reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Kurcze a ja wczoraj poszlam pozno spac bo nie moglam a dzisiaj wstalam o 5 bo tez juz nie moglam:-pcaly czas mysle o tym sklepie heheheheh
Tak sobie pomyslalam ze kupie zestaw gloskow 5+1 i powiesze takie nie duze w calym sklepie i bedzie leciala jak fajna dla ucha muzyka.....pozatym tak mysle sobie czy nie kupic takeigo basenika z kulkami (taki na sucho)dla starszych dzieci jak przyjda z rodzicami:rofl2:co wy na to??????
A mzoe macie jakies swoje pomysly sugestie????to mile widziane hehehe

Karina basenik super sprawa do tego jeszcze jakis stoliczek i mozesz dac te kulki co przesówasz z ikei,jakies kredki i kolorowanki,oczywiscie jakos ogrodzone to miejsce dla dzieci,ja mowie jak widze w innych sklepach i dzieci sie bawią a mamy robią zakupy-super sprawa.Muzyka tez jest istotna

women tez tak uwazam jak ty, a jedzonko pysznosci,........az mi smaka narobilas :-D:-D

Wisienka to bierz rodzinke i wpadaj :-D:-D
Dzieci sie pobawią i rodzice też hehe

Ok ja biore sie za porządki,bo na 15 idziemy cała rodzinką na obiad do restauracji
a pozniej na 19 mam juz gości,wiec ja juz teraz sie żegnam i pewnie odezwe sie w niedziele wieczorem,także buziole słodkie dla was i miłego weekendu życze.

reklama
Kurcze a ja wczoraj poszlam pozno spac bo nie moglam a dzisiaj wstalam o 5 bo tez juz nie moglam:-pcaly czas mysle o tym sklepie heheheheh
Tak sobie pomyslalam ze kupie zestaw gloskow 5+1 i powiesze takie nie duze w calym sklepie i bedzie leciala jak fajna dla ucha muzyka.....pozatym tak mysle sobie czy nie kupic takeigo basenika z kulkami (taki na sucho)dla starszych dzieci jak przyjda z rodzicami:rofl2:co wy na to??????
A mzoe macie jakies swoje pomysly sugestie????to mile widziane hehehe

Podoba mi sie pomysł z tym basenikiem i piłkami :tak::tak:. Ostatnio byliśmy w takim sklepie z zabawkami i był właśnie ten basenik i jeszcze taka rura pod sufit aż że tam dziecko wchodzi i taka zjeżdżalnia - fajneee

a ap ropo firm to ja bardzo lubię zabawki z LITTLE TIKES - rewelacyjna firma :tak::tak:.

Tak w ogóle to dzień dobry :-)

Tu taj pomysłowo zrobiony kącik dla dzieci ... taki ala statek :tak:

071731.jpg

Hello

Karina super pomysł z kącikiem zabaw dla dzieci.
Hmm jakaś mama z bb też otwierała sklep dziecięcy,musze poszukać i podpatrzyć pomysły.

No właśnie tak jak Anitt mówiła co z Aventem ? Albo Tommy Tippe ?
Teraz tyle firm,że za głowe się złapać :szok:

women udanej imprezy.
Ale będzie uczta :-)

oooo to tez fajowe :tak::-)
dzieci.jpg

wiadomo nie musi byc wszystko ale pomysł ciekawy

i np w takim sklepie mogło by byc do dyspozycji może jakis podgrzewacz do mleczka miejsce do przebrania (wymieniam co mi do głowy przychodzi wiadomo że to liczy sie z kosztami ale może coś Ci przypasuje )

Hello

Karina super pomysł z kącikiem zabaw dla dzieci.
Hmm jakaś mama z bb też otwierała sklep dziecięcy,musze poszukać i podpatrzyć pomysły.

No właśnie tak jak Anitt mówiła co z Aventem ? Albo Tommy Tippe ?
Teraz tyle firm,że za głowe się złapać :szok:

Własnie Tommy Tippe tez polecam a jest mało sklepów stacjonarnych gdzie sprzedają ich produkty - ostatnio znalazłam przez przypadek w sklepie i wolałam kupić od ręki nieco drożej kilka smoczków do butelek niż np zamawiać na allegro.

Kurcze sama chętnie bym otworzyła sklepik taki :-) achhhh ;-)

Karina ja tak jak Pusia myśle,że kącik dla mamy karmiącej powinien być i koniecznie miejsce na przebranie maluszka.
Widzisz,masz najlepszych doradców na świecie-nas mamy :tak:

reklama
O i znalazłam jeszcze coś takiego:
[FONT=Verdana, Arial][SIZE=-1][SIZE=+1]standardy miejsc przyjaznych małym dzieciom[/SIZE] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial][SIZE=-1]1. Sklepy - różnej wielkości, z różnym asortymentem, centra handlowe, supermarkety, sklepy branżowe, sklepy osiedlowe

[/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial][SIZE=-1]
  • przyjazny personel wrażliwy na potrzeby małych dzieci, matek, rodzin (zapraszająca postawa, uśmiech, miłe powitanie skierowane zarówno do dorosłych jak i dzieci)
  • wejście nie stwarzające przeszkód, np. podjazd, brak schodków, szerokie drzwi, przy automatycznie otwieranych drzwiach- czujnik fotokomórki umieszczony powyżej wzrostu małego dziecka
  • możliwość swobodnego poruszania się z wózkiem, windy w sklepach piętrowych, lub bezpieczne miejsce parkingowe dla wózków zorganizowane przez sklep
  • wyodrębnione, intymne miejsce do karmienia czy odpoczynku (np. kącik, ławeczka)
  • miejsce do zabaw dla dzieci w sklepach z asortymentem dziecięcym (np. mały stoliczek, krzesełka, takie zabawki, które można łatwo utrzymać w czystości, papier, kredki, książeczki)
  • w centrach handlowych, w dużych supermarketach oraz w sklepach z akcesoriami dla niemowląt przewijaki dostępne zarówno w toaletach damskich, jak i męskich lub wyodrębnione, łatwo dostępne (otwarte drzwi) miejsce do przewijania z koszem na śmieci na zużyte pieluszki, przewijaki mogą być również składane
  • w centrach handlowych bezpłatne place zabaw dla dzieci
  • w centrach handlowych i supermarketach wózki na zakupy dostosowane do przewożenia małych dzieci
  • w dużych sklepach i supermarketach wyznaczone kasy, gdzie rodzice z małymi dziećmi mają pierwszeństwo w obsłudze. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, Arial][SIZE=-1]Instytut Małego Dziecka im. Astrid Lindgren[/SIZE][/FONT]

Do góry