reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka wczoraj smialam sie z Twojej Hanny a dzis moj David zrobil mi taki sam kawal :-D:-D:-D:-D siedzial mi na kolanach no i slyszalam jak poszedl baczek, ale nic, maly mi zaczyna plakac a ja go probuje przystawic do piersi i uspokic, ten coraz bardziej placze a ja dalej go trzymam na kolanach i pewnie dalej bym trzymala tylko ze poczulam cos mokrego na spodniach :cool2::cool2: myslalam ze sie spocil lub ew. zsikal a tu taka wielka zolta plama na moich spodniach i jego ubranku na plecach ze szok :szok::szok: tez nie wiedzialam za co sie zabrac :-) :-) :-D chyba po gruszce go tak wzielo bo wczesniej az tak to mi nigdy nie robil, no i gruszki wczesniej nie jadalam

daj znac czy udalo sie USG zrobic, buzka dla ciebie i bruzszka :-):-)
Wisienka no to ładnie cię synek ochrzcił:-Da co tam mama wypierze:tak:

Wisienka a sobie wyobraź że mój wczoraj zjadł deserek JAGODOWy!! masakra co dzisiaj byo;-)nheie obeszło się bez kranu hehe
A ja słuchajcie zawsze młodą pod kran wkładam bo robi 2 razy dziennie takie kupy że jest zaklajstrowana cała i przy tym mega smierdziele.Nigdy nawet u Michała nie używałam chusteczek tylko jak gdzieś wychodzę to mam paczkę w torbie:tak:

-
Ja mam nadzieję, ze jednak to nie prawda, bo nie chciaa bym rodzić więszego dzeciaka. Myślę, ze 3500 to szczyt moich możliwości;-);-)
Ja też miałam poród wywoływany, umówiony na konkretny dzień. Łożysko było juz nie takie jak powinno, poza tym miałam super ogromne żylaki, które bolały tak, ze nie mogłam czasami chodzić i powiedziałam mojemu ginowi, ze już dłużej ne chce w ciaży chodzic i ma mi wcześniejszy termin ustalić. Poza tym mąż przyjechał z Holandii, a ja nie miałam ochoy czekac bóg wie ile, aż mi zaczną wody odchodzić. I jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona:-) Następnym razem też umówię sę na konkretny dzień:-)
To tak jak ja Bira bo wtedy mój mąż był w domu i miał tydzień zostać jeszcze ze mną po żeby Michała do przedszkola odprowadzać a potem już wyjechał.A tej niedzieli to się stawiłam na dyżurze u mojego gina bez żadnego rozwarcia, bez skurczów na Ktg i twardą szyjką, ale jak się uparłam że muszę dzisiaj urodzić to zrobił mi masaż szyjki myślałam że z bólu go opsiusiam i było rozwarcie na opuszek:-D.Ale oksytocynka zrobiła swoje i siup Olka wypadła szybciutko:tak:

reklama
czesc

godzine temu wrocilismy,caly dzien spedzilismy zalatwiajac papierki i ten glupi spzital,a potem pojechalismy do rodzinki

ogolnie jestem tak wq...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze nie chce mis ei gadac!!
nie zrobili mi usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wogole nas nie przyjeli!!!!!!!!!! a dlaczego? bo mam miec skierowanie od swojego lekarza na usg!!! ale smiech na sali bo swojego lekarza nie mam!!!!!!!!!!!
a dlaczego nie mam? bo mam pozwolenie na pobyt krotsze niz rok,co za tym idzie mam nr personalny kategori D,a jak sie ma D to lekarz sie nie nalezy!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec.........system do du.py!!!!!!!!!!!!!!!

teraz akurat pozwolenie na pobyt mi sie nie dlugo konczy wiec juz mamy papierki i je musimy wypelnic,jak mi dadza pozwolenie na pobyt,a kolejne jest na 5 lat,to musze zas wystapic o swoj nr personalny i juz dostane A,potem wybieram lekarza i wsio gra....ale to wszystko potrwac moze max.nawet 4 miechy :baffled::baffled::baffled::baffled:

ach....valium potrzebuje :wściekła/y:

czuje sie jak w zawieszeniu!!! nie wiem co robic?? moge/musze bazowac na tescie ciazowym,bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych! wiec dopiero jak poczuje dzidziusia to na bank bede pewna ze w tej ciazy jestem!

a narazie?? wracamy do pierwotnego planu i ide szukac pracy dla siebie lub ide na kurs norweskiego

a jak brzuch zacznie rosnac to plany sie zmienia.........

ale jestem wsciekla!!!!!!! normalnie baby w recepcji nie przyjemne byly
potem ja na Karola sie darlam,a one patrzyly,bo los nie chcial z nimi dyskutowac i wytlumaczyc ze ja nie mam swojego lekarza :angry:
co za baran .. :angry:

wrrrrrrrrrrr ide poczytac by zmienic tor mysli

czesc

godzine temu wrocilismy,caly dzien spedzilismy zalatwiajac papierki i ten glupi spzital,a potem pojechalismy do rodzinki

ogolnie jestem tak wq...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze nie chce mis ei gadac!!
nie zrobili mi usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wogole nas nie przyjeli!!!!!!!!!! a dlaczego? bo mam miec skierowanie od swojego lekarza na usg!!! ale smiech na sali bo swojego lekarza nie mam!!!!!!!!!!!
a dlaczego nie mam? bo mam pozwolenie na pobyt krotsze niz rok,co za tym idzie mam nr personalny kategori D,a jak sie ma D to lekarz sie nie nalezy!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz akurat pozwolenie na pobyt mi sie nie dlugo konczy wiec juz mamy papierki i je musimy wypelnic,jak mi dadza pozwolenie na pobyt,a kolejne jest na 5 lat,to musze zas wystapic o swoj nr personalny i juz dostane A,potem wybieram lekarza i wsio gra....ale to wszystko potrwac moze max.nawet 4 miechy :baffled::baffled::baffled::baffled:

czuje sie jak w zawieszeniu!!! nie wiem co robic?? moge/musze bazowac na tescie ciazowym,bo nie mam juz zadnych objawow ciazowych! wiec dopiero jak poczuje dzidziusia to na bank bede pewna ze w tej ciazy jestem!

a narazie?? wracamy do pierwotnego planu i ide szukac pracy dla siebie lub ide na kurs norweskiego

potem ja na Karola sie darlam,a one patrzyly,bo los nie chcial z nimi dyskutowac i wytlumaczyc ze ja nie mam swojego lekarza :angry:

Jezu Lilka co za gnoje
Załatwiaj swoje sprawy a co ma być to i tak będzie a musi być dobrze:tak:dziewczynkom potrzeba męskiego opiekuna:-D

Idę młodą karmić co się nie rozmyśli ze spania.
Tatuś wyjechał i wszystko wróciło do normy po 21 i szkodniki śpią a ja mam czas chociaż nogi wydepilować ale luzik
Jakby mnie sen zmorzył to życzę Spokojnej nocki

Kurde napisałam sę i i się wszystko wywaliło:wściekła/y:

Wisienka no to ładnie cię synek ochrzcił:-Da co tam mama wypierze:tak:

A ja słuchajcie zawsze młodą pod kran wkładam bo robi 2 razy dziennie takie kupy że jest zaklajstrowana cała i przy tym mega smierdziele.Nigdy nawet u Michała nie używałam chusteczek tylko jak gdzieś wychodzę to mam paczkę w torbie:tak:

To tak jak ja Bira bo wtedy mój mąż był w domu i miał tydzień zostać jeszcze ze mną po żeby Michała do przedszkola odprowadzać a potem już wyjechał.A tej niedzieli to się stawiłam na dyżurze u mojego gina bez żadnego rozwarcia, bez skurczów na Ktg i twardą szyjką, ale jak się uparłam że muszę dzisiaj urodzić to zrobił mi masaż szyjki myślałam że z bólu go opsiusiam i było rozwarcie na opuszek:-D.Ale oksytocynka zrobiła swoje i siup Olka wypadła szybciutko:tak:

Ja używam tylko chusteczek. Woda w wyjątkowych sytuacjach pt. usranie po pachy;-)

Co do porodu, ja miałam rozwarcie od kilku tyg. 2 cm, skurcze od 6 miesiąca, więc jakbym tablety odstawiła, to i tak bym wieczorem urodziła. Rano już tabletek nie brałam, ale cewniczek i tak zrobił swoje o 14:25 usyszałam Inguśkę
czesc

Llka, oni chyba sobie jakieś jaja robią. Przecież Ty chyba ne bardz możesz 4 miesiące czekać...:baffled: A nie możesz na kilka dni do PL przyjechać zrobić badania?

Lilka... szok:szok::szok::szok: moze zrob sobie badanie krwi na bete, zawsze to cos - w Polsce sa normy przyrostu bety i widac ktory to tydzien...

Wisienka... ale Cie synus zalatwil:-D:-D

Sabinko, a jakie autko chcialas?

My dzis bylismy u ksiedza, zalatwiac chrzest - w Wielkanoc:tak::tak:
Dziewczyny, robilyscie zdjecia u fotografa, czy sami?
Bo juz nie wiem... ja mam od swojego chrztu takie u fotografa, z chrzestna i chrzestym + ja w beciku:-):-):-) hmmm, ale teraz czy sie robi nie mam pojecia...:confused::confused:

U nas jutro szczepienie...

Hej Dziewczyny!
To znowu my: tzn. ja i moj listopadowy Alex.
Szperam tu na ustawieniach i albo osleplam, albo nie ma, ale jak sobie wstawic stopke z suwaczkami, zdjatkami itp.?
Tylko nie bijcie, ja wiem, ze nie na temat :)

reklama
boze jak to super muóc z czystym sumieniem pic ... wlasnie sobie popijam szampanika
kupilam sobie dzis 02l , meza nie ma ... a ja sobie popijam

Heheh Mirka jak ja odstawiłam karmienie to tez chcialam sie dobrze napic,dobrze ze czujesz sie ok i cieszysz sie z karmienia butlą.:-)

Hej Dziewczyny!
To znowu my: tzn. ja i moj listopadowy Alex.
Szperam tu na ustawieniach i albo osleplam, albo nie ma, ale jak sobie wstawic stopke z suwaczkami, zdjatkami itp.?
Tylko nie bijcie, ja wiem, ze nie na temat :)

Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www
tu stworzysz suwaczek
pozniej w opcjach edytuj podpis i działasz kobieto,ale jak kolejna babka pyta o podpisy itd a pozniej znikniesz to nakopie ci do dupy :-)
prosze mi sie tutaj udzielac grzecznie na wątku hehe
pozdrawiam

Liluś kurcze przykro mi jak cholera,ale moze ja juz nie bede komentowac sluzby zdrowia.Ściskam Cie mocno kobito:-)
Beatko fajnie ze znajdujesz w tym wszystkim czas dla siebie i swoich nóg hehe
Aluśka współczuje takiej jazdy,tez tego nie lubie jak ktos moje dziecko tak ma wieźć to wole piechota isc
larvunia jak tam w pracy kobieto?
pati tez zajrzyj czasem
wisienka jak moglas tak pocharatać sobie stopy,gdzie ty chodziłas i na boso :confused::-)

I spóźnione życzenia dla 3 miesięczniaka Tymona ,samych słodkości dużo dużo uśmiechu i tylko słonecznych dni Tobie zyczą dwie gapy e-ciocia i e-kuzyn
Monia i Dorian
urodziny7.gif

urodziny4.gif

Do góry