reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć dziewczyny :-)

Newfie- nie myslałam o cc (nie chciałabym) ale też słyszałam o zaleceniach okulistycznych, ty, bardziej że po ostatnim porodzie z wady -1,5 skoczyło mi -3,5 :no:

kurcze to teraz sie przestraszylam:szok: ja tez mam teraz wade -1.50 i jestem przeazona, ze przez [prod naturalny tak wzrok moze sie pospuc:szok:

ja po dluzszej nieobecnosci melduje sie ponownie,nie jestem w stanie was nadrobic piszecie w zastraszajaco szybkim tempie ale zaraz za to sie zabiore.
no to i ja sie tlumacze-do wczoraj nie mialam neta przez ta nasza przeprowadzke ale teraz jestesmy na nowym i chaos juz troche opanowany ale powiem wam ze nigdy wiecej nie chce przechodzic przez taki bajzel.popakowalam wszystko w kartony i na kazdym napisalam kuchnia,lazienka itp. w koncowym efekcie rzeczy z kuchni byly w lazience i odwrotnie w sumie dobrze ze ten net nie dzialal kilka dni bo przynajmniej czlowiek cos zrobil:tak:na dodatek wczoraj zrobilam wyciag z konta i co nasz madry bank zrobil przelal pieniadze staremu wlascicielowi mieszkania i spowrotem sciagnac ich nie moze,musimy to osobiscie zalatwic chociaz wogole z mojej winy to nie bylo:wściekła/y:
dzisiaj moj tato do nas przyjezdza i ciekawe czy uda nam sie trzymac jezyk za zebami bo o przyszlym wnuku chcemy dopiero na swieta powiedziec:sorry2:
ja o dziwo bardzo dobrze sie czuje,wogole jakbym w ciazy nie byla.
no to teraz lece was nadrabiac bo naskrobalyscie troche przez te kilka dni.

aaa i witam wszystkie nowe lipcoweczki:)

eh wiem co to znaczy przeprowadzka:no: ja tez sie ciesze, ze mam to za soba, chociaz strasznie sie cieczylam wtedy bo wyprowadzalam sie od rodzicow do wlasnego mieszkania wiec bylo to spelnienie mojego marzenia:laugh2:

Anulka witaj!
Ja będę pewnie ostatnią lipcóweczką bo terminy porodu będę miala między 30 lipca a 3 sierpnia. Tak samo było z Olimpią- termin miałam na 31.12 ale postanowiła przyjść do nas 27.12 :)

kochana widze, ze mamy bardzo podobnie - mi wedlug obliczen w internecie termin wypada na 1 sierpnia, ale pewnie dopiero gim powie mi cos bardziej konkretnego:rofl2

reklama
widze, ze strasznie malo zescie przytyly podczas swoich poprzednich ciaz:szok: zazdroszcze, ja sie boje, ze przy moich ciagotach do jedzenia to bede wazyla troszke mniej od ciezarowki:laugh2: choc juz dzisiaj nie jadlam zadnych slodyczy i mimo, ze mnie ciagnie to zjem sobie tylko jakies owocki na kolacje i tyle!

Ja już na sam początek przytyłam 2 kg, więc pod koniec ciąży to chyba mnie będzie łatwiej przeskoczyć...

no ja tez...choc moze jak teraz mniej pojem to troche spadnie - bo mysle, ze to jednak glownie zartelko w brzuchu - narazie:eek:

ale tak mysle, moze jak ktos wyzszy to wiecej tam miejsca w brzuszku i tak moze sie przez to nie tyje:confused2:ale to tylko m,oje dziwne przypuszczenia:eek:no bo w sumie jak ktos jest niziutki to wiadomo, ze jezeli dzidzi jest wieksze to ten brzuszek tez musi byc wiekszy niz u wyzszej kobiety, ale to z pewnoscia zalezy od wielu czynnikow, zreszta nie wiem czy moja "teoria" ma jakiekolwiek przeniesienie na rzeczywistosc:rofl2:

reklama
KAma, Vanilka- witajcie w końcu po przerwie :tak:
Anulka 20071- witamy serdecznie :tak:
Newfie- w którym tyg ciąży idziesz na badania prenatalne (jesteś już umówiona?) Piszesz że na święta będziesz już wiedzieć, a masz praktycznie ten sam termin co ja... A różnie mówią- jedni że 11tydz, inni że 12-14....:confused2:
widze, ze strasznie malo zescie przytyly podczas swoich poprzednich ciaz:szok: zazdroszcze, ja sie boje, ze przy moich ciagotach do jedzenia to bede wazyla troszke mniej od ciezarowki:laugh2: choc juz dzisiaj nie jadlam zadnych slodyczy i mimo, ze mnie ciagnie to zjem sobie tylko jakies owocki na kolacje i tyle!
Oj ja przytyłam dobrze ponad 20kg, zobaczymy czy tym razem uda mi się utrzymać silną wolę, ale już teraz tak często jestem głodna... :shocked2: Tyle że więcej próbuję wciągać owoców a w przerwach, np marchewkę... choć tak mnie kusić aby zjeść trzecią bułkę w ciągu dnia :eek: zobaczymy, co mam się martwić na zapas :tak:
sara:
Ja też nie mam totalnie energii w ciągu dnia, chociaż pozatym nie czuję się w ogóle jak w ciązy. Widzę ,że wszystkie nas ogarnęło takie lenistwo. Natomiast przychodzi wieczór, pora snu, a ja za nic usnąć nie mogę. No nie rozumiem tego
Właśnie, nie rozumiem tego, w dzień po kątach spię po 5-15 min, a w nocy- czaaaaarna bezsenna dziura... Jestem tym strasznie zmęczona :-(

Do góry