reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

witam kochane :-)

mysmy sobie pospali do prawie 13 , maly od 24:30 spal bez przerwy do 7 :szok: jego najdluzsza przewrwa w nocy :-D potem bylo karmienie i zmiana pieluszki i spalismy do 10, male kamrienie i do 13 ;))))
znow zmiana pieluchy i karmienie i po jedzonku poszlismy na spacerek, wlasnie wrocilismy :tak:

i juz lece czytac co tam u was ;-)

reklama
Dzień dobry
Boże ile wy piszecie,szok
Witam nowe mamy....

Widzę ze podjełyście temat pływania,a więc ja z Dorianem również sie wybieram,mam blisko siebie basen zbudowany z myśla tylko o dzieciach i jest rewelacyjny.Od 4 miesiąca u nas można zacząc chodzić na zajęcia i karnet kosztuje 240zł/miesiąc,lub jednorazowe wejście 30zł.Zawsze mówiłam ze bede chodzić od najmłodszych lat z dzieckiem i tak sie właśnie stanie.

Co do szczepienia
Wczoraj malutki był niesamowicie dzielny,przyjął z kamiennym wyrazem twarzy aż trzy wkłucia,ponieważ szczepię małego z narodowego funduszu zdrowia a nie skojarzonymi.
Malutki w domu tez byl spokojny,nie zauważyłam zeby było coś nie tak po szczepieniu.

Waga Doriana to 5950gram
Dostałam również skierowanie do przychodni aby zobaczyli czy czasem mały nie ma przykurczu w szyjce,ponieważ ma skłonność układania główki na prawej stronie,pani dr kazała lepiej sprawdzić,bo mowi im szybciej wykryte tym lepiej rozmasowac i zapomniec o problemie,co do oczek to jak zapytałam i powiedzialam ze czasem ropieją powiedziałam tylko tyle zeby isc do oklulisty on dokładnie zbada i obejrzy heh ci lekarze w przychodniach są o kant dupy.

No i poprosiłam o zmianę mleka,ponieważ ten NAN HA sensitive nie podlega receptą i nie ma na nie zniżki,tak wiec kazała kupować NAN HA -20zł wiec jest różnica.

Całuję ;-)

Anulka rossmannowe pieluchy są w porządku, właśnie zrobili "wielką promocję" i obniżyli cenę o 2 zł chyba :-D:-D a poleciły mi je dwie (nie znające się) koleżanki, które pół roku już ich używają.
A odnośnie czekolady - polecam Galerię Chocaffe na Podwalu - rewelacyjna czekolada. Mają też w toalecie blat do przewijania dzieci z wyposażeniem typu chusteczki i raczej (nie jestem pewna na 100%) tam się nie pali papierosów.

QUOTE]

Jolie, ile kosztuja te pieluszki? Bo ja za biedronkowe placilam 15,99zł / 36 szt. Teraz kupilam Huggiesy 38,99zł/78szt.
A co do czekolady to wybiore sie ktoregoos dnia, dzieki:-)

a jeśli o wpadki chodzi
to nasz Marcelek jest bardzo planowanym dzidziusiem
czekaliśmy na niego 11 cykli i się udało:-D:-D:-D/quote]

to niezle prawie rok :szok: szok! a moj synus tez nie jest wpadka, juz w 1 cyklu po tym jak przestalam brac tabletki sie pojawil :))))))))) :-) :-) :-)
pamietam ze zrobilam 1 test i byl negatywny to az sie prawie rozplakalam, nastepny powtorzylam za 10 dni i zobaczylam upragnione 2 kreseczki :-)
nawet mojemu nie musialam nic mowic, bo jak schodzilam na dol po schodach (wc mamy na gorze) to mialam takiego banana na twarzy ze samo za siebie mowilo :-D :-D :-D

dzis moj Marcelek ma imieninki!!! :cool2:

Wszystkiego najlepszego dla Marcelka, duzo zdrowka !!!

A
tak na marginesie to mój Kacperek trzeci dzien nie robi kupy tylko takie prykaskowe plamki na pieluszce. Pierdzi sobie (i to juz smierdzaco :), jest radosny wiec chyba poprostu juz moze przyszedł na niego czas że nie co pieluszka to kupa . Ostatnio trze dwa dni nie było kupy ale na trzeci dzien tak. Mam nadzieje że dzis walnie jakąs kupalkę.

moj wczoraj rano 1 zrobil a potem nic, a zazwyczaj byly one co pare godzin, i dzis rano jak walna hihihi to az troche na zewnatrz przecieklo a mialm na sobie pampers baby dry 2 :-) wiec nic nie powinno....

A wlasnie zasnol Marcelek i probowalam go polozyc na brzuszku... porazka rozplakal sie... zrobilam po paru minutach powtorke i zonwu placz :shocked2: Odpuscilam... Chyba nie lubi ta spac... a ja za to uwielbiam

moze sprobuj go polozyc brzuszkiem na twoim brzuszku na poczatek, bedzie czuc sie pewniej i powoli sie przyzwyczai :tak: jak tak z moim robilam i uwielbia lezec, ale spac mu nigdy nie daje :no: za bardzo sie boje, jak Pati

!!!
Jeszcze nie doszłam do "pięlęgnacji", więc nie doczytałam o tym basenie, ale nadrobię, nadrobię ;-):-):-) (wcześniej) myślałam, że to tu i nawet dwa razy kilka stron wstecz poszłam :-D:-D:-D

ja tak samo :cool2: ach ta Sabinka narobila zamieszania

wisienka co sobie zalatwilas-child czy cos jeszcze ?

narazie tylko child benefit
ale jestem w trakcie wypelniania na child tax credit, ciekawe czy mi przyznja czy nie:confused: a ty masz cos zalatwione ????

mam pytanko jak wychodzicie z dzieciaczkami na dwor i troche wieje,to zakldacie ta folie na wozek? bo ja raz nie zalozylam i maciuisiowi oczko przewialo no i teraz mam opory

ja niezakladam :no: mam strasznie gleboki wozek ze jak maly lezy to w ogole go nie widac i nic nie wieje na niego, w gole jak pada to i tak mam jakos opory zakladac, nie wiem ale boje sie ze maly sie moze udusic :baffled: bo malo powietrza przeplywa
wiec zazwyczaj jak pada to siedze w domu :blink:

;-)
pusia moj juz trzyma lepek sam. Chwieje mu sie jeszcze jak pijanemu, ale jak ma sie go na raczkach to sam ja trzyma :-D

moj tez juz trzyma sam, ale trzeba uwazac bo rowniez nieraz mu sie jeszcze chwiele i nie raz juz dostalam z dyni :sorry2:

.
Dostałam również skierowanie do przychodni aby zobaczyli czy czasem mały nie ma przykurczu w szyjce,ponieważ ma skłonność układania główki na prawej stronie,pani dr kazała lepiej sprawdzić,bo mowi im szybciej wykryte tym lepiej rozmasowac i zapomniec o problemie,

nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak przykurcz :baffled:
moj tez zazwyczaj lubi trzymac glowke na jednej stronie, mysle ze to wynika z tego iz przykladam go do lewego cyca czesciej niz do prawgo to juz sie tak przyzwyczail ze glowke ma obrocona na lewo :dry:

ło matko ale sie rozpisałyście!!!!!
nie dostaniecie kwaitków w przeprosiny:-) heheheh co te baby nie wymyslą a własciwie to ciotka Larvunia ma pomysły z kwiatkami:-)
dziś bylismy na spacerku 3 godzinki:-) w tym 1 godzinkę po centrum handlowym..:-) dobrze że byłam z moją mamą bo nasz "CENTRUM HANDLOWE" ma w cholere schodów i w życiu bym sama wóżka nie wniosła!!!!!!!!! mam dosć nowego sacza czasami:-)

czytama co u was dalej:-)

wisienkaa1 naszemu Kacperkowi też chwieje się na boki i można dostac z bańki :) ale jak go nosimy na rękach to trzymam mu glowke cały czas, bo to za wcześnie żeby mu puścić łepek

Pusia śliczna fota weselna:-) i wogóle suepr historia śubna:-)
Sylwia bidulko to miałaś przeżycia.....ehhh
Larvunia niexle wymyślone z herbatka z bitą śmietaną:-) heheh ciekawe jak to smakuje.....:):):)
co do fotek to Ty masz tez strasznie dużo wiec nie marudź :-) hehe a ostatnio włąśnie nie robie bo mi się jakoś nie chce:-( a widziałas filmik jak Kacperek przy rozmowie ze mna sobie żygnął biedaczek:-) hehe to było śmieszne:):)
Anulka śliczne foteczxki w podpisie...:-) jak po spacerku:-)?
Kunda bidulko z tymi chorobami..kieydy w końcu od was grypsko odejdzie.......ehh
Asix..no to pienie Macius wazyy:-) pulchniutki chłopak z niego:-)
nie zakładam foli na wózek:-) :-) a dziś u nas znowu halny buuuuuuu ale na szczęście nie był taki straszny:_)
Mój nie trzyma jeszcze super główki:-( cos tam próbuje le jeszcze mu nie zawsze wychodzi i dynda mu czasem na boki:-) .......
Women Dorian też pięknie wazy:-) ale o tym przykurczu to kurcze nie wiedziałam i neisłyszałam ;/
Wisienka to nie Ty dostałas od Davidka tylko Davidek od Ciebie:-)

chyba ide poprasować:-)

sabina_p historia jak z filmu ;)
Co do główki to czytałam właśnie ze 3 miesięczne bąbelki trzymają już tak normalnie :) wiec nasze Kacperki sabina_p maja jeszcze troche czasu :D

a jeśli o wpadki chodzi
to nasz Marcelek jest bardzo planowanym dzidziusiem
czekaliśmy na niego 11 cykli i się udało:-D:-D:-D/quote]

to niezle prawie rok :szok: szok!

nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak przykurcz :baffled:
moj tez zazwyczaj lubi trzymac glowke na jednej stronie, mysle ze to wynika z tego iz przykladam go do lewego cyca czesciej niz do prawgo to juz sie tak przyzwyczail ze glowke ma obrocona na lewo :dry:

Wisienka ja też ponad rok starań o Dorianka
Co do przykurczu to wpływ ma na to wiele czynników
np.Częste układanie dziecka na jeden boczek,karmienie z jednej piersi lub tak jak w moim przypadku moze sie skłaniać ciąża,gdyż miałam mały brzuch i duże dziecko i lekarz mowi ze musiał być nieźle Dorian ściśnięty i juz mógł miec ułożoną gówkę na prawą strone.

Women Dorian też pięknie wazy:-) ale o tym przykurczu to kurcze nie wiedziałam i neisłyszałam ;/
Nio Sabinko Dorianek to kawał byczka ale chyba swojego kuzyna Marcela nie przebije nigdy hehe:-D

My własnie wyszliśmy razem z kąpieli,pierwszy raz kąpaliśmy sie razem,wiecie jaka frajda synuś chihrał sie jak wniebowzięty
Polecam wam wszystkim taką formę rozrywki :-)
Teaz po mleczku wykończony pluskaniem śpi jak aniołek

reklama
Do góry