reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
za bilet normalny placilam 15 czy 16 zl a dziecko za darmo. moim zdaniem nie masz sie co bac isc sama, jeden basenik to masz wode do kostek a drugi to taki od 0-0.5m. przy kazdym basenie stoi 1 czy 2 ratownikow.
ja karmilam na tym lezaczku kolo basenu, przykrylam sie recznikiem, ale mozesz tez w pokoju do przewijania, jest kolo basenu - usiasc na kiblu :-D:-D albo w szatni, sa tam takie duze specjalne dla rodzin z malym dzieckiem zaopatrzone w przewijak
naprawde polecam.

:-):-):rofl2::rofl2: no to sie nakręciłam na ten basenik hihih już nie mogę sie doczekać kiedy pojedziemy :tak:

Dziewczyny dziekuje bardzo za gratulacje

Napisze tylko ze Bira cholernie ci wspolczuje i jestem z Toba
Mam nadzieje ze szybko rozwiją te złudzenia i bedzie wszystko dobrze,pisz jak najwiecej do nas co i jak.

Odezwe sie pozniej bo przyjechaly sprzety dla malego i musze poskrecac

na wątku o zabawkach czekam na relacje z przesyłki dla Dorianka :tak:

No i dzwonilam do siebie na basen i temperatura w brodziku jest 32 stopnie a w basenie rekreacyjnym 29 i jest woda tylko chlorowana.
Pani niby przekonywala mnie ze przychodza mamy z dziecmi malymi ale ja boje sie, tym bardziej ze moj maly tak reaguje swimi wysypkami:zawstydzona/y:

Witam sie.

Asix ale możesz zameldować synka. Na przykład w mieszkaniu swojej mamy lub teściowej. I wtedy to ona melduje Maciusia a nie ty :tak:
Spróbuj tak.

Kunda macie juz dwa ząbki :szok:
Super.Adaś lecisz jak burza.
Mój dalej ząbkuje ha ha ha :-D:-D:-D:-D
A nic nie idzie :-D:-D

to mowisz ze ja nie musze byc zameldowana na tym adresie co tesciowa???

ale sobie tak mysle,ze dodatkowy meldunek to dodatkowe koszty dla niej-poj**** te panstwo-przeciez i tak tam nie wroce, to czemu nie moga mi wystawic nr. jak jestem zameldowana z malym tutaj:angry::crazy::no:

bira-napewno wszystko bedzie dobrze!!koniecznie nam dawaj znac na biezaco

wisienka-jezeli chodzi o rozstepy to czytalam,ze mozna opalac jak juz sa biale a ja mam caly brzuch pocharatany no i sa jeszcze rozowe no i podobno jak maja taki kolor to mozna je jeszcze zmniejszyc wiec narazie sie smaruje:dry::baffled:

kunda-zapomnialam pogratulowac zabków-wybacz!!
gratulujemy!!! a u nas z zabkami dokladnie jak u anineczki na zabki nie mam narazie szans-hehehehe!!

to mowisz ze ja nie musze byc zameldowana na tym adresie co tesciowa???

ale sobie tak mysle,ze dodatkowy meldunek to dodatkowe koszty dla niej-poj**** te panstwo-przeciez i tak tam nie wroce, to czemu nie moga mi wystawic nr. jak jestem zameldowana z malym tutaj:angry::crazy::no:
Kochana dodatkowe koszty oczywiście,ale tylko wtedy gdy zamelduje w spółdzielni.
A tutaj chodzi o urząd miasta i wydział meldunkowy w Urzedzie Miasta.
Moje dzieci są tak zameldowane :tak:
Tylko,ze musisz mieć polski akt urodzenia.
Tutaj masz jakie są potrzebne dokumenty ( na przykładzie mojego miasta,niewiem jak w Twoim)
- odpisy skrócone aktów urodzenia dla osób niepełnoletnich,
- akt własności lokalu (np. umowa najmu, wypis z księgi wieczystej, akt notarialny)
-wypełniony druk meldunkowy "Zgłoszenie pobytu stałego" odrębny dla każdej osoby meldującej się (również dla dziecka),
- dowód osobisty,

Dziewczyny mam pewien zamiar z ktorym nosze sie ale jednoczesnie i obawe mam nadzieje ze ocenicie sytacje i poradzicie mi.
Jakkis czas temu pisalam ze chce ruszyc ze sprzedaza no ale rozmawialam z kilkoma firmami i ich stusunek do klienta jest niesamowicie ignorujacy wiec nic z tego nie wyszlo......
Kilka dni tamu zaczelam rozmawiac z dwoma firmami jets to Chicco i Coneco no i trafilam tutaj na konkretnych ludzi:tak:
Przedstawilam cala sytacje i mam na dniach dostac wykazy asortymentow itd.....
W zwiazku z tym ze siedze w domu z dzieckiem aprzydaloby sie troche grosza chce zaczac cos robic no i to cos to wlasnie sprzedaz internetowa "m.in allegro"asortymentow dla mam i dziecka za wyjatkiem ciuszkow bo tego nie chce.
Docelowo moze i przeniose to na swoj rynek lokalny i otworze sklep ale wiadomo ze to sa naprawde duze koszty a zamowienie samego towaru od prducenta wymaga tez nie malej kwoty.
Wiec chce rozeznac sie jak to bedzie szlo i wtedy podejme decyzje czy otworzyc to u mnie.
Jakiesa wasze opinie na ten temat????
Pytam sie bowiem zauwazylam ze czesto jak poruszamy jakis temat kazda z Was potrafi spojrzec na dany temat z innej strony i dostrzec inne aspekty( a najzwyczajniej troche boje sie).
Musze przyznac ze bylam odwarzniejsza kilka lat temu jak ruszalam ze swoim wczesniejszym sklepem:-)moze starzeje sie hahaha
Bede wdzieczna za informacje,spostrzezenia i przemyslenia

KARINA

Karina otwieraj jak najszybciej bo ja chce wózek coneco kupic :laugh2::laugh2:
A tak serio dzis zamawiam :rofl2:

A co do Twojego pytania.
Ja bym próbowała :tak::tak:
WIem,ze jest strach.Bo w końcu to nie małe pieniążki,ale jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz.
A powiedz mi w jakim miescie mieszkasz? Bo to też ma znaczenie :tak:

I powiem Ci szczerze,że jak wróce do Pl za 3 lata to też już myśle o jakimś biznesie.
I moim marzeniem jest otworzyć albo sklep Next albo Smyths ( ten smyths to wielki,ogromny sklep z zabawkami :tak: ).
U nas w Pl jeszcze nie ma takich :-)

reklama
No i dzwonilam do siebie na basen i temperatura w brodziku jest 32 stopnie a w basenie rekreacyjnym 29 i jest woda tylko chlorowana.
Pani niby przekonywala mnie ze przychodza mamy z dziecmi malymi ale ja boje sie, tym bardziej ze moj maly tak reaguje swimi wysypkami:zawstydzona/y:

karina
z chlorowana woda to ja bym nie ryzykowala, wszedzie pisza ze musi byc ozonowa, tym bardziej wlasnie jak twoj maluszek ma problemy ze skora.

a co do interesu to zalezy w jakim miescie i punkcie, chicco zabawki sa fajne ale i drogie wiec musisz mieszac w okolicy gdzie ludzie maja kase.
Ja jak bylam w polandzie to wlasnie kupilam garniturek dla malego juz na slub to zaplacilam ok 200 zl, dla mnie mieszkajacej tu angli to cena przystepna, a moja mama i siostra stwierdzily ze oszalalam :-D:-D

Do góry