reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista bobasków - dziewczyna czy chłopczyk

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Albertiga przepraszam - już Was dodałam - spisywałam z wątku Płeć dziecka a tam Ciebie i Twojej małej chyba nie było...
Cieszę się, że lista się podoba - jak dzieci zmienią płeć będę zmieniać!

reklama
Dzisiaj spotkałam koleżankę, która urodziła w zeszłym roku chłopca, poinformowała mnie, ze dużo dziewczynek się rodzi, więc gratulowała mi chłopaka. Hmmmm czyżby zapowiadało się na kolejną sexmisję?Hi,hi!

No, właśnie, a jak po porodzie okaże się, że jednak dziewczynki były chłopcami albo chłopcy dziewcznynkami???
Mam nadzieję, że przy obecnym sprzęcie raczej pomyłka jest niemożliwa.

Asiu niestety pomylka jest jak najbardziej realna, moj gin mi ostatnio mowil ze rodzila na oddziale panna ktorej na badaniu 3D powiedziano ze bedzie miala córcie, ku jej zdziwieniu na swiat przyszedl chlopak..ale to chyba nie jest winien sprzet, bo ten rzeczywiscie jest nowoczesny tylko czynnik ludzki zawodzi, czasami aparaty obsluguja niedouczeni lekarze i maly problem jak sie co do plci pomyli gorzej jak czegos powaznego nie zauwazy. Ja juz zaliczylam takiego gina, ktory po USG rozpoznajacym ciaze wmawial mi ze to 12 tydzien (bylam w 8 ), dopiero ten na krakowskim przy 3D powiedzial patrzac na zdjecie i opis ze facet zupelnie sie nie zna bo zle mierzyl dlugosc i ogolnie to spiep....
Wydaje mi sie ze jak fachowiec obsluguje to wypowie sie w omawianej kwestii dopiero jak ma 100% pewnosci, a gdy nie jest pewny to nie wypowie sie kategorycznie co do plci dziecka. Mam taka nadzieje bo juz wszyscy dookola wiedza ze mam Kubusia ;D

No niestety czynnik ludzki... W mojej dalszej rodzinie ostatnio (poród w październiku) był taki przypadek. Całą ciąże lekarz mówił, że będzie chłopczy... ale 1 dzień przed porodem okazało się, że BĘDZIE MIEĆ BLIŹNIAKI!!! Wszyscy lekarze, którym to mówie są w ciężkim szoku jak to się mogło stać... no jak widać niekompetencja lekarza jednego z krakowskich szpitali potrafi zszokować nawet kolegów po fachu!

To faktycznie szk\ok dla matki i dla innych lekarzy.

Moja koleżanka co rok temu w kwietniu urodziła bliźniaków też do jakiegoś tygodnia ciąży była pewna,że jest jeden dzidziuś.A jak zmieniła lekarza to okazało sie że płód jej podwójny.Ale o takim fakcie nie dowiedziała się dzień przed porodem.

reklama
o kurcze, to niezle przypadki
nas ogladalo kilku lekarzy, plec stwierdzilo niezaleznie juz dwoch i obaj byli bardzo pewni siebie, wiec ja juz sie na calego nastawilam na corunie, chociaz jeszcze chce to powierdzic na usg3d, bo jakos rozowych sukienek czy poscieli wciaz balabym sie kupowac

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry