reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Pati, oh... kobietko... co ty piszesz... ze wygladasz jak w 6tym m-cu ciazy??? :-D:-D Widzilam Twoje fotki w galerii i w podpisie widac, laska z Ciebie:tak::tak::tak: no a poza tym pamietam jak kiedys pisalas, ze juz wazysz kilo mniej niz przed ciaza:-)
jesli o kg chodzi to wszystko sie zgadza
tylko brzuch ciagle wielki
normalnie jakbym z kolem ratunkowym na pasie chodzila
nie wiem jak to zgubic:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
porazka:sorry2:

reklama
jesli o kg chodzi to wszystko sie zgadza
tylko brzuch ciagle wielki
normalnie jakbym z kolem ratunkowym na pasie chodzila
nie wiem jak to zgubic:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
porazka:sorry2:

Hmmm, u mnie tez kilogramy sa ok, waze w sumie ok.2 kg mniej niz przed ciaza... kazdego dnia robie brzuszki, wcieram specyfiki... a brzuszek wyraznie jest... i w dodatku nie jest juz jedrny...:zawstydzona/y: ale wierze, naiwnie, ze moze po jakims czasie troszke sie bardziej sie schowa...

sabina centrum handlowe i nie ma windy ani schodow jazdzacych?? :shocked2:
niesety nie obejrze filmiku z Kaceprkiem w roli glownej bo mam za slabe lacze :-( a szkoda... z checia bym obejrzala.
women ja sie jeszcze z malym nie pluskalam razem..., ma uczulenie na cos i sucha skorke i kapie go w specjalnym plynie. Niby za duzo bialka jem, ale mi sie wydaje ze to cos innego musi byc. Jak mu wsio poschodzi to na pewno sprobuje kapieli razem :-D
elbra ja zmieniam roznie, bo moj roznie papusia :-D Jak wiem, ze zaraz mi usnie jak zje bo przemeczony to zmieniam mu przed jedzeniem a jak sie dopieor co przebudzi to najpierw jedzonko a pozniej zmiana pieluchy...czasami drze sie tak mocno ze chyba nie dalabym rady najpierw zmienic mu pieluchy tak drze sie za cyckiem :-D

...no moj szkrabik wykapany juz, najedzony i bajka przeczytana do polowy (bo zasnol wiszac na cycku) no i palula....

Cześć mamcie ja tylko chciałam sie przywitać. Miałam cieżki dzień: najpierw kontrola u lekarza z Małą, potem zakupy przed chrzcinami, potem praca, a potem kolka i juz mam dość...idę spać:sorry2:

Dziewuszki mam pytanko czy czujecie w miejscu "intymnym" czasem jak miesnie sie kurczą i tak dziwnie boli czy juz całkiem nic tam nie czujecie po porodzie. Bo ja mam wrażenie że czasem jak sie załatwiam to czuje jak tam sie napina.

witam wieczorowo!!
ja po kapieli i przed prasowankiem zajrzalam co slychac

narazie tylko child benefit
ale jestem w trakcie wypelniania na child tax credit, ciekawe czy mi przyznja czy nie:confused: a ty masz cos zalatwione ????

od listopada czekam na child benefit,ciagle mi cos wysylaja dodatkowego do wypelnienia ,teraz dostalam formularz zeby wypelnic gdzie mieszkalam w polsce,nawet wojewodztwo bylo napisane po polsku no i chcieli moj NIP I PESEL takze musialam sie naglowic zeby to w polsce znalezli bo tyle lat juz mi to nie bylo potrzebne,ty tez to wypelnialas???

Wisienko to miałaś super. Ja zanim zasżłam w ciążę zrobiłam kilkanaście testów. I przy każdym wyłam. Miałam shize na tym punkcie:wściekła/y:
Ale wszystko się dobrze skończyło w końcu:-)

ja mialam dokladnie to samo-tyle kasy wydane na testy (przy kazdym negatywnym oczywiscie ryk),nawet bylam u gina jak bylam w polsce no ale on tweirdzil,ze wszystko o.k tylko prowadze zbyt intensywny tryb zycia i tak sie dzieciatko nie pocznie,to wrocilismy ja wzielam jeszcze wolnego i sie relaksowalam,chodzilam na spacerki,jezdzilam na rowerku no i wreszcie sie udalo:-D

Laski a wy zmieniacie pieluchy po karmieniu czy przed???

ja po zawsze kupka w trakcie karmienia albo 10-20 min.po

a ja jestem chyba slepa bo nawet kwadracika nie widze :dry:
ja tez!!:-D

dobra dziewuszki ja spadam bo jeszcze prasowanko a oczy juz mi sie kleja!
dobrej Nocy!!

Anulka nie ma czego sie bac,maly lezal sobie u mnie na kolanach albo na biuście,super,polecam.
:-):-):-):-):-):-)

ja rowniez polecam!!!
women dala mi inspiracje i juz dzis wyprobowalismy :-) :-p
bylo super, maluch lezal na moim biuscie, nozki i pupcie mial lekko zamoczone a tak to go polewalam woda :tak: bo jak probowalam glebiej zamoczyc to sie krzywil :-( nie vwiem czy dlatego ze sie bal czy woda byla za goraca :dry:
w kazdym razie super :-) :-) :-) :-)

Dziewuszki mam pytanko czy czujecie w miejscu "intymnym" czasem jak miesnie sie kurczą i tak dziwnie boli czy juz całkiem nic tam nie czujecie po porodzie. Bo ja mam wrażenie że czasem jak sie załatwiam to czuje jak tam sie napina.

tez tak mam czasem ale tylko jak nie idzie lekko wiadomo co :cool2:

reklama
od listopada czekam na child benefit,ciagle mi cos wysylaja dodatkowego do wypelnienia ,teraz dostalam formularz zeby wypelnic gdzie mieszkalam w polsce,nawet wojewodztwo bylo napisane po polsku no i chcieli moj NIP I PESEL takze musialam sie naglowic zeby to w polsce znalezli bo tyle lat juz mi to nie bylo potrzebne,ty tez to wypelnialas???

to dziwne :szok:
formularz wypelnial moj facet, ale bral tylko moj NIN i adres konta bankowego i to wszystko :tak: jak wyslalismy to po 2 tyg zwrocili mi dziecka certyfikat narodzin a za kolejne 2 juz dostalam list ze nam przyznano :-)
takze zadnych dodatkowych papierow nie wypelnialam

a co do testow ciazowych to wspolczuje bo tanie to tu nie sa :sorry2:

Do góry