reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Witam!! Ide troszke nadrobic bo jak zwykle jestem nie w temacie :/

Annamarysia witam!! Pewnie mnie nie kojarzysz bo zadko wpadam, ale to co napisalas na powitanie bylo bardzo piekne, az sie wzruszylam:) No i nie dziwie sie ze dziewczyny cie tak cieplo przyjely do swojego grona :)

Lilka super ze u Gabrysia ok, domyslam sie ze juz wszystkie czekaja niecierpliwie na zdjecia maluszka :)

Anineczko Dominik jest nieochrzczony... Jak sie jest w PL to wydaje mi sie to latwiejsze, ale jak tutaj siedzimy to sprawy organizacyjne nas dobijaja. Jeszcze moja i P rodzina to dwa odlegle konce Polski, wiec sie robi coraz trudniej. Czasem mam ochote isc do polskiego kosciola tutaj i po prostu ochrzcic malego, ale chrzestna jest w PL wiec kolejny problem, hehe. No to mam nadzieje ze chrzciny ida po waszej mysli :)
A jeszcze co do Twojego wyjazdu z chlopaczkami, to jak moze pamietacie, ja tez wyjechalam do PL z takich samych powodow. Niestety P zlamal ta noge i przyjechalam.

Wisienko widze ze ty tez sie szykujesz do zostania slomiana wdowa, ech ten nasz los. Ale nie martw sie, Davidek napewno nie zapomni tatusia. Ja tak myslalam ze Domis zapomni P. ale tak sie nie stalo, a byl jeszcze mniejszy od Davidka :)

Sabina Kapik genialny!! Domis jak tylko zauwazy ze mu cos ucieka do przodu to nie idzie za tym, tylko sie puszcza w momencie kiedy jeszcze moze klapnac na pupke :)

Pusia super ze tak sie rozwija to twoje hobby, noooo i moze Kacperek jakims modelem zostanie? :)

(5 godzinna przerwa w pisaniu tego posta, heh :) )
No nic, nie nadrabiam wiecej :/

Elbra wspolczuje wam przejsc z chorobami, biedny Piotrus :/ Mam nadzieje ze teraz to nic powaznego!!

U nas po staremu, Domis smiga na czworakach, staje przy wszystkim co sie da, puszcze sie i klap na pupke. Zaczal chodzic trzymany za raczki, ale najlepiej lub odkurzanie :) Staje przy odkurzaczu i spaceruje za mna przy nim po calym domu. Przez ostatnie dni poszerzyl mu sie zasob "slow", mama, dada, niania, nie, dziś, daj i wiele innych. Oczywiscie wiekszosc nieswiadomych, ale jeszcze nie jestem pewna, nie chce wysnuwac pochopnych wnioskow ale mama juz chyba wie co znaczy :) :) :) Po za tym bije brawo, robi papa jesli nawet mu sie tylko powie, a nie pokaze, przesyla buziaczki i robi indianina :) :) :)

A co do Przemka i jego nogi, hmm, juz mialo byc super, od miesiaca siedzi w domu i zaczal rehabilitacje, juz naprawde swietnie sie czul i bylo ok, mial nadzieje ze to sie szybko skonczy, a tu znowu to samo :/ Bol taki sam jak po zlamaniu, ciagle na tabletkach jedzie, ruszac nia nie moze, cale noce zarywa :/ Po prostu zaczeli rehabilitacje wczesniej niz powinni, bo kosci sie jeszcze nie pozrastaly :/ Ecchhh, biedactwo. W sumie po 3 miesiacach wrocilismy do punktu wyjscia :///

Ktos moze korzysta z cyfrowego polsatu??? Zabrali dzisiaj CBEEBIES, czyli program Domisia :/ Nie mam mu teraz co puszczac jak mam cos zrobic, a tamte bajeczki naprawde lubil :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No nie wierze ze zapomnialam :szok::szok:

Dominik ma od srody zeba :rofl2::rofl2::rofl2:

W koncu sie doczekalismy :) Jest jeden i coraz bardziej go widac, inne sie nie zapowiadaja :)
Szkoda ze tu takie pustki:sorry2:

Hej hej
My już po wykurzaniu diabełka.
Było bardzo sympatycznie,zwłaszcza w kościele.
Słuchajcie,w życiu nie słyszałam piękniejszego głosu.A ten głos miał ksiądz.Normalnie jak jakiś narrator przepięknej bajki.Ciepły,melodyjny,uczuciowy,,,po prostu bajka.
Aż musze iśc w niedziele na msze gdy będzie prowadził :-):-D
Imprezka przednia,dzieci grzeczne w kościele.Fajnie;-)

jutro się spotkam z Wami na kawce z rańca:rofl2:

Anitt :szok::szok::szok:
Szok.Współczuje strasznie.Biedny ten Twój P. :-:)-(
Gratki za ząbka;-):-):-) Super:-):-)

Hej!! W koncu sie ktos zjawil. Super ze chrzciny udaly, moze kosciol tak na dzieciakow podzialal ze sie w aniolki zamienily :)

A co do P to niestety :baffled: Mam nadzieje ze ta jego noga bedzie kiedys sprawna w pelni... Na szczescie teraz jak siedzi w domu to mu placa, juz od ponad miesiaca. Ja chcialabym teraz isc do pracy ale P jeszcze nie jest w stanie za malym latac.

Dzisiaj moje dziecko sie obsluzylo :| Chcialo sie biedakowi pic i musial nie zauwazyc swojego kubeczka, bo poszedl do lazienki i tam byla miska z woda (na szczescie czysta, no ale sam fakt...) no i maly moczyl raczke i ja szybciutko wkladal do buzi i oblizywal :nerd: Heheh, dzieciaki sobie radza. A jak mu dalam piciu to doil jak nigdy. A dodam jeszcze ze ja wtedy bylam w kuchni wiec malego nie widzialam, a P mial na niego patrzyc :baffled: Chyba sobie o Domisku przypomnial dopiero jak uslyszal pluskanie...

Dzien dobry:-)

Beatko, udanego wypoczynku:tak::tak:

Elbra, to normalnie zalecialo Perfekcyjna:-D:-D ...caly domek na blysk i do tego ciacho... mezus pewnie happy:-D:-D

Karina, to tak ty masz wir ciagle, wiec niedziela to dzionek dla rodzinki:tak::tak: no i mysle ze ta kupka to pewnie na zabki, albo ot tak, w koncu nie sadze by Szymus po raz drugi zalapal jakas chorobe:tak::tak:

A tak odnosnie naszego urlopu, to ciesze sie jak dziecko:tak::tak::tak::tak: dzis oddzwanila do mnie kobieta z Niemiec, z air berlin... dzwonilam wczoraj, chcialam zarezerwowac dla Oskara tzw. kolyske - kojec w samolocie, no i odebral jakis Pan i mowil po niemiecku...:baffled::baffled: i wyobrazcie sobie, ze dzis oddzwonila od nich kobieta mowiaca po polsku:-):-):rofl2: no i juz zarezerwowala nam miejsca w samolocie - z przodu, bo tylko w pierszym rzedzei moze byc montowana owa kolyska-kojec, takze mamy ja zaklapana w obie strony - bedzie Osarkowi wygodniej niz tylk ona kolanach u mnie czy meza:tak::tak::tak:

Anulka nie dziwie sie Tobie ze tak sie cieszysz--ja tez szalalbym i nie moglabym sie doczekac.Kurcze ja mialam urlop kilka lat temu z checia pojechalabym sobie gdzies.
Bardzo spodobalo mi sie podejscie tego przewoznika-SUPER:tak:
No i nie wiedzialam nawet ze sa takie kolyski dla szkrabow-napewno bedzie mu lepiej jak go polzysz go szczegolnie jak zasnie:tak:
Ale Ci zazdroszcze hehehe:-D
a jak by inaczej:cool2:
a tak powaznie to ja lubie sprzątać i pichcić coś ale jak nie ma nikogo w domu (czytaj teściowej):-p

U nas Piotrek od wczoraj strasznie marudny.
I dziś wieczorem dostał temperature 38 stopni:-(
zasnął mi pierwszy raz na rękach bo inaczej to cały czas płakał jak chciał zasnąć.
Nie mam pojęcia od czego to. Przecież już przeziębienie mu przesżło ostatnio. a tu naraz taka temperatura.
Niewiem czy to od ząbków bo do tej pory przechoddził ząbkowanie bez problemu.
A może jakaś trzydniówka się zaczyna. już sama nie wiem co i jak.
Jutro jak mu temperatura nie przejdzie to skoczymy z nim do lekarza.

Elbra oby nic nie przyplatalo sie do Was:no:kurcze ja to mialam nie dawno. Daj znac jak maluszek przespal nocke czy temepratura skoczyla do gory:-(

No nie wierze ze zapomnialam :szok::szok:

Dominik ma od srody zeba :rofl2::rofl2::rofl2:

W koncu sie doczekalismy :) Jest jeden i coraz bardziej go widac, inne sie nie zapowiadaja :)
Szkoda ze tu takie pustki:sorry2:

Gratuluje zabka:tak:na kazdego szkraba przychodzi czas:-)

Dobra ja zmyka myc naczynia,siebie,sniadanko i d pracy.
Ale mi sie nie chce

Hej hej
My już po wykurzaniu diabełka.
Było bardzo sympatycznie,zwłaszcza w kościele.
Słuchajcie,w życiu nie słyszałam piękniejszego głosu.A ten głos miał ksiądz.Normalnie jak jakiś narrator przepięknej bajki.Ciepły,melodyjny,uczuciowy,,,po prostu bajka.
Aż musze iśc w niedziele na msze gdy będzie prowadził :-):-D
Imprezka przednia,dzieci grzeczne w kościele.Fajnie;-)

jutro się spotkam z Wami na kawce z rańca:rofl2:

Anitt :szok::szok::szok:
Szok.Współczuje strasznie.Biedny ten Twój P. :-:)-(
Gratki za ząbka;-):-):-) Super:-):-)

Dzien dobry:-)

Anitt, gratuluje zabeczka:-):-) no i usmialam sie z tego "pluskania"... biedny Dominis, pic mu sie chcialo...:rofl2:
No i zycze zdrowka dla Mezusia;-)

Karinko, co do tej kolyski w samolocie to wszystko zalezy od przewoznika, a ze Air Berlin pod tym zwgelem jest super, dba o klienta a dzieci sa na miejscu pierszym to mozna takowa zarezerwowac i to bezplatne - no i nawet miejsca juz mamy zarezerwowwane - takze wiem, gdzie bede siedziec w obie strony:-p:laugh2::laugh2:
No a swoja droga to namawiam na wypoczynek:tak::tak: tyle, ze teraz sklep pewnie najwazniejszy, i ciezko byloby go zostawic na czas urlopu...

Anineczko, no no... to jak normalnie zaczniesz chozic do kosciola tylko na msze tego ksiedza.. to mezus sie podkurzy:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: fajnie, ze chrzciny udane, ze dzieciaczki grzeczne:-):-)

uciekam na sniadanie:tak::tak:

Dzień dobre :))

Mężuś ma wolne :) - ale co to za wolne jak robi i tak robotę tylko że w domu :baffled: no ale zawsze to kasa :). Ja oczywiście sesja pogania sesję itd. itp :). Jak by tego było mało jak wróciłam po sesji padnięta okazało się, że przyjechali do nas moi teściowie :wściekła/y::angry: - wizyta tak tra la la miło że się rzygać chce. teściowa była pierwszy raz w tym mieszkaniu :tak:. Hmm czy przywieźl coś Kacprowi a gdzie tam u nich nie ma takich zwyczajów - nie to żeby mi wielce na tym zależało, ale chodzi o sam fakt no ale w du.. to mam . Najważniejsze, że już ich nie ma :-)

Anitt gratulacje :)) - biedne spragnione dziecko hihi;-)

Anineczko super, że chrzciny sie udały :)) Buziaki dla maluszka

reklama
Do góry