reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Musze poszukac tego linka :) fajnie by bylo miec kilka

masala
, pieluszki wielorazowe przypominaja ksztaltem pampersy, maja taki wklad w srodku i sie je pierze jak tetrowe :)

a propos tetrowych, to tez pare musze kupic :) cale szczescie w uk tez maja ;)

reklama
Ja ostatnio zaczęłam się dokształcać w temacie pieluszek wielorazowych i jestem coraz bardziej do nich przekonana. Nie jestem tam jakaś nawiedzona w kwestii ochrony środowiska, ale przecież trzeba o nie dbać, a podobno zwykła pieluszka jednorazowa rozkłada się około 300-500 lat :szok:. Poza tym może te pieluszki wielorazowe są drogie, ale jakby sobie tak policzyć ile niemowle zużywa pieluch to ostatecznie wychodzi taniej. A prać można z innymi ubraniami, więc nie ma problemu.

Harsharani
a gdzie można takie pieluchy kupić, ja narazie patrzyłam na angielski ebay, ale ceny są bardzo różne i nie wiem czym w ogóle się kierować przy wyborze tych pieluszek :confused:

Nie, no pszczolka rulez!! heh

A ja mam kolejne glupie pytanie... mianowicie czytam co powinno byc w wyprawce, jesli chodzi o ciuszki i mam problem... Bo nie mam pojecia kiedy co sie ubiera... Czy body sa tylk pod cos? Np pod pajaca? Czy mozna je stosowac jako koszulke i do tego spodenki? I czy mozna zwykle body ubierac dziecku jak mu jeszcze pepuszek nie odpadl? Sorry za te putania, dla wiekszosci pewnie sa smieszne ale ja mam na chwile obecna problemy czysto techniczne:p

reklama
Ja body ubieralam jako koszulke. Znaczy sie... Pampek i na to bodziak i chustka na glowe. I super Olo wygladal:)
No i mozna ubierac na pepek, tylko trzeba byc ostrozniejszym:)

nie martw sie, cala wiedza Cie najdzie, ja tak mialam. Instynkt czy cos..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Olo sie dorwal do klawiatury

Do góry