reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Dziewczyny, pomyslcie o takich zakupach przez internet. Nie wychodza drozej, zrobcie liste, usiadzcie- poszukajcie najlepszych...I najlepiej od jednego dostawcy... I drobiazgi z glowy :)
Bedzie dobrze, przeciez to nie jest tak, ze jak sie dziecko urodzi, to bedziecie mialy zakaz wchodzenia do sklepow z artykulami dla nich.. Po porodzie tez jest zycie :) A nic sie nie stanie jesli np nie beda mialy szczoteczki..
Z reszta...po urodzeniu kazdy ma swoje 'to lubie, tego nie' i tak dokupuje/zmienia niektore rzeczy.

No :)

reklama
No... ja właśnie tak robię:-) jedna partia zamówiona...i teraz czekam:-D wybrałam najdroższy artykuł z mojej listy i szukałam odpowiedniego sprzedawcy ze względu na ten produkt (trzeba było wymysleć jakąś strategię:-D) . z gadżetami i pierdółkami ... wyszło z 30 rzeczy:-)

a ty Skarletka już dostałaś swoje zamówienie? :-)

ja właśnie zamierzam resztę rzeczy kupić na allegro, teraz w grudniu jeszcze łóżeczko i pościel, w styczniu przewijak, podgrzewacz, wanienkę i jeszcze parę innych drobiazgów. Dowiedziałam sie ostatnio że u nas w szpitalu trzeba mieć tylko ubranko na wyjście i chusteczki dla maleństwa, poza tym reszta jest na miejscu. A wózek też będę zamawiała przez allegro, bo znalazłam swój tym w sklepie, ale tam wychodzi stanowczo za drogo, ale to dopiero w lutym albo w marcu.... A no i jeszcze apteka, choć idę za radą koleżanek i nie kupuję ich zbyt wiele na początek, próbki dostaniemy w szpitalu, więc najpierw sprawdzimy co będzie odpowiednie. A jesli chodzi o pieluszki jednorazowe, to kupowalismy jak były w promocji pampersy, później tak bardzo nie odczujemy tego wydatku....

Harsharani jak dużo rzeczy na necie zamawiam, to jakoś dla małego nie mogę się przemóc ........... :zawstydzona/y:, muszę wszystko pomacać ;-), pooglądać, a i tak ostatnio wadę na body znalazłam dopiero w domu i pojechałam wymienić od razu - załatwione w 2 godziny, a w necie wiadomo odsyłanie bleeeee :no:
Jeśli chodzi o ceny to powiem ci, że wózek i łóżeczko taniej wychachmęciliśmy z mężem w sklepie niż najtańszą ofertę jaką na necie znalazłam! A szukaliśmy od ponad 2 miesięcy. Jak się dużo w jednym sklepie kupuje, i nie takim dużym sieciowym to można się nieźle zdziwić :-) na szczęście pozytywnie

Fajny link, Marta :)

Powiem Wam, ze mam takich znajomych ktorzy kupuja wszystko co popadnie dla kilkutygodniowego dziecka :) I fajnie miec takich znajomych, bo przynajmniej mozna posluchac jak sie chwala (znam ich z przedszkola) i pozniej wysluchac marudzenia jak to sie nie sprawdzilo (ich corka ma teraz 7 tygodni).

Harsh masz dużo racji ja zamawiałam wszystko hurtem od 1 sprzedawcy i nie dosyć że np pieluchy najtańsze u mnie po1,85 a u gościa 1,23 i generalnie dostałam wszystko duzo tańsze przesyłke gratis do tego rabat i jeszcze gratis a w sklepie to nawet nie licze ile bym za to dała ale np łóżeczko najtańsze wychaczyłam na necie za135zl a u mnie w komisie firmówke drewexu używaną tylko miesiąc kupiłam za 70zl!!! bład tylko zrobiłam z wózkiem bo wziełam od kumpeli 2funkcyjny za 700zl a w tym komisie 3funkcyjny x lander był za 500 no ale jakoś to przeżyje bo i tak jestem duzo do przodu

reklama
ja tez biznes zrobilam z lozeczkiem - kilkanascie funtow z ebay- ale takie dla starszego dziecka bedzie, wiec na 5 lat mam spokoj. Wozek mamy tez juz wybrany ( w sumie dwa), ale niby tesciowie chca kupic, bo dla siostry K. kupili gdy ta byla pierwszy raz w ciazy... No,ale zobaczymy.

Do góry