reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

atabe no to trzymam kciuki POWODZENIA oby szybko i bezboleśnie :-)

Stella
witam, no to sie porobiło lipcówki w czerwcu rodza, czerwcówki w lipcu ale miszmasz ;-)

Kurcze, się zestresowałam normalnie pojawił mi się taki zabarwiony zbrązowiały śluz na wkładce i nie wiem co to ? Czy to mogą być początki odchodzącego czopa? :szok:

reklama
Ewelad no własnie tez mi sie wydaję,ze zawistna krowa z niej ,poprostu lepiej ,zeby juz nie przychodziła bo ja odrazu wyrzucę.
Stella witamy u nas :)Ja miałam miec termin na Lipiec ,a urodziłam 18 czerwca ,bo mialam cesarkę

Stella witamy ;-) Ja też Was namiętnie podczytuję :-D
Madzik - co za babsko wredne... Jak nie jest pewna, to niech sobie te uwagi zatrzyma dla siebie... Tylko stresa niepotrzebnie narobi młodej mamie... Esh...
Atabe- trzymam kciuki, aby wszystko gładko i szybko poszło i żebyś lada moment już tuliła swoje maleństwo ;-)

hej:)
przede wszystkim przepraszam za moja nieobecnosc,jak juz pisalam jest u mnie rodzinka i dzien wydaje sie strasznie krotki a my nie mozemy sie soba nacieszyc i nagadac.ale szczerze przyznaje ze strasznie brakuje mi WAS i ciagle mysli uciekaja w strone forum i tego co sie tutaj dzieje!!!
u mnie od wczoraj straszne bole,od 3 doszedl taki bol w plecach ciagnacy do dolu brzucha ze momentami nie wyrabiam.bylam dzisiaj na ktg i na wizycie i mam nadzieje ze slowa lekarki sie sprawdza.

lece czytac co tam u was bom ciekawa:-)

tiffi widze ze ty juz z Zuzia w domu,chyle czola w wasza strone,sprawilas nam tu nie lada niespodzianke,ogarniajcie sie i w miare mozliwosci zagladaj do nas!!!
emih bo faceci to z marsa sa...czy cie kocha-w to nie watpie,oni po prostu czasami najpierw cos powiedza a pozniej dopiero pomysla.Tule wirtualnie!!
cynamonka ty nasza kolejna niespodzianko!!!GRATULUJE!!!
tetina powodzenia w szpitalu,oby to nic powaznego!!wracaj szybko do domu!!
louise udanego wypadu.
atabe lacze sie w bolu razem z toba!!mnie boli od wczoraj,sama zastanawiam sie jak dlugo moze to jeszcze potrwac,najgorsze jest to uczucie twardego brzucha!!niech nas juz zbierze!!!do tego cholerna zgaga.mam juz dosc.
mysza podziwiam za ten remont!ty to jednak twarda baba jestes!!
atabe trzmam kciuki!!
stella witaj!!

Witam ze szpitala. Na szczescie okno okno mamy na zachód wiec nie ma jeszcze takiego skwaru. Dawaj dzamena do Madurowicza:)
Jak Narazie to mialam pobrana krew i badanie szyjki. Czeka mnie jeszcze usg i ktg.
Pamiętacie jak Pisalam ze lekarz mówił-na dwa dni? To teraz mnie uświadomił ze to bedzie kilka dni i prawie napewno wyjde dopiero z tymkiem bo podobniez mam 3 cent rozwarcia czyli na dwa palce i czekają na skurcze których póki co nie mam. Nie do konca mi to pasuje bo chcialam zobaczyć jak moj m w stresie zawozi mnie do szpitala bo rodze a tu lipa... Ciesze sie ze filmik wam sie podobał:) ...i sto milicjantow' ps. Ale mi sie palić chce! Zaraz oszałeje!

Cześć Dziewczyny, witam się porannie :)

Tiffi
- bardzo fajnie, że jesteście już w domciu, ale zaskoczenie nam zrobiłaś, pewnie sobie i Mkowi też :) Super, że Zuzia jest już z Wami. Zaglądaj do nas w miarę możliwości, bo nam Ciebie tu brakowało.
Cynamonka - po prostu super urlop, ale niespodzianka. GRATULACJE!
Emih - ah Ci faceci, ale zażywaj plaży póki możesz, pogoda śliczna, więc zazdroszczę nadmorskiej wyprawy.
Atabe - wow, to się chyba zaczęło. Trzymam kciuki!!!
Kropa - a jak u Ciebie? Masz już dzidzię przy sobie? Czy cały czas jeszcze wywołują, a może do cc Cię kierują?

Ja wczoraj wieczorem zaliczyłam IP, bo strasznie twardniał mi na górze brzuch, praktycznie non stop był taki twardy jak kamień, no-spa nie pomagała, kąpiel też nie, więc pojechaliśmy na ktg - skurczów brak, więc na razie nic się nie zaczyna, a to, że twardnieje, to macica się stawia... Więc sobie poczekam chyba jeszcze troszkę...

atabe trzymam kciuki!!!
stella witaj i potem zdaj relację z wizyty na odpowiednim wątku.
tetina nie poool!!! mi się udało ale jak M pali to mam taaaaka ochotę, że ostatnio mu maszka ukradłam.

atabe no to trzymam kciuki POWODZENIA oby szybko i bezboleśnie :-)

Stella
witam, no to sie porobiło lipcówki w czerwcu rodza, czerwcówki w lipcu ale miszmasz ;-)

Kurcze, się zestresowałam normalnie pojawił mi się taki zabarwiony zbrązowiały śluz na wkładce i nie wiem co to ? Czy to mogą być początki odchodzącego czopa? :szok:

Justaa -si! ale spoko..do tygodnia z hakiem tak moze sie saczyc:)

Stella- WITAJ:) juz jestes nasza;)

Cześć dwupaczki i rozpakowane mamusie :-)

Cynamonko !! zaszalałaś... :-p tzn Lila zaszalała :-p hihi taką niespodziankę mamusi sprawić :-D pozazdrościć... ja zaraz zacznę 37 tydzień i też bym już chciała tulić córunię :-)

wczoraj już myślałam - ojej a może to już... do 2 w nocy skurcze, kłucia i takie niemiłe ciągnięcie w dół jakby mi ktoś odważniki przyczepił :baffled: aaaale NIC- w sumie co do weczoraj - to dobrze bo mój M był w trasie - do Warszawy przewóz pacjenta miał - a mamy rodzić razem :-)

Emih oj taaaak :baffled: faceci!! choć mój ma czasem zrywy- cudownego męża i tatusia (przede wszystkim tatusia!! ekhm :wściekła/y: [a żona to co? :-D ] to i tak w większości- przynieś, wynieś pozamiataj i zrób jeść :-D ale uwierz czasem warto się zbuntować i zarzec się - ŻE JA DZISIAJ NIC NIE ROBIĘ!!! :cool2:
czasem to działa... ostatnio okna umył i prasowaliśmy na zmianę heheh:-p

Tetinko no nieźle:-p od 4 rano być na nogach :-) vrozumiem że to takie testy przed przyjściem na świat maluszka?? :-p powodzenia w szpitalu!!

Patipaula i ja mam to samo z tymi skurczami w łydkach- jeśli już mnie złapią to ból mnie trzyma nawet kilka dni :-(

Atabe powiem ci że wnioskując po tym twoim wkur...niu :-D:-D to poród blisko ;-)
trzymaj się cieplutko i bądź dzielna!! już niedługo !! Jagody na rynku się zaczynają pojawiać to i Twoja tez musi wyskoczyć heheheh

Ewa81r.
w końcu to facet wiec może powie " mamo idę albo nie idę!!!" hihi
taaa - ja się swojego DOROSŁEGO mężczyzny wczoraj pytałam ile zrobić mu kanapek na wyjazd w trasę to nie umiał podjąć decyzji (aż się troszkę posprzeczaliśmy :-D), a ty chcesz by taki berbeć umiał hihihi

Misslena w taki upała na obiadek najlepsze truskawki ze śmietanką i makaronem... ale nie wiem czy dla M będzie to ok jak ma takie przeboje z brzucholkiem....

Mruczka
.Od jutra się nie czeszę i nie maluję, to może zacznę wyglądać jak przed porodem
to mówisz siłą perswazji i wyobraźni damy radę ?? :-p hehe zaczniemy ten 37 tydzień to może i nas ruszy :-D tylko nie zapomnij się nie czesać :-p

ewelad odważysz się z tymi oknami??:-p rety mnie to mąż by chyba w klatce za to zamknął hahaha :-p wczoraj przed wyjazdem powiedział że jak wróci to pozamiata w pokoju żebym się nie kwapiła do tego przypadkiem:-p ale kusi mnie bo królik kilka razy przebiegł po klatce i trocinami mi tu sypnął łobuz :-D

Vanilko to nie tak!! niektóre dziewczyny po prostu zewsząd czują presję:-) i stres i nerwy... nadal chcemy czytać Wasze postyi Was tu widzieć - bo jednak to mobilizuje że już niedlugo i my bedziemy szczęśliwymi mamusiami!! ;-)

ATABE KCIUKI MOCNO ZACISKAM!!!

Stellciu witaj ;-)

wiecie co... ? idę znowu coś zjeść hahah :-D:rofl2:

reklama
Witajcie dziewczynki!!
Powodzenia dla wszystkich na wizytach!!
Louise rzeczywiscie masz racje-ja sama pisałam tak,która następna itp-a jak sobie pomyslę,że jeszcze bym chodziła z brzucholem , a inne DZIEWCZYNY by tak pisaly to bym się tez denerwowała.Więc sorry :)Już nie będę.
U nas wczoraj była polozna i zamieszała konkretnie,stwierdziła,że mała ma odparzenia,że złe pieluszki ,że pampersy są do niczego ,ze trzeba kupowac tansze-coś mi się zdaję,że jej się nIE spodobalo że ja z rodziny lekarskiej bo jaK powiedziałam,że mam ojca lekarza ,to powiedziała,że po co ona tu przychodziła skoro pewnie wszystko wiemy.
Pozniej stwierdziła ,że mała ma lekko sine pod noskiem i ze trzeba to obserwowac i takie tam,a za chwilę mówi ,że juz nie ma tego sinego.Ja oczywiscie po jej wyjsciu internet i poczytalam ,ze jakas sinica pod noskiem to moga byc problemy z sercem no i oczywiscie panika.Mama moja tez panikara ,więc załatwiła odrazu pediatrę,żeby przyjechał do domu-pani doktor przyjechala,zbadala małą około 30 minut -powiedziała,że okaz zdrowia i że bardzo silna i żeby jakis poloznych nie słuchac,więc przynajmniej mała zbadana i wszystko ok :)I tez się cieszę ,bo mamy lekarza wkoncu prywatnego,który przyjezdza na wizyty domowe-babka pracuje na pediatrii w szpitalu na intensywnej terapii i jeszcze w przychodni przyszpitalnej ,więc ma doświadczenie,więc jeden problem z głowy.A tej mendy połozniej juz do nas nie wpuszczę!!Jeszcze mi ta polozna powiedziała,że cos za dobrze się czuję i wyglądam bo powinnam miec depresję poporodową-co za babsztyl........

Zaraz idę was nadrobic ,a popołudniu pojdziemy na spacerek,żeby troszkę chlodniej się zrobiło.A wieczorem jadę z mamą na zakupy bo wczoraj po tej akcji nie miałam glowy.

wow:O...no..niezle zakompleksiona baba!:)

Atabe- SCISKAM KCIUKI!!!

Do góry