reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Kurcze, nie wiem o co chodzi z tą wagą... doktorka powiedział mi, że Inga powinna przybrać na wadze ok. kg w ciągu miesiąca a przybrała zaledwie 500g. Faktem jest, że je coraz mniej... 20-40 co 5 godzin... o ile wogóle. Badaia są standardowe bezpłatne (morfologia i mocz z posiewem). Takie zachoanie podobno może być objawem anemii... ob wszystko było jednak ok i Ingowe zachownie było tylko histeryzowanie:zawstydzona/y:

reklama
Wiem , ze dziecko z nadwaga nie fajnie wyglada! Ja mam porownanie z moim starszym i widze, ze ida leb w leb! 3 miesiace , ta sama waga, ten sam wzrost a Allanek do grubasow teraz nei nalezy a jak byl malutki to jedna wielka kluska byla z niego!!!
Mysle Bira, ze twoja lekarka ciut przesadza! Kazde dziecko jest inne i moim zdaniem nie musi jesc tej przyslowiowej normy, najwazniejsze zeby nie spadala na wadze!!!!

bira tez uwazam ze kazde dziecko jest inne i roznie przybiera - no i jak mi powiedziala lekarka ze je tyle ile potzrebuje i juz!
moj macius czasami zje 40ml a czasami 180ml tak wiec nie ma reguly!

Sabina- dzieki za troske odnosnie nieprzespanej nocki-otoz niestety kolejna do du**:baffled:ale chyba sie poprostu juz zaczynam przyzwyczajac:nerd:
jak moj M dzisiaj wroci z pracy to moze sie kimne na godzinke
Anineczka-dzieki za zaproszenie na NK
a teraz spadam bo za oknem jest znowu cudownie...
do potem

ja akurat mowie tylko po polsku bo wyczytalam i z doswiadczenia znajomej wiem ze w dwoch jezykach na raz do dziecka sie nie powinno mowic bo nie dosc ze pozniej dziecko zaczyna mowic to na dodatek jest confused:tak:
moja znajoma ma meza wlocha a ich coreczka ma prawie 2 latka i mowi tylko mammy i daddy i po polsku to samo reszty nie nazywa ale wydaje sie ze rozumie z tym ze oni do niej mowia w 3 jezykach-polski angielski i wloski-nie wiem w sumie niech anineczka i inne mamay mieszkajace za granica sie wypowiedza moze te ktore juz wychowaly do jakiegos okresu swoje dzieci?
zreszta u ciebie jest tez troche inaczej bo ty masz meza (przyszlego:-)) anglika wiec chyba sila rzeczy bedzie sie do davidka mowilo w 2 jezykach
Ja mowie do mojej dwojki po polsku,ale Pani lekarz na bilansie dwulatka kazala nam tez mowic po angielsku...i chyba bede tak robic.
Wiesz asix pomimo tego,ze dziecko bedzie zaczynalo pozniej mowic mysle,ze warto.Wlasnie teraz do wieku 2-3 lat umysl dziecka jest najbardziej chlonny i to najlepszy czas dla niego.
Wiem,bo moj Antek przed przeprowadzka chodzil juz ponad rok do przedszkola.A specjalnie nie dawalam go do polskiego ale do irlandzkiego przedszkola.I powiem Ci,ze bardziej chlonal j.angielski niz polski.
Fakt,ze byly to podstawy,ale on umial powiedziec Hello.Bye,bye a po polsku ni w zab :eek::eek:
A rozumial wszystko po angielsku.
Teraz tez koniecznie wysle go do przedszkola,musze tam tylko zadzwonic zapytac czy sa miejsca.
Szkoda mi zaprzepascic tego bo za niecale dwa lata idzie juz do szkoly i tam dopiero mialby trudnosci:tak::tak:
A Wisience to juz zazdroszcze.Bo u nich naturalnie dziecko przyjmie dwujezycznosc.
Mam kolezanke,ktora jest polka,on francuzem i dziecko gada w trzech jezykach.
No rewelacja.I jakos mu to nie zaszkodzilo,ani nie jest opozniony w mowie (pamietajmy,ze dzieci na nauke mowy maja czas do ponad 3 lat).;-)

ja juz wzielam eferalgan C (pracetamol + wit.C), kropeli do nosa i pije herbate z lipy, rumiaku i czarnego bzu (na przeziebienie):tak:.
Maz kupil mi maseczki, wiec biorac Oskarka na rece bede je zakladac... biedactwo, co on bedzie myslal...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie kobitki!

My też mamy w czwartek szczepienie:tak:.
U nas podobnie 20 min i po sprawie:sorry:.

.

Jagoda to razem będziemy jutro zdawać relacje :tak:;-):tak:
Oby nasze szkraby dobrze zniosły to szczepienie:-(

od kiedy dziecko moze spac na takij cienkiej poduszecce tzn takie jak sa w zestawach z poscila koldra itp

mirka mkm moja mała już z miesiąc śpi na takiej płaściutkiej poduszce i wydaje mi się że jest jej
teraz wygodniej niż bez poduszki :tak:

Ja mowie do mojej dwojki po polsku,ale Pani lekarz na bilansie dwulatka kazala nam tez mowic po angielsku...i chyba bede tak robic.
Wiesz asix pomimo tego,ze dziecko bedzie zaczynalo pozniej mowic mysle,ze warto.Wlasnie teraz do wieku 2-3 lat umysl dziecka jest najbardziej chlonny i to najlepszy czas dla niego.
Wiem,bo moj Antek przed przeprowadzka chodzil juz ponad rok do przedszkola.A specjalnie nie dawalam go do polskiego ale do irlandzkiego przedszkola.I powiem Ci,ze bardziej chlonal j.angielski niz polski.
Fakt,ze byly to podstawy,ale on umial powiedziec Hello.Bye,bye a po polsku ni w zab :eek::eek:
A rozumial wszystko po angielsku.
Teraz tez koniecznie wysle go do przedszkola,musze tam tylko zadzwonic zapytac czy sa miejsca.
Szkoda mi zaprzepascic tego bo za niecale dwa lata idzie juz do szkoly i tam dopiero mialby trudnosci:tak::tak:
A Wisience to juz zazdroszcze.Bo u nich naturalnie dziecko przyjmie dwujezycznosc.
Mam kolezanke,ktora jest polka,on francuzem i dziecko gada w trzech jezykach.
No rewelacja.I jakos mu to nie zaszkodzilo,ani nie jest opozniony w mowie (pamietajmy,ze dzieci na nauke mowy maja czas do ponad 3 lat).;-)

moze to i racja ....
mhhh wlasnie dlatego chcialam poznac opinie innych tak jak wisienka
ja akurat mam przyklad 1 kolezanki ale przeciez moj macius tez tu pojdzie do przedszkola wiec szybciutko powinien jezyk chwycic
i to prawda wisience to tylko zazdroscic bo to bedzie naturalne dla jej davidka mowic w 2 jezykach:tak:

ale mam zaległości :( nie wiem kiedy to na drobie :(

Chciałam tylko napisac że w kinie na seansie Matek z maluszkami było superrrr film "lejdis" tez świetny oki teraz mykam jeśc puki Kacper spi .

Mam nadzieje że będę miałą czas przeczytac co u Was:-)

reklama
wpadlam napisac ze maly nie ma kreczu szyjnego ale naciągniete miesnie na pleckach,nic groznego za 4 tyg do kontroli mamy isc.
Co do wagi to Bira powiedz swojemu lekarzowi ze jest jeb..ty !!!!!!7kg no szok
Moj wazy 7300 a przy porodzie wazyl 4150 wiec widac,a dzieciaczki kotre wazyly 3400 to juz wogole mniej powinny wazyc.
Tak jak pisze elbra...!

Do góry