reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dzieńdoberek kobietki :-), ciężko za wami nadążyć a jeszcze trudniej dołączyć , znacie się już wszystkie jak "łyse konie";-), może od czasu do czasu będe zaglądać , ale póki co to widzę że chyba nie dam rady do was dołączyć :sorry2:. Waszym maluszkom życzę duuuuuuuużo zdrówka a wam powodzenia:-) , buziaczki:rofl2:

reklama
wogole to jestem w szoku-ostatni post pisalam po 11,00 jak maly usnal no i on spi do tej pory-masakra!! mialam reszte kaszki bananowej-smaczny sen no i mu dalam, ale w mordeczke w zyciu sie nie spodziewalam, ze to tak zadziala

Asix... usmialam sie z tego postu, ze hej:-D:-D:-D:-D A najbardziej rozbawilo mnie "w mordeczke":-D:-D:-D

no troche poczytalam co u was
lilka ....wspolczuje z tym samochodem mam nadzieje ze uda wam sie jakos to zalatwic
wisienka .... wiec przechodzisz co malu na butle, nie przejmuj sie ja tez pamietam ze mialam niesaowite akcje na poczatku bo maly niechcial jesc z butli wiec zaczanalam go karmic piersia pozniej szybko podsawialam mu butle ale piers mialam caly czas odkryta wiec on patrzyl sie na piers i jakos sie udalo go oszukac pozniej juz sie przyzwyczail do butli i teraz tez szybko pije
asix ... milego dlugiego weekendu
beata.... super ze sie w sumie wakacje udaly

reszcie maluchow duzo zdrowka zycze

Dziewczyny,
jak spia w dzien Wasze maluszki??

Bo jakos ostatnio ciezko mi to poukladac...:-p

Kapiel jest o 19tej - i to nam baaardzo pasuje....:tak::tak::tak:

no i w ciagu dnia srednio 2 drzemki...

pierwsza k.11tej, a druga ostatnio sie przesunela, probuje uspic Oskara k.15-16... ale nie wychodzi, natomiast robi sie spiacy k.18tej:baffled: i dupcia... no bo jak zasnie k.18tej, to wstanie po 19tej i wtedy bedzie rajzowal do 22... hmmmm, nie wiem jak to ulozyc, o ile mozna jakos ulozyc:-p:dry:?

no i dzis mamy wlasnie kapiel....
czyli o godzinke wczesniej... ciekawe jak to bedzie:szok:

Asix dziekuje za tanczace owocki, faktycznie poprawiaja humorek!!!
Jolie, Tobie tez dziekuje z atroske!!!

Wisienko, to nie ma nic do rzeczy, czy bylam zzyta z siostra albo czy lubilam jej meza! Jakby nie bylo i jedno i drugie tworzyli rodzine przez prawie 10 lat, maja dwoje dzieci, 8 letnia coreczke i 5 letniego synka! Nie kazdy jest tak zlym czlowiekiem, ze rodzina musi kibicowac w rozwodzie! Ludzie sie pobieraja zwykle zeby byc razem a jak to sie rozpada to mozna byc chyba smutnym, prawda??? Ja jestem!

krecik no jak malzenstwo ma dzieci i sie rozpada, to faktycznie smutna sprawa :-(

Asix nie przejmuj sie, maz na pewno zrozumie i wybaczy. Ja tez sie nieraz na mojego wsciekam, bo np ide sie kapac i ten zamiast pobawic sie z malym czy cos to zaraz wlancza X boxa i gra :angry: niby maly lezy kolo niego spokojnie itd a jednak mnie to wkurza.
Twoj maz ma juz jutro wolne??????? Moj tylko w poniedzialek :-(

Anulka ja ci nie podpowiem, bo ja nie mam schematu, maly spi kiedy chce, u mnie kazdy dzien wyglada inaczej, ale zazwyczaj ma 2-3 drzemki.

mirka musze tak sprobowac, ale moj maly jest skubany i nie wiem czy da sie tak oszukac :dry: w akzdym razie dzieki wielkie za rade.

dziunia co to piszesz? niektore stad dolaczyly ja wiem... niecale 2 miesiece temu.
Moze zagladaj tu czesciej.

Dziewczyny,

pierwsza k.11tej, a druga ostatnio sie przesunela, probuje uspic Oskara k.15-16... ale nie wychodzi, natomiast robi sie spiacy k.18tej:baffled: i dupcia... no bo jak zasnie k.18tej, to wstanie po 19tej i wtedy bedzie rajzowal do 22... hmmmm, nie wiem jak to ulozyc, o ile mozna jakos ulozyc:-p:dry:?

U nas drzemki wyglądają następująco :

pierwsza to gdzieś tak 9-10 a kolejna 13 jakoś tak i tyle potem o 19:30 kąpiel, karmienie, bajka i spanie :-)

Matko ale jestem padnięta - chata posprzątana przemeblowanie zrobiliśmy i mieszkanie lepiej wygląda :))):-):-) lubię zmiany

Pusia, dzieki za odpowiedź:tak::tak:

hmmm, ja chyba tez musze pierwsza drzemke ciutke wczesniej robic;-)
a o ktorej wstajecie??

ja tez lubie przemeblowanie:-p tak jakos chatka wyglada inaczej:tak:;-)

Wiesz Asix ja mialam wczesniej taka solidna duza spacerowke na pompowanych kolach fakt ze byla ciezka ale taka obszerna.Ta spacerowka co kupilam to jest typu parasolka ( nie wiem czy widzialas zdjecia jak wkleilam) jest ona lekka i mniejsza jezeli chodzi o stelaz od tamtej mojej no ale nie moge sie przyzwyczaic do niej.
Widze ze sporo z Was ma dwa wozki jeden solidny a drugi taki lekki typu parasolka na jkies krotkie wypady czy do biegania po sklepach itd....
Ja nie bede tak rozgraniczac i musze miec jeden wozek wiec chce powrocic do takeigo koloska.
Myslalam ze to jest kwestia przyzwyczajenia co do tego wozka no ale nie moge przyzwyczaic sie dlatego chce ja sprzedaz ona w sumie ma moze ze 2 tygodnie:tak:

Beatko no to mieliscie przezyc ale mysle ze ogolnie wyjazd udal sie????

Karina udał się bardzo bo najważniejsze to pogoda i atrakcje:tak: co do spacerówy to szkoda że nie jesteś zadowolona:-(
Jolie czytałam że udało Ci się załatwić zwolnienie, ja też latam co dwa tygodnie po L4 ale do końca roku szkolnego już nie długo.

Beata najważniejsze że wypoczęłaś i dzieciaki zadowolone.Jednak na biura podróży trzeba uważać a i tak do końca nie jesteś pewna póki nie zobaczysz na miejscu. Mężuś już zakończył rozmowy z muszlą?:-)

Nie pada, więc zjadamy obiadek i idziemy na spacer z koleżanką i jej maluchem.

Iwcia no niestety ma 39 st i non stop ma sensacje:-(a u nas o dziwo bardzo ładnie:tak:

witam :-):-)

my juz po wazeniu i wizycie u lekarza. Maly przez tydzien przytyl 10 dkg :-( niby nie duzo, ale zawsze cos. Pewnie dlatego ze go biszkoptami tucze na noc :-D:-D bo tak to nic nie chce jesc poza cycem. Maly ma lekki katarek i wczoraj pokaszliwal to bylam sprawdzic plucka i na szczescie OK, tylko kurcze doktor mnie zmartwil, bo powiedzial ze zwiazku z tym ze maly ma ta egzme, to ma duze szanse na astme :-:)-( mam nadzieje ze doktor sie mysli, u mnie w rodzinie nikt nie ma, chyba ze po ojcu, ale on nie wie bo adoptowany :sorry2::-(

Dorianku wszystkiego Najlepszego !!!!!!

Krecik to musisz byc bardzo z siostra zrzyta i lubiec jej meza, ze tak to przezywasz. Ja to jak sie rozwodzilam to rodzina mnie dopingowala i strasznie sie cieszyla, bo nikt go nie lubil :-D:-D

Lilka jak tam sie czujesz? jak malenstwo? :-)

Beata witaj z powrotem, brakowalo tutaj ciebie !!!

Karina ciebie to chyba trudno zadowolic :pPPP

Dzięki Wisienko:-)super ze Davidek ciut przybrał na wadze:tak:

no wlasnie wiem troche dalam ciala z moim M nawet nie chce teraz ze mna przez tel .gadac no ale mysle, ze jakos to bedzie...

wiesz ja stwierdzilam, ze nie bede kupywala spacerowki, moze jak bedziemy w polsce na te 3 tyg. to kupimy jakas taka na sztuke, zeby malego wozic, a nie na rekach nosic, a poza tym to zostaje przy swojej landarze-ja mam wozek gleboki z przerobka na spacerowke no i tez jest duzy i ciezki(wogole w autobusie czasami nie moge przejechac miedzy siedzeniami ) ale jest wygodny i Matti ma tam duzooo przestrzeni..

beata-witaj kochana!!! dobrze, ze wyjazd sie udal (oprocz tych pokoi oczywiscie)
wstawiaj foty i zdrowka dla mezulka!!

wogole to jestem w szoku-ostatni post pisalam po 11,00 jak maly usnal no i on spi do tej pory-masakra!! mialam reszte kaszki bananowej-smaczny sen no i mu dalam, ale w mordeczke w zyciu sie nie spodziewalam, ze to tak zadziala

Asix dzięki wstawię napewno ale non stop rozpakowywuję się a nikt mi nie pomaga bo małżonek jest nie do zycia:-(

ok robie sobie przerwe bo jestem zrabana
a K.by chcial bym mu pomogla fotele od auta szorowac:blink:hmm
narazie odpoczywam i zaraz wlaczam drzyzge
Mila sie bawi z kolezanka na podworku,Hania spi a ja mam herbatke :-p

Beata witaj po przerwie wakacyjnej :-)
jejku przypomnij mi prosze gdzie byliscie bo nie pamietam:sorry2:
mimo zawirowan super ze jestescie zadowoleni
jednak jak sie ryknie czasem na ludzi to trafia tam gdzie powinno :tak:

ja tez sie nie moge doczekac moich wakacji :))))))))))

Wisienka dziekuje ze pytasz:-)
malenstwo ma sie dobrze
ruchy sa juz gwaltowniejsze i jak poloze reke na brzuszku to juz czuje kopniaczki :-)
i wtedy sobie mysle ze drugi trymestr jest wspanialy :-D
potem trzeci i jak mnie kopnie to sama podskocze hahaaaa:-D

Aluska wspolczuje przeogromnie z tymi bioderkami :-(
no kurka wy to macie przeboje,a to co lekarz powiedzial...hmm ciezko mi sie odniesc bo zawsze mowia w tych programach ze jak dziecko robi cokolwiek w swoim tempie to mu to nie szkodzi....wiec naprawde nie mam pojecia czemu tak ci powiedzial...moze boi sie ze jak mala taka gimnastyczka to ten kregoslup moze sie bardziej skrzywic i ze lepiej by bylo jakby tylko lezala?? a moze faktycz:-(nie mahomed ma inna nauke wyniesiona ze szkoly:-p:rofl2:

DORIANKU WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ Z OKAZJI PIERWSZYCH IMIENINEK!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)

Lilka super z tymi ruchami fajnie ze maluszek rośnie a jak nadciśnienie?

nie ma rozmow w toku tylko jakis film :szok:
jakies swieto jest w PL czy co?????

ja mam norweski kalendarz wiec nie wiem co dzisiaj za dzien....

Mi też Liluś jakoś dziwnie w maju z Bozym Ciałem

kochane lece juz bo cos mnie dolek dopada!
zajrze do was we wtorek!!!
u nas dlugi weekend - bank hollyday w poniedzialek takze pewnie z M bedziemy miec cos zaplanowane-zdam relacje we wtorek!!

a i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki dla was wszystkich!!
buziolki!!

Trzymaj się Asix będzie dobrze i również zyczonka przesyłamy mamusiu;-):-)

no troche poczytalam co u was
lilka ....wspolczuje z tym samochodem mam nadzieje ze uda wam sie jakos to zalatwic
wisienka .... wiec przechodzisz co malu na butle, nie przejmuj sie ja tez pamietam ze mialam niesaowite akcje na poczatku bo maly niechcial jesc z butli wiec zaczanalam go karmic piersia pozniej szybko podsawialam mu butle ale piers mialam caly czas odkryta wiec on patrzyl sie na piers i jakos sie udalo go oszukac pozniej juz sie przyzwyczail do butli i teraz tez szybko pije
asix ... milego dlugiego weekendu
beata.... super ze sie w sumie wakacje udaly

reszcie maluchow duzo zdrowka zycze

Oj Mirka jak ciężko wrócić do rzeczywistości jak będzie kaska to myślę że może w pażdzierniku jeszcze skoczymy

Lilka pytałaś w Turcji byliśmy

Dziewczyny,

Anulka u nas się ciut zmieniło najpier 30min rano około 9 potem około 12 dłuższe spanie ale teraz max 1,5 godz no i o 18 też 30 min i czasem też zmruży oko około 16

lecę poprasować górę prania

reklama
Do góry