reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
My juz zawzlismy deklaracje VAT do US, odebralam karte kredytowa:-p - moja pierwsza w zyciu:-D, zapalcilam eachunek za prad w kasie energetyki, bylam w aptece wydalam 98zl na jakies takie roznosci - jakby co sie mialao przypaletac na urlopie... i teraz jestem w domku, Oskar zasnal, maz pojechal jeszcze na moment do mechanika...
Oskar jak wstanie to musimy pojechac jeszcze do meblowego - szukamy wygodnego naroznika, zeby przez ta zime mozna bylo na nim spac, bo nie ma sensu znosic lozka na dol i zagracac pokoju:sorry2::sorry2:
no i musimyjeszcze pojechac po te buty, ale jak szlam z banku to upatrzylam juz sklep, w ktorym jako tako wybor byl... zobaczymy. I tak jak wrocimy to musze plazic za kozakami, bo te z ubieglego roku to chyba sa jeszcze z ubieglego i ubieglego:szok: a moze nawet i maja z 4 zimy:-D:-D i chyba juz nie modne:sorry2: bo na koturnie, do kolan z brazowego zamszu;-);-)

noi musze jakies pranie wstawic ... a wieczorkiem juz powoli pakowac, zeby jutro nakoniec dnia pozamykac walizy:-p:-p

Hmmm, tak czytam jaka pogoda u Was... to u nas identycznie... mokro, szaro ...buuuu, az sie nic nie chce...

A co do swiatelka, to kurcze musze - jak juz bedziemy spac na dole, tez wylaczac... Ale na gorze, po stronie gdzie mam lozko, jak jest zgaszone swiatlo w nocy to jest tak ciemno, ze nicnie widac, okno dachowe mamy za scinka, ktora jest obok lozka, wiec jak kiedys nie bylo pradu, to normalnie nie moglam trafic do drzwi:-D:-D:-D

Sabinko, fajnie meblowac pokoik:tak::tak::tak::tak::tak::tak:, pamietam jaka radoche mialam:tak::tak: ale i tak zamierzam jak juz bedziemy wyrzucac z pokoiku lozeczko a kupowac jakis tapczanik to zmienic mebelki, bo teraz Oskar ma 2 komody - jedna narozna z 5 szufladami, a druga juznormalna 2 pary drzwi i 4 szuflady. A marza mi sie mebelki takie dla dzieci, moze z IKEI... ale to chyba gdzies za 2 lata;-);-);-)

Dzien doberek:-)
Już zlądowałam w domku uff ale miałam dzisiaj wszystkiego przeglad samochodu i Tesco.Kupiłam pieluchy Giga Pampers 4+ bo 4 juz lekko za małe

My juz po Tesco:tak::tak:

Beatko, piszesz ze jak bedzie ciemno to Ola zasnie na dobre, tzn. ze spicie zupelnie po ciemku??? Bo u nas sie swieca takie niby lampki choinkowe - oplecione nimi sa galazki w wazie stojacej na podlodze i tak spimy... ale nie wiem, moze juz dzieci sypiaja po ciemku... hmmm???
Anulka tak my tylko po ciemku jakoś nie miałam problemu ze znalezieniem Olki:-DMichał ma tylko na noc taka kulę czerwona z Ikea na szafie bo tutaj mamy rolety te antywłamaniowe i naprawdę jest ciemno a w starym domku były niedaleko latarnie i przyzwyczaił sie do półmroku:tak:

Dzień doberek:-)
Kapik juz idzie spać:-) coś czuje że dziś sie na 3 razach skończy...
ale mamy taką pogodę że naprawde jesteśmy już zmęczeni...ehhh

nocka taka sobie mały sie od 2.30 tak z pł godziny budził co 5 mint..hmm tylko czemu... potem na szczęscie usnął... i spał do 7... teraz leży w łóżeczku:-) a to oznaka że pójdzie spać:-)
Anulko ja nigdy nie używałam świateł przy kapiku...nie włączam nigdy jak się przebudzi. zawsze po ciemku;-) i tak było od urodzenia:-)
a tak wogóle to masz dzis dzień pełen załatwień:-) miłego dnia!
Elbra Beatka Mirka ja kupiłam te buty ostatnio małemu to rozmiar 21... wkładka ma 13,5... Kapik ma coś koło 12 ale jak dołoże rajtki i skarpetki to są super...tyle że jak wiadomo takie traperki wyglądają na ogromne:-) ale mam też adidaski cieńkie letnie rozmiar 21 i jest juz za mały na niego! wiec kurcze nic tylko mierzyc:-( bo rozmiar rozmiarowi nie równy:-(
Bira udanych wczasów:-)
Beatko spoko przyjade:-) heheh widzisz Tobie od soboty a ja odkąd tu sie wprowadziłam (2 lata temu) to nie zdążyłam wylożyć folią lub papieremm półek!! mam tylko tam gdzie mam słoiki hehe masakra normalnie to się nazywa LEŃ!
Lilus co tam:-)? melduj się kochana
ciekawe jak Ladinka na wczasach?:-)
co do rozmiarów to my 80 kupujemy:-) tyle że Kapik to chudziele ii jak na długość sa dobre to mu wiszą tam gdzie tłuszczyk powinien mieć:-)

ostatnio mój wujek dzwonił do mnie i mówi ze nie może synkowi body zapiąć (synem ma 6 miesięcy) że na długość dobre ale nogi się nie mieszczą:-) heheh Bartuś ładnie cyca:-) no i tym sposobem zapioł tylko na środkowy zatrzask;-) kurdde to Bartus jest 5 miesiecy młodszy iż kapik i ważą prawie tyle samo:_) może jakie 30 - 40 dkg różnicy:-)

Beatko gratki pracy;-)
Elbra jak dzisiaj nocka:-)
Mirka buziak dla Nikiego:-) To do polskie isę wybierasz w najbliższym czasie bo mi chyba coś umknęło:-)
własnie dziewczyny gdzie laski nieobecne są!!!!!!!!!!!1 MELDOWAĆ SIĘ!:-)

popijam kaweczkę i siedzę na allegro i spisuję co mi potrzeba na pokoik kapika:-)
juz mam wybrane firanki, dywan, mebelki:-) nawet kwiatka mu znalazłam;-) hehe masakra ale tego wszystkiego jest:-)
Sabinko jak fajnie z tym meblowaniem my tez niedługo robimy remoncik i ztego naszego duzego salony 2 pokoiki tak jak było kiedyś dla dzieci a my wedrujemy do Michała do pokoju:tak:.Ale to plany na lato 2009
Mówisz ze Kapik chudzina ale zobaczysz jak zaraz odbije i zmeznieje:tak:
Anulka co do mebelków z Ikea to chyba myslisz o mamucie?fajne ale srednio praktyczne i tak do 8 raku bo potem juz nie bedzie dziecko chciało w takim pokoju być.Pisze bo 3 moje kumpele mają i teraz chcą wymieniać

Jade na 16,30 do Gdańska ale mi się nie chce:baffled:

wykorzystalismy chwile ze nie pada i 2 godzinki na spacerku bylismy ale kurde wieje masakra! Północ dajcie słoneczko bo u was chyba jest:-)

Elbra ja własnie robie taki prawdziwy dzieciecy pokoik:-) zobaczymy co ztego wyjdzie a jak bedzie starszy to mu zmienie;-)
jeszcze nie wiem jak z meblami bo jest kilka co mi się podoba no ale zobaczymy:-) super że nocka przespana i super że Piterowi przeszło cycusiowanie mamusiowanie:-):-)
Anulka łandnie dziś pozałatwialiście:-) kurcze ale wam zazdroszcze tych wyjazdów:-)
ANulka powiedz mi czy Ty masz ten dywan z uliczkami itp taki zielony?? kurde nie pasuje mi ni cholerka do całości pokoju i nie wiem co zrobić ale wiem że dzici mają z tego ogromną radoche...ehhh
Beatko ja Cie 4+ to Kapik ma 4 i wielkie są:-) heheh ale ostatnio używam huggiesów jak dla mnie sa lepsze;-) tzn. na kapiku lepiej leżą:-)
co do meżniecia żeby tylko nie zmężnial jak tatuś!bo tatuś teraz się odchudza;-) hehehe lepiej niech ma budowe po mnie:-):-)

obiad przygotowany, tylko wstawiac Kapik spi...przetrzymałam go do 14 i może jednak tylko 2 razy się uda spać:-) o 17 mam wizytacje! TEŚCIOWA:-) hehe

buziak kochane lece na allegro:-):-)

reklama
Witacje kochane

Ja jak zwykle w pracy ale ten wrzesien jest okropny:tak:

a robilam w salonie dosc zachwalanym w pl :sorry2:

teraz jestem umowiona z ta moja ,ze sciagamy tipsy i czekamy az moja cala plytka paznokciowa odrosnie,bo inaczej co tydzien moge u niej zel zmieniac,bo tyle sie trzyma max.....

a nie jest to przyjemne jak ona mi piluje ten zel,bo mam tak cieniutka swoja plytke ze nie ktore palce to mnie wrecz bolaly:sorry2:

Lilka az mnie ciarki przeszly:baffled:powiem Ci ze bardzo podobaja mi sie jak widze babke z zadbanymi paznokciami, pieknie ozdobionymi tylko ja nie wysiedzialabym 3 godzin na tym zeby mi zrobila:shocked2:nie mowiac o tym ze trzeba uzupelniac je a na to tez troche czasu schodzi:tak:dlatego pozostalo mi tylko zwykle pomalowanie swoich paznokci i podziwianie innych heheheh

Elbra, wlasnie sobie przypomnialam...

wy uzywacie juz pieluszek 5-tek?????

bo tak odnosnie ceny, to te pampersy Active Baby 4-ki kosztuja 42,99 razem z chusteczkami Pampers Sensitive 63szt, a jest pieluszek 72szt... Wiec liczac,ze chusteczki lekko 6zl, to 37zł place za 72 pieluchy, to sztuka wychodzi po 50 grosikow...:tak::tak: i to sa te super pampersy:tak::tak::tak:
promocja jest do dzis, wiec chyba jeszcze podjedziemy i kupie ze 2 paczki, beda punkty do Klubu Szczesliwego Maluszka i jeszcze pieluchy w dobrej cenie:tak::tak:

Anulka ja uzywam Huggies 4 lub Happy Bella nie raz natomiasi Pampers juz nie poniewaz maly mial odparzenia

dzień dobry:-)
dziewczyny masakra mam extra pracę na moich warunkach napiszę o tym na odpowiednim watku;-) jak Ola pójdzie spać
Poczytam też potem :tak:;-)

Gratuluje Beatko pracki:tak:oby wszystko ulozyla sie Tobie:-)

A zapomniałam się "pochwalić" że moje dziecko dziś w nocy obudziło się o 24:30 zwarte i gotowe do zabawy:nerd:
I chichrał się, bawił wszystkim i tarzał się po łózku po nas w nalepsze do 2:baffled:

Takiego numeru jeszcze nam chyba nie odwalił do tej pory o ile dobrze pamiętam:cool2:

Mój się śmiał że zamiast syropu na alergię dałam mu chyba głupiego jasia;-)

Elbra rewelacja musialas sie wyspac hehehe:tak:

Mirka u mnie tez senny dzień:-( i jeszcz pada :-( ja zwariuje...
a co do świat to ja już sie doczekać nie mogę! uwielbiam święta choinkę i te sprawy:-) miodzio:-)

a w sobotę idę na wesele znowu.... mam nadzieje ze ostatnie w tym roku:-)
jutro sie umówiłam na brwi :-) a w sobotę na 11.30 kosmetyczka i fryzjer:-) a co tam jak szaleć to szaleć:-) trzeba się pokazać:-)
z Kapikiem zostanie moja mama a na poprawiny go weźmiemy na chwile...bo teraz ten slub jest kawałek drogi od Sącza no i doszliśmy to wniosku ze nie będziemy go wozić tam i spowrotem...a do tego wesele tez nie w sączu tylko jeszcze w drugim kierunku wiec pewnie w sumie to z 60 km. wyjdzie;/ no cóż....

Sabinka ale zazdroszcze Ci wesela ale wybaw sie jak masz okazje:tak:

Lilka co z Toba??????

Mojemu malemu od jakiegos czasu tez wszystko sie poprzewracalo bylo juz ladnie ze spal cala noc teraz budzi sie na karmienie pomiedzy 3-4 no i jak spi w lozeczku to maksymalnie godzine-dwie reszta juz przy mnie.
Byloby nawet ok gdyby spal spokojnie a on tak sie wierci non stop przeklada ile razy glowka przylozy w oparcie ze cos niesamowitego.
Mam nadzieje ze to minie.

Przypomnialo mi sie pisalyscie o bucikach ja kupilam malemu rozmiar 20 i 21. Te pierwsze to takie trampeczki w ktorych smiga po domku i jeszcze ma luz a rozmiar 21 to kozaczki ale z tym rozmiarem przesadzilam troche;-)
Dobra zmykam moze ktos jeszcze pojawi sie z klientow.

Do góry