reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam z rana,

kajunia
super wiadomosci!!!

Ja na nastepne badanie ide 15 czerwca, mam zamiar wyciagnac meza z pracy, zeby tez maluchy zobaczyl. No ale chyba plci nie chcemy jeszcze znac;-)
Moja ginekolog chce mi zalatwic pomoc do sprzatania i gotowania z kasy chorych , ale ja nie czuje sie az taka niedolezna;-);-) Ona natomiast twierdzi, ze powinnam bardzo uwazac, bo blizniacza ciaza to nieprzelewki...

reklama
Czesc dziewczyny ale jestescie kreatywne ostatnio :)
Ostatnio brzuch mi twardnieje, nie wiem co to jest. Troche sie martwie, nie wiem co to jest :/ Czuje ruchy malenstwa, oczywiscie nie wtedy kiedy brzuch jest twardy, ale mimo wszystko sie niepokoje. Wiecie moze co to moze byc?? Bardzo bym prosila o odpowiedz.

Czesc dziewczyny:-)

ja wlasnie wrocilam z nocki:-D u babci... fachowiec juz pracuje... brrr, kiedy wreszcie bedzie po remoncie...:confused:

Misiu strasznie podobaly mi sie Twoje fotki... najbardziej ta ze szpitala... wzruszylam sie... taka kruszynka zawinieta spatuniala obok Ciebie... Miodzio widok:tak::tak::tak::tak:

...juz nie moge sie doczekac swojej:-)

Kunda
Z jednej strony bym chciala, ale z drugiej jakas obca baba bedzie mi po domu lazic;-)
podobno jest taka opcja, ze moge sama sobie pomoc wybrac a kasa chorych jej zaplaci, wtedy wzielabym kogos znajomego moze...musze jeszcze sie dowiedziec jak to wyglada.

Anitt
A bierzesz magnez?? Moze to twardnienie spowodowane jest niedoborem magnezu. Wiem , ze w Polsce czesto lekarze przepisuja nospe na takie twardnienie brzucha, tu lekarze sa ostrozni z podawaniem jakichkolwiek lekow w ciazy, dlatego tez profilaktycznie kaza pic magnez. Musisz powiedziec swojemu ginekologowi o tym,ale raczej nie ma czym sie martwic;-)

Cześć dziewczyny, tylko wczoraj mnie nie było a tu tyle czytania.
Wczoraj byłam na koncercie orkiestry i w sumie dobrze,że dzidzia nie ma jeszcze do końca wykształconego słuchu, bo było strasznie głośno, ale miło.
Wczoraj również byłam u gina, ale tylko na zwykłej wizycie i słyszałam serduszko dzidziolka, który podobnie jak Wam uciekał.

Kajunia masz śliczny brzuszek, a po reszcie ciała nie widać,że nosisz rozmiar 44. Gratuluję zdrowych maluszków. :-)

Jeszcze dowiedziałam się ciekawostki dotyczącej rozpoznawania płci. Podobno, jeśli dzidzia pierwszy raz kopnie z prawej strony, to będzie dziewczynka, jeśli z lewej to chłopiec. Ja oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka, ale u mojej siostry się sprawdziło. Mógł być to przypadek. Szkoda,że ja nie zapamiętałam, z której strony poczułam pierwsze ruchy. Pamiętacie jak to u Was było? Można by to sprawdzić :-D

Ostatnio brzuch mi twardnieje, nie wiem co to jest. Troche sie martwie, nie wiem co to jest :/ Czuje ruchy malenstwa, oczywiscie nie wtedy kiedy brzuch jest twardy, ale mimo wszystko sie niepokoje. Wiecie moze co to moze byc?? Bardzo bym prosila o odpowiedz.

oj Anitt twardnienie brzuszka co jakiś czas jest normalne, ale nie za często i chyba nie tak wcześnie. Moim zdaniem na pewno zapobiegawczo magnez na te skurcze tak jak Ladina mówi i spytaj ginekologa. Mi też twardnieje, ale tak raz na kilka dni i wiem że to normalne.

Anitt, mnie też czasem twardnieje, ale zauważyłam,że to po bardziej obfitym posiłku i tym sobie to tłumaczę, chyba nie ma powodów do niepokoju??? Sama się zaciekawiłam.:confused:

Jeszcze dowiedziałam się ciekawostki dotyczącej rozpoznawania płci. Podobno, jeśli dzidzia pierwszy raz kopnie z prawej strony, to będzie dziewczynka, jeśli z lewej to chłopiec. Ja oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka, ale u mojej siostry się sprawdziło. Mógł być to przypadek. Szkoda,że ja nie zapamiętałam, z której strony poczułam pierwsze ruchy. Pamiętacie jak to u Was było? Można by to sprawdzić :-D

hehe a ja pamiętam, pierwszy kopniaczek był z prawej strony :-D:-D:-D będzie dziewczynka? :confused::-);-) ja chce!

reklama
Misia, więc jeśli tylko dowiesz się płci, koniecznie napisz, zobaczymy czy się sprawdzi.:-) Ja w głębi ducha też marzę o dziewczynce, choć boję się marzyć, bo czuję,że będzie chłopaczek i też jestem baaaardzo szczęśliwa, to będzie cudowne.:-)

Aaaaaach, jak cudownie kopie, coraz mocniej :-D

Do góry