reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

uff ale się nalatałam po sklepach, pokupowałam ostatnie rzeczy potrzebne do torby do szpitala, w lidlu byłam po lodziki oczywiście:-) w sklepie z firanami, kupiłam do małego pokoiku i do kuchni i tak wybierałam i wybierałam chyba z godzinę że ledwo zdążyłam odebrać wyniki z moczu,musiałam wrzucić drugi bieg :cool: ale porażka z tym brzuchem,zsapałam się i brzuch się twardy zrobił,wyniki na szczęście oki

kasik no musiałam dzis wstać o 6 i zawieść najpierw M do pracy, a jak dla mnie 6 to środek nocy, no ale ten jeden raz, hihi jeden…później to tak codziennie będzie

tiffi to super z tym wózkiem że nie musicie długo czekać, smacznych truskawek

ja lece się szykować na wizyte, dzięki dziewczyny, opisze jak wrócimy z Madzią

reklama
ale się wiatr zerwał, pewno zaraz lunie :-) Czyli idealna pogoda, żeby sobie trochę pospać.
Obejrzałam wczorajszy KSD, jeszcze może wsunę arbuza i zalegam w łóżeczku.
Anetka powodzenia na wizycie ;-)

tiffi dziękuję za troskę kochana, Mka w tym mi zastępujesz:-) Ten burak nawet nie zapytał wczoraj jak wizyta:dry: Poczekam jak go coś zaboli, będę go wtedy ignorować na maxa:-D:-p Kaska dodatkowa się przyda na domek oby jak najszybciej był do zamieszkania;-) trzymam kciuki za niski poziom cukru ;-) a z pieluchami ja nie wiem jeszcze co po ile stoi:-p

mysza a mnie przeszły słodycze choć wcześniej to chciałam się za nimi ze....ać:-D tez mam arbuzika ćwiarteczke i winogronko i zjem i tak na noc bo wstaje sikać tak czy siak:-p

ewcik od dołu wykańczają np. silikonem ( co też chroni przed wilgocią) więc to można "odlepić" że tak powiem:tak: montażyści których znam nie widzieli w tym problemu choc musze przyznać to bardzo pomysłowi fachmani ale można przecież tez zostawić ten fragment pod ościeżnicą i wyciąć wokoło ościeznicy po czym dociąc nowe panele tak jak byscie docinali gdybyście najpierw teraz zamontowali ościeznice;-)

anetka udanej wizyty;-) Ja też teraz łaże po sklepach jak ślimok a potem na zegarek z niedowierzaniem że tyle czasu mi to zajęło:eek:

Przywieźli mebelki hip hip hura i był teść je wypakować bo M się nie wyrobił, jakis nowy klient cos dokupił. Ale nie złozył teść bo mówi że mu M nie pozwolił.A ja dodałam że niech w końcu coś zrobi przy tym remoncie:-Dale nawet dumny troche taki był bo mówi że M sprytny to sobie poradzi:-p a za godzinę teśc dzwoni do M że mu jednak chetnie pomoże:-D nie wiem jak sobie tam ustalą, ja juz mogę u Emi układac więc jest git, tylko firanki musze jej kupic i roletke ale mam tydzień na to. Grunt że meble są w domu i mój piękny żyrandol juz też jedzie:-) jeszcze ikea po komode stoliki i dywan:tak: aha i łóżeczko oczywiście:-D

Weszłam na chwilkę zobaczyć co u Louise...
Jedyneczka.. podobno wszystko CI napisała, bo mi tylko skrótem wyskrobała, że że Staś się pcha jednak na świat i w szpitalu zostaje...

Tiffi- dzięki za opis- zdziwisz się, ale twoje tłumaczenie do mnie trafiło i chyba wirtualnie mnie nauczyłaś!

Jedyneczka- czytałam na uSG- gratulacje udanej wizyty- zazdroszczę tak fajnego i kompetentnego lekarza. Muszę zapytać swego o te czopki....

Ps. dziewczyny, prawdopodobnie zniknę na ok tydzień (wyjeżdzamy na długi weekend i jeszcze kilka dni po będę u siory jak M będzie śmigał w trasie, więc trzymajcie się wszystkie w dwupakach póki co!)

Ostatnia edycja:
Wiecie co ludzie to sa rozni jesli chodzi o wpuszczanie w kolejke, ustępowanie kobietom w ciązy, Ja stac nie moge bo ciagnie w dol strasznie ale jak juz musze stac to stoje. Malo kiedy mnie ktos wpusci do przodu kolejki, Wczoraj sie milo zaskoczylam bo bylam w teatrze na festynie z corcia i stalysmy w kolejce do toalety i tam wpuscila mnie dziewczyna.

Za to dzis na stacji benzynowej tankowalam i poszlam zaplacic i stalam w kolejce a jakas dziewucha bezczelna przyszla i mowi że ona tu stala i weszla przede mnie. Nie robilam afery poszlam do innej kasy ale szczyt bezczelnosci z jej strony.

Ewcik jak kupujesz podloge w jakims salonie to przychodzi ci na pomiar osoba a potem ci montuje i montaż masz z gwarancją. Chyba, ze kupujesz w markecie to juz na wlasną odpowiedzialnosc. Oni tez mają montaże ale to ja nie wiem jak to dokladnie wyglada w takich marketach

Hej dziewczynki ale pogoda do kitu u mnie pada i caly czas pochmurno.
Nic mi sie nie chce lenia ma strasznego do tego coraz ciezej mi ze szok.
Ale jeden plus jaki zrobilam to ugotowalam obiad i kupilam posciel dla malej:) Jeszcze pozostalo mi kilka rzeczy na allegro kupic moze dzisiaj.
Maja caly czas sie rozpycha ze szok.

Przywieźli mebelki hip hip hura i był teść je wypakować bo M się nie wyrobił, jakis nowy klient cos dokupił. Ale nie złozył teść bo mówi że mu M nie pozwolił.A ja dodałam że niech w końcu coś zrobi przy tym remoncie:-Dale nawet dumny troche taki był bo mówi że M sprytny to sobie poradzi:-p a za godzinę teśc dzwoni do M że mu jednak chetnie pomoże:-D nie wiem jak sobie tam ustalą, ja juz mogę u Emi układac więc jest git, tylko firanki musze jej kupic i roletke ale mam tydzień na to. Grunt że meble są w domu i mój piękny żyrandol juz też jedzie:biggrin2: jeszcze ikea po komode stoliki i dywan:tak: aha i łóżeczko oczywiście:-D
Jedyneczka no to super ze mebelki sa potem sie pochwal jak juz zloza.Jedna beda skladac razem?? A Emi kiedy wraca??? Moj maz tez nie przywiazuje wagi do tego co potrzeba co mamy i wogole zeby pomoc mi wybrac to tez ciezko ach.
Ale moglabys troszke zbastowac z tym lataniem? A powiedz mi co za firme macie jesli wolno wiedziec.??
I co z luise wiecie co??

U louise skurcze gorsze niż rano i po niczym nie przechodzą:no: podali sterydy. Pocieszam ją że będzie dobrze jak u perli bo musi być, koniec kropka!!!:sorry: Chyba że powstrzymają jeszcze skurcze jednak, tak czy tak kciuki trzymamy nadal!!!

reklama
Do góry