reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
AgaS-78 bardzo ciekawa propzycja,choć pewnie ja będę kompletować wyprawkę w trzecim trymestrze,więc koło maja-czerwca.Jak bęzie potrzeba przypomnimy sie.:tak:

reklama

Załączniki

• 0004740610529_500X500.jpg
    0004740610529_500X500.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 97
  • 0004740610333_500X500.jpg
    0004740610333_500X500.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
Pomyślałam (no dobra,podpatrzyłam u lipcówek),że warto zrobić listę rzeczy naprawdę przydatnych, w które warto się zaopatrzyć. Warto podzielić to na części "Dla mamy" i "Dla dziecka"

Dla mamy

- rogal do karmienia/ do podkładania sobie pod nogi gdy brzuch jst duży... wiele zastosowań
- poduszka z dziurą ;) na nacięte krocze nieoceniona.
- do szpitala conajmniej 3 koszule (proponuję dłuższe, odpadają wszelkie "mini) z rozpinanymi guzikami
- Wkładki laktacyjne (już do szpitala kilka sztuk gdyby pobyt się przedłużył. Ten 3 dzien potrafi być bardzo dokuczliwy jeśli chodzi o pokarm). Wkładki kupować hurtowo :))
- majtki jednorazowe ( z siateczki,jak kabaretki) do podtrzymywania wstrętnych podkładów szczególnie nocą (oczywiscie mowie tu o szpitalu)
- tantum rosa do podmywania
- laktator ( w moim przypadku uratował mi niemal życie :) gdy mogłam odciągnąć pokarm i dać wygłodniałemu dziecku. Jak dobrze,że nie musiałam korzystać ze szpitalnego)
- kilka biustonoszy do karmienia

Dla malucha:
- dużo pieluch tetrowych .Pomocne wszedzie i do wszystkiego.
- butelki (ja używałam aventa i teraz też napewno kupię tą firmę)
- smoczek (uwierzcie, przydaje się i nie zawsze oznacza przywiązanie sie do niego na lata. Lepsze ssanie smoczka niż kciuka)
- z kosmetyków polecam Oilatum
- termometr do wanienki
- ręczniki z kapturkami

Wyposażenie:
- przewijak (warto kupić większy,pasujący na łóżeczko. Nadal małą przewijam choć ma 2 lata)
- wanienka,łóżeczko, pościel ( przydał się nam ochraniacz na łóżeczko).Narazie nie trzeba kupować poduszki.
- karuzela grająca ( mamy Fisher price'a z misiami i kilkoma rodzajami muzyki. Szum nie raz uśpił malucha gdy my nie dawaliśmy rady).

Oczywiście można tu dopisywać i dopisywać :))

Możecie polecić firmę, której warto kupić kosmetyki do pielęgnacji dziecka? Bo z tego co wiem sporo ma działanie uczulające.
I jakiej firmy kupić podpaski/ podkłady?

Możecie polecić firmę, której warto kupić kosmetyki do pielęgnacji dziecka? Bo z tego co wiem sporo ma działanie uczulające.
I jakiej firmy kupić podpaski/ podkłady?

Ja polecam Oilatum-moja mała jest alergiczką i to pomagało:tak: Później kupowaliśmy także z firmy Pharmaceris:happy2: Podpaski-Bella

Pomyślałam (no dobra,podpatrzyłam u lipcówek),że warto zrobić listę rzeczy naprawdę przydatnych, w które warto się zaopatrzyć. Warto podzielić to na części "Dla mamy" i "Dla dziecka"

Dla mamy

- rogal do karmienia/ do podkładania sobie pod nogi gdy brzuch jst duży... wiele zastosowań
- poduszka z dziurą ;) na nacięte krocze nieoceniona.
- do szpitala conajmniej 3 koszule (proponuję dłuższe, odpadają wszelkie "mini) z rozpinanymi guzikami
- Wkładki laktacyjne (już do szpitala kilka sztuk gdyby pobyt się przedłużył. Ten 3 dzien potrafi być bardzo dokuczliwy jeśli chodzi o pokarm). Wkładki kupować hurtowo :))
- majtki jednorazowe ( z siateczki,jak kabaretki) do podtrzymywania wstrętnych podkładów szczególnie nocą (oczywiscie mowie tu o szpitalu)
- tantum rosa do podmywania
- laktator ( w moim przypadku uratował mi niemal życie :) gdy mogłam odciągnąć pokarm i dać wygłodniałemu dziecku. Jak dobrze,że nie musiałam korzystać ze szpitalnego)
- kilka biustonoszy do karmienia

o rrrany, troche sie podłamalam, bo połowa z tych rzeczy nie mam pojecia co to jest i do czego służy o_O, np. poduszka z dziurą i wkładki laktacyjne

o rrrany, troche sie podłamalam, bo połowa z tych rzeczy nie mam pojecia co to jest i do czego służy o_O, np. poduszka z dziurą i wkładki laktacyjne
Martuśka-głowa do góry-jeszcze się dowiesz:-D Poduszka z dziurką ułatwia siedzenie po porodzie, a wkładki laktacyjne wkłada się do biustonosza, żeby wypływające mleko nie moczyło bielizny;-)

Martuśka-głowa do góry-jeszcze się dowiesz:-D Poduszka z dziurką ułatwia siedzenie po porodzie, a wkładki laktacyjne wkłada się do biustonosza, żeby wypływające mleko nie moczyło bielizny;-)

yhm.. no ok :p
ale do czego ta dziurka? i gdzie te wszytskie rzeczy sie w ogole kupuje? bo szczerze, nigdy sie z nimi nie spotkałam xD

reklama
Troszkę wcześnie na te wszystkie zakupy:confused:
Ale OK,warto wiedzieć.
Zamiast poduszki z dziurka może byc dziecinne kółko do pływania:-)
No ja na razie tu sie nie udzielam,bo i tak zakupy pod koniec.;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry