reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

markul ja też bym założyła grube skarpetki, można takie butki szmaciane założyć a'la skarpety - ja miałam w kształcie owieczek dla Hani:-)

reklama
Weszłam sobie do Was, Marcówki, bo tak mnie jakoś naszło na wspominki dylematów ciążowych - a że moja Bratowa ma dziś cesarkę, to wybrałam marzec :)
I może przy okazji troszkę uda mi się Wam pomóc :)

Bosa ile już ci tych pieluch zeszło? Ja mam paczkę premium care 1-78 szt, plus dwie paczki zwykłych pampersow 2-jek i zastanawiam sie czy cos dokupić z tej promo w superpharmie :)

U nas poszły dwie paczki Pampersów Premium Care 1 (nie bardzo je lubiłam, bo mają siatkę, która czasem przykleja się do pupy, ale przeżyliśmy ;)). Franol urodził się 6 grudnia, a 1 stycznia przeszliśmy na Dwójki. Najlepsze były New Baby. Mieliśmy ich spory zapas, a zużyliśmy 2 paczki. Po 3,5 tygodnia już przeszliśmy na Trójki, na których jesteśmy do tej pory (polecam Active Baby; Sleep & Play są tańsze, ale nie mają gumki w pasie i przy mocno wierzgającym dziecku lubią się zrolować albo zsunąć, a wtedy kupa ląduje na plecach ;)).
No ale wszystko zależy od tego jak dziecko rośnie. Franek urodził się z wagą 3440, spadkowa - 3150, a po 5 tygodniach miał już 5200 (!) - dlatego tak szybko zrezygnowaliśmy z dwójek. Teraz na szczęście trochę przystopował i po 3 miesiącach waży 6700. Choć to i tak nie mało ;)

Ile kupic majtek jednorazowych do szpitala i tych duży podpasek :-)

Majtek siatkowych wystarczy mieć 2-3 pary. Schną błyskawicznie, więc przy ubieraniu drugich wystarczy je przeprać, rzucić na kaloryfer i za godzinę są suche (albo i szybciej). Robiłam tak przez całą noc przed porodem (o 20 zaczęły mi odchodzić wody i sączyły się do rana, więc co 20-30 minut zmieniałam podpaskę i majtki, na początku nawet częściej).
Za to podpasek poszło dużo (nie liczę tych, które miałam przy sączeniu wód). Miałam 3 paczki, a Mąż jeszcze 3 dokupił. Ostatecznie jednej tylko nie wykorzystałam. W domu przeszłam już na zwykłe nocne podpaski, bo macica zdążyła się obkurczyć już w szpitalu, krwawienia było niewiele, po tygodniu krew się skończyła i zostało samo "brudzenie" (do 5 tygodnia) - a na to wystarczyły już cienkie podkładki.

Powodzenia na porodówkach!:) Trzymam kciuki :) I idę zajrzeć do mojego Pucka, bo miał iść spać, ale jakoś niepokojąco szybko zamilkł ;) Kiedy dziecko jest w drugim pokoju, to najbardziej niepokoi nie kiedy płacze, ale kiedy jest cicho ;)

kochane ... dajcie znać jakie biustonosze do karmienia kupiłyście i jak się wam sprawują:-) ja właśnie zamówiłam przez internet i bardzo się niecierpliwię bo nigdy bielizny ani żadnych ciuchów nie zamawiałam przez neta:-) na pewno dam znać co i jak.

ja mam z canpola - beznadziejne:no: nie używam ich praktycznie

kupiłam jeden z mothercare, był drogi bo ok 100zł ale polecam! jest elegancki, wygodny i dobrze trzyma:tak:

ja zamówiłam takie dwa biustonosze:
benefit_dalaja_black_male.jpg
benefit_poppy_male.jpg
jak już przetestuję to dam znać jak się sprawują.

Na dzień dzisiejszy mam po koleżance z HM i Triumpha jednak jakoś biust nie chce mi się w nich dobrze układdać mimo że rozmiar ok.

potrzebuje porady, zastanwiam sie nad zakupem spiworka - Mlody wyrasta juz z drugiego rozka i zastaniwam sie czy kupic kolejny wiekszy, czy kupic spiworek, a moze koc wystarczy...

potrzebuje porady, zastanwiam sie nad zakupem spiworka - Mlody wyrasta juz z drugiego rozka i zastaniwam sie czy kupic kolejny wiekszy, czy kupic spiworek, a moze koc wystarczy...

ja myślę że to kwestia indywidualna dzieciaczka... spróbuj z kocykiem... a jak będzie się bardzo rozkopywał to wtedy chyba warto wypróbować śpiworek...bo właśnie w śpiworkach m in o to chodzi że dziecko nie ma możliwości rozkopywania się i nóżki i ciałko są zawsze przykryte:-)

futrzakowa a zamawiałaś te biustonosze na allegro? czy w jakimś sklepie? a jak cenowo? ja mam takie dwa zwykłe bawełniane kiedyś w lidlu kupiłam, ale tez nie jestem zadowolona, w ogóle nie podtrzymują piersi:no: i wyglądam w nich jak typowa dojarka:-( jak wychodzę z domu to ubieram zaraz swój z fiszbinami, tyle, że jak przyszłoby mi gdzieś karmić poza domem to w tym biustonoszu byłoby to bardzo niewygodne...

reklama
futrzakowa a zamawiałaś te biustonosze na allegro? czy w jakimś sklepie? a jak cenowo? ja mam takie dwa zwykłe bawełniane kiedyś w lidlu kupiłam, ale tez nie jestem zadowolona, w ogóle nie podtrzymują piersi:no: i wyglądam w nich jak typowa dojarka:-( jak wychodzę z domu to ubieram zaraz swój z fiszbinami, tyle, że jak przyszłoby mi gdzieś karmić poza domem to w tym biustonoszu byłoby to bardzo niewygodne...

zamówiłam w sklepie http://www.biustonoszedokarmienia.pl ...jeszcze nie przyszły... ceny... hmmm... mam nadzieję że bustonosze będą warte swojej ceny:-) na pewno porównując z innymi (pewnie nie wszystkimi:-) )sklepami internetowymi z bielizną te same biustonosze mają w niższych cenach

Ostatnia edycja:
Do góry