mamuniom
:-):-):-)
widokimhnjaiyb4zvand059ea6.gif

reklama
pati jak dla mnie to ladniejsze imie to Oscar :tak: Ale decyzja nalezy do Ciebie przeciez.
Dziewczyny no to pewniej pojde teraz na te L4. Moja mama mi mowi, ze ona do konca pracowala bedac ze mna w ciazy jak i z moim mlodszym bratem.
Mowi ze przesadzam. No ale kazda ciaza jest inna i ona moze czula sie rewelacyjnie :happy: A jezdzac autkiem to Misia masz racje troszke niebezpiecznie.. te twoje wypadki... ehh nie strasz.

Witam,ja tylko na sekundke:-),milej nocki zycze:tak:.
Larvunia nalezy ci sie odpoczynek :tak:,ja tez sie nad tym zastanawiam:tak:,ale nie chce:no:.
Pati Oskar to ladne imie i zostalo zaakceptowane przez wiekszosc:tak::-D;-).
Women powodzenia w inetesie:-);-):tak:.
Misia dziekuje za umieszczenie mnie na liscie jest extra :tak::-D;-).

Milej niocki:-);-):tak::-D.

Hej Ho

Larvuniu u nas tutaj ciezko,bardzo ciezko dostac zwolnienie lekarskie w ciazy.Trzeba miec naprawde duze klopoty z ciaza lub ze zdrowiem,zeby wyrwac chorobowe.Ja w poprzedniej ciazy pracowalam do 38 tygodnia stojac non stop na nogach :baffled:
To prawda,jezeli zle sie czujesz i obawiasz sie o zdrowko lepiej nie ryzykowac i odpoczac troszke.Tymbardziej,ze masz problemy z kregoslupem a jazda samochodem+chory kregoslup to samobojstwo:tak:
Jezeli masz taka okazje to korzystaj ;-)

Pati to co? chyba Oscar ;-)
Jagoda Welcome back.Tak mi wlasnie Ciebie tutaj brakowalo :sorry2::sorry2:
Teraz to juz nam nie znikaj na tak dlugo ;-)

Misia ja tez sie dzisiaj nasprzatalam :eek::eek:
Ale jak czysto bedzie w niedziele :sorry2:
Sylwia co slychowac?
Ladina powodzenia w wymyslaniu imion...ciezka to robota.My na szczescie juz wybralismy i nie bylo wcale tak burzliwie jak z Antkiem :-D

Krecik moj Antek ma tak naprawde na imie Anthony z h w srodku.
Akt urodzenia dostal irlandzki,ale jak go rejestrowalismy w Polsce pani urzedniczka nie omieszkala sobie pod nosem pogadac,ze wymyslamy i ze chcemy byc inni.
Teraz tez pewnie bedzie gadala bo Alexander bedzie z x w srodku:wściekła/y::-D:-D

A nadajecie drugie imiona?
Antek ma Anthony Jerzy (Jerzy po dziadku) a Alexander bedzie mial Alexander Marek (po tacie). Chcielismy dac po drugim dziadku,ale Eugeniusz nie bardzo mi sie widzi :baffled::eek::sorry2::-D:-D
Gdyby byla Michalinka mialaby po babci na drugie Alicja:cool2:

Zaraz sobie zarzuce lampeczke rozanego winka i moze jakis maly seans w Tv :dry:

Hello Kobiety
Pati
moje zdanie znasz,mi sie bardziej podoba Nathan :-):-):-) i nie kojarzy mi sie z zadnym szatanem :sorry2::confused:

Larvunia według mnie to juz czas abys posiedziała w domku odpoczywała i zajeła sie sobą,ja poszłam na zwolnienie w 5 miesiącu tyle ze ja mialam prace stojącą bez mozliwosci siadania,czyli 9 godzin na nogach:baffled:Teraz tak wyszło jak wyszło od 3 tygodni zapierdzielam jak wół ale tylko z tego względu ze tatuś Jordana sie wypiął na nas i musiałam cos wymyslec aby miec wiecej pianiązków,dlatego teraz otworzylam firme i pracuje do nocy aby maluch miał wszystko :happy:

Kochane co do imienia Jordanto napewno u nas zaakceptują takie imię,bo przyjezdza do mnie przedstawiciel z coca-coli i ma własnie na imie Jordan,jego rodzice sa Polakami i urodził sie w Polsce i mówil ze nie było zadnego problemu jak sie pytał swoich rodziców.
Cieszę sie bardzo ze podoba Wam sie moj wybór,bo niestety musiałam podjąć tą decyzję sama!:sorry2:

Dziś kochane znowu padł rekord w kebapie i jestem szczesliwa ze tak dobrze sie zaczyna.Jestem dobrej mysli ze JA i JORDAN bedziemy sami ale szczesliwi!;-)

Dobrej nocy :-)

Hej witam w niedzielny poranek;-)

Larvunia
ja tez uwazam ,ze jesli masz mozliwosc isc na zwolnienie to idz. Naciesz sie ciaza jak mozesz;-) Przy drugiej ciazy juz nie bedzie takiej sielanki ;-) Wczoraj np. moja mala wstala o 7 i zazadzila, ze idziemy do konikow;-) no i co skoro swit musialam isc z brzuchalem pod nos do jakiejs stajni;-)

anineczka
My mamy w zamysle nadawanie podwojnch imion (wszyscy troje mamy podwojne imiona). Tylko teraz wymyslec 4 imiona, to bedzie walka;-) Przy Victorii dlugo sie nie moglismy zdecydowac, bo do konca nie wiezielismy co sie urodzi, chyba dopiero w 8 miesiacu doszlismy do konsensusu;-)
A co do rejestracji w Polsce to musialas rejestrowac czy poprostu chcialas? Jak to jest w Irlandii, maly ma podwojne obywatelstwo?
Ja Victorii w Polsce jeszcze nie zarejestrowalam , ma narazie tylko szwajcarskie obywatelstwo, moze miec podwojne.

Women
Fajnie, ze interes sie kreci:-) Twarda z Ciebie kobietka, wzielas sie w garsc, bo nie jedna dziewczyna na Twoim miejscu by pewnie siedziala z zalamanymi rekami. Nie mam watpliwosci, ze dasz sobie rade bez tego drania:tak:

czesc dziewczyny
od wczoraj wieczorem boli mnie w okolicy pepka i to w sumie w kazdej pozycji siedzac stojac ...... zaczynam sié martwic co to moze byc
ciagle mam nadzieje ze to od wczorajszego sprzatania bo podnosilam kilka troche ciezszych rzeczy :-(

Czesc Mamcie:-):-)

Pati... smialam sie jak tylko wyczytalam o imionkach Twoich synkow (bo wszystki 3 imiona jakie sie przewinely to nasze ulubione:-D:-D), bo za nami od samego poczatku chodzil Samuel... ale rodzina, ze to takie ciezkie imie, ze zydowskie... i takie tam... nam sie straaaaasznie podoba... zaczelismy myslec nad innym... no i wpadl nam Natan (ale chyba bez "h" w srodku) no i znowu baaardzo fajne imie... ale jakos nikt z otoczenia sie nie podpisal pod tym... a ostatnio zaczelismy myslec o Oskarze (albo Oscarze) i tez jestesmy zachwyceni... i otoczenie juz troszke bardziej:-D:-D
Takze u nas poki co Oscar jest najblizej... ale tamte 2 tez nam sie podobaja:-):-):-)

Women, gratuluje, ze tak dobrze Wam idzie:-):-):-):-):-)
Jestes bardzo silna kobitka, Maluszek moze byc dumny z mamusi:-):-):-)...tylko uwazaj z praca na dluzsza meta w takim wymiarze godzin... bo naprawde latwo napsocic...:happy2::happy2:

Larvuniu, popieram Twoje zwolnienie, trzeba juz sie relaksowac:-):-)

Mirka, bol brzusia moze i pewnie wiaze sie z Twoim wysilkiem przy sprzataniu... ja pisalam jakies 2 tygodnie temu, ze ambitnie wzielam sie za mysie oscieznic (po remoncie) i szorowania paneli (tez po remoncie)... i na drugi dzien jechalam do ginekologa... bo bolalo i bolalo... no i uslyszlam, ze w cizy takich rzeczy to mi nie wolno... ze macica sie zmeczyla:-D i dostalam magnez, nospe i zakaz prac ciezkich...
Ale lepiej zawsze podjechac do lekarza i sprawdzic, moja ginekolog zawsze powtarza, ze jakby cos to lepiej skontrolowac...

U mnie dzis powtorka z rozrywki... mezus konczyc bedzie listwy p/podlogowe w korytarzu i wnosimy graty na gore:-D:-D:-D ...juz mamy na gorze cala garderobe, i kawalek sypialni...
Wczoraj k. 23 przyklejalismy w pokoiku Maluszka border - taki slodki w miski - i normalnie stalam i patrzylam, patrzylam... och... taka jestem happy:-D:-D:-D:tak::tak::tak: juz nie moge sie Go doczekac:-):-):-)

Milego dzionka:-)

reklama
Do góry