reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dobry wieczór:-)

anulka1979,,,,Marcelek też daje czadu z gadaniem:tak:
hehe,uwielbiamy to jego gadulkanie
do tego smieje się dużo i głośno

Kunda....chyba Marcel pbije rekord wagowy
jak byłam w czwartek w pracy to zważyłam go u lasek na wadze elektronicznej
i w ciuszkach ważył 7,400kg:szok::szok::szok:
chłop jak dąb normalnie

misia_q...pochwal się co kupiłaś fajnego;-)
ja też dzisiaj oddałam się gorączce wyprzedaży:-p
kupiłam w Promodzie super bluzkę za 29,00 z 99,00
super fajny, piękny gatunkowo golf za 59,00 z 119,00
i w atlanticu
taką ładniutką koszulko- bluzkę(np pod sweterek zapinany) za59,00 z 99,00
kupiłam też Marcelkowi -
w H&M ładną bluzę z kapturem ,czapeczkę snoopi i skarpetki
a Samuelkowi- rozpinany sweter z golfem w paski
***także u mnie shoping zadowalający***

Lilka..jaka owieczka?
o co chodzi Kochana??

Laski ja prasuje ciuszki Marcelka,
Samuelka tez prasuje
i wogóle wszystkie prasuje
nie lubię nie wyprasowanych ciuchów-
mam to chyba z domu wyniesione bo moja mamuśka też zawsze wszystko prasowała(tzn. do dziś prasuje tylko już nie mnie:-p)

Women23...udanych baletów maleńka:tak::tak::tak:

reklama
kurde dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi zebami??? :szok::szok::szok:
no czasami zdarza sie ze wychodza wczesniej ale w 2 miesiacu????
moj Ignacy ma 13 miesiecy a ma dopiero 4 zeby a wylazic mu zaczely jakos latem...

wg mnie dzieci wkladaja sobie lapki do buzi bo dopiero niedawno sie tego nauczyly a ssanie czy ciamkanie to dla takich maluchow normalka...
moze zapytajcie lekarza nim dacie ten zel :sorry2:
taka moja opinia....

co do gaworzenia i smiechow to mala jest cudna i gada juz zawodowo
uwielbiam ten jej delikatny glosik
cudo

Ja też uważam że przesadzacie z zębami, jakbym czytała posty moich koleżanek z lutego 2006 ;-) też było mega świrostwo bo każda myslała że slinienie się i łapki w gębie to już ząbkowanie :-D:-D:-D Mój Wiku ślinił się od drugiego miesiąca a pierwszy ząbek wylazł mu w wieku 10 miesięcy. Wyluzujcie, jak wyjdą ząbki w wieku 4 miesięcy to i tak będzie to wcześnie ;-)

Pati ale wypaśne zakupki! :-D
Ja kupiłam dwa staniki, niestety żadna promocja ale był mus bo już mi cycki się rolowały w za małych stanikach :baffled:
mam cyc teraz jak Bardotka :-p;-)
Kupiłam też tuniczkę w H&M, marynareczkę też z H&M no i trochę gaci, koszulę w orsayu i pasek.

Co do prasowania - ja prasuję tylko ciuchy, które naprawdę tego potrzebują. Ale sie przyznam że lubię jak każdy ciuch jest wyprasowany. Nie robię tego ze wszystkimi ciuchami bo dla mnie to cholernie nudne i wolę umiejętnie powiesić je tak, żeby wyschły mało pogniecione :-)
A ciuchy dzieci olewam totalnie, i tak zaraz wyświnią i szkoda mojej roboty :sorry2::-p

druga noc owieczka dziala :-)
dziecko spi w swoim lozeczku
bomba :-)

a my skonczylismy seans filmowy i zbieramy sie spac

Ponawiam pytanie bodajże Anulki: Czy wasze maleństwa często się uśmiechają, może śmieją na głos?

Hania sie bardzo duzo smieje i po swojemu gada :happy2: cudnie to slyszec
a co do smiania sie w glos to moja sie smieje jak ja w powietrzu bujamy tak na boki :-)

kurde dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi zebami??? :szok::szok::szok:
no czasami zdarza sie ze wychodza wczesniej ale w 2 miesiacu????
moj Ignacy ma 13 miesiecy a ma dopiero 4 zeby a wylazic mu zaczely jakos latem...

wg mnie dzieci wkladaja sobie lapki do buzi bo dopiero niedawno sie tego nauczyly a ssanie czy ciamkanie to dla takich maluchow normalka...
moze zapytajcie lekarza nim dacie ten zel :sorry2:
taka moja opinia....

moja Mila zaczela sie mega slinic jak miala 3 miechy
pierwszy zab wyszedl nam jak miala 7 miesiecy i 1 dzien ;-)
nastepne poszly blyskawicznie
jako jedna z pierwszych lipcowych dzieci miala wszystkie zebiska(procz piatek-bo te wychodzily stopniowo w dosc dlugim czasie,ale juz mamy komplet)

Hania ma slinotok dosc szybko,dolne jedynki wygladaja dziwnie,ale ostatnio odrzucilam mysli o zabkowaniu...poprostu jak mowicie zbyt szybko...raz jak plakala wlozylam jej moj palec do buzi...jakby to byly zebiska to by sobie gryzla i miala by z tego ulge a ona wrecz chciala sie palca pozbyc i byla zdenerwowana
dla mnie to sygnal ze to na bank nie zeby :no:
Mili jak tak robilam to przynosilo jej ulge,takze stad moja pewnosc

a co do prasowania to ja prasuje wszystko!! nienawidze pogniecionych ubran...brrrr
mimo ze tetre uzywam tylko do wycierania buzi Hani po karmieniu, to ją prasuje :-p
nawet mi do glowy nie przyszlo,ze po co :-p
ale ja lubie wszystko pieknie w kupkach poprasowane miec :-p
jakbyscie moje szafy otworzyly to mam cos w stylu Perfekcyjnej Pani Domu:-p :-p:cool2: (Tvn Style):cool2:
mam zapedy do pedanctwa bo sie wychowalam w muzeum (tak rodzina mowila na nasz dom,bo moja mama to pednatka do bolu :sorry2: )

no i to tez moje przeklenstwo,bo nie potrafie sie do konca w domu wyluzowac,jak widzee ze jest cos do zrobienia :sorry2:

ok spadam spac
dobranoc

Dzien dobry:-):-)

Jagoda witaj z rana:tak::tak:

Ja wlasnie wcinam sniadanko:-)

Nasz synus dzis pobil swoj wczorajszy rekord:-):-):-)
zasnal wczoraj tuz przed 21 i obudzil sie tuz przed 4-ta rano:tak::tak::tak: 7 godzin spal bez amciu, potem zjadl i przed 7-ma juz go budzilam na cyca, bo mleczko juz bylo wszedzie...:baffled: takze suuuuper:-):-)

Milego dzionka:-)

Anulka to pięnie CI Oskarek spał:-)
Jagoda witaj kochana:-)
mój idzie spać ok. 20 śpi do 1 i jedzonko i potem śpi do 5 i znów jedzonko;-)
ale wolę wstać 2 razy dac mu jesć niz żeby siedział z nami do 23:-) (wtedy wstałam na jedzonko tylko raz) jak było przez pierwsze 2 miesiace:-) teraz od tygodnia ładnie idzie spać ok. 8-8.30 i mamy czas dla siebie...kochany synuś...a teraz i tak po jedzonku usypia zaraz więc super ...ale dzis mnie zdenerwował bo znowu ma kryzys i nie chce jeść za dużo :-(...ehh z tym małym moim:-)
ważne że przybiera na wadze:-) napewno nie tyle co wasze maluszki ale i tak ja sie cieszę...mój wazy ok. 4.5 kilo a przy wyjściu ze szpitala ważył 3070:-) więc i tak nie jest źle:-)

u mnie dziś pochmurno ale ciepło +6 stopni ... teraz mężus w kościele potem ja idę a potem ok. 13 wybieramy sie do rynku na orkiestre na spacerek:-) Kacperek wrzuci jakiegoś pieniążka;-) no i naciągnę mężusia na loooddddyyyyyyy:-) albo kawe mrozoną mniam:-)

wczoraj mój mąż miał urodzinki:-) więc przyszli znajomi i spędziliśmy super wieczorek:-)

buziaki

jeszcze wracajac do tematu prasowania ubranek to ja prasuję wszystkie ciuszki maluszka..i pieluszki tetrowe które służą do wycierania buzi np. też prasuje..:-)
uwielbiam miec wyprasowane rzeczy więc Kapik też:-) hehe

co do gaworzenia to mój maluszek tez już słodziutko wydaje dźwięki z siebie:-) heheh a przy tym ta roześmiana mordeczka:-) porpostu cudo...a na pyutanie codzienne zaraz po brzebudzeniu co Ci sie kacperku śniło zawsze odpowiada roześmiana buźką i wydaniem z siebie dźwięku łaaaaaa:-) hehehehe

co do ząbków wczoraj czytałam że od ok. 2 miesiaca dziecko zaczyna wytwarzac ślinę i że to nie ma nic wspólnego z zabkami:-) nie wiem czy to prawda ale tak przeczytałam :-) mój się ślini wkłada rączki do buźki ale przy tym jest niesamowicie roześmiany częst:-) wiec poprostu tak lubi a ja mu chwilowo nie zabraniam;-)

reklama
Wisienka jak rowerek????????????
Joli jak po wycieczce?
Women jak po imprezce:-)???

co do zakupów to kurde muszę sobie coś kupić na chrzciny małego........ i nei wiem co:-)
masakra:-) jak muszę cos kupić to nigdy nic nie ma:-) a do krakowa mi sie nie chce jechać... bo u nas w nowym sączu to straszna dziura mówię wam;-)
prawie zadnych fajnych sklepów:-( masakra...
H&M brak, ORsaya brak Promody brak:-) heheh generalnie masakra:-)

Do góry