reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lipcowych maluchów plan dnia

najbardziej podoba mi się punkt : "rozrabianie"
;D
u nas teraz też w miarę regularnie:
wstajemy o 10 i jemy
12 -13 pierwsze spanie
13 cyc lub sok czy herbatka
15 cyc -// - lub danonek (u nas nie ma reakcji alergicznej wiec sonbie jemy)
17 zupka
18-19 sen
20-24 rozrabianie
23 - kaszka

a w nocy różnie, teraz jak Kuba dopiero wychodzi z choroby to dużo od niego nie można wymagac jak śpi do 4 to jest dobrze ale bywają noce ze się budzi co godzinę...no cóż życie :( ale liczę ze jak się wreszcie wychoruje n całego to zacznie łądnie spac

reklama
Nasz plan "jedzeniowy":
6 - mleczko z piersi
9.30 - owoc (a raczej dwa:))
13.30 - zupka
16.30 mleczko z piersi
20 - butla - 270 ml z kaszka
Przegryzamy chrupkami lub biszkoptem:)

Plan spania - tu gorzej z harmonia:(:
6 - pobudka
7-8 drzemka
10-11 - spanie na spacerku - ok. 30 minut
14-15 - spanko ok. 30 minutek
18 - spanie ok. 30 minutek lub nie ;)
20.30 - nocne spanie

no i udalo mi sie ulozyc w miare dobrze funkcjonujacy plan dnia Weroniki:
pobudka o 5 cyasem 6 rano ,
7.00 mleko z kaszka 200 ml
przed drzemka butla herbaty, 9.30 drzemka okolo godziny
11.00 deserek, zazwyczaj robie jej kisiel 150 ml
13.00 obiadek ,Weronika je malo, czasem wypija 130 ml rosolku z grysikiem a czasem zje tylko 80-100 ml zupki miesnej lub warzywnej z zoltkiem i do tego soczek okolo 100ml
15.30 mleko 250 ml
i tutaj mamy drzemke okolo 1,5 godziny ( wlasnie trwa :) )
17.30 deserek zazwyczaj owoce i chrupek do tego herbatka lub sok
19.00 kapiel
19.30 mleko z kaszka 250 ml
tak mniej wiecej to wyglada i nawet jestesmy obydwie zadowolone bo Weronika dzieki temu spi dwa razy a czasem trzy bo na spacerze. Do tej pory spala tylko godzinke raz dziennie i byla zmeczona

To nasz plan dnia:

Nad ranem cyc
pobodka 6-7 i cyc
ok 9:00 sniadanko z mamusia czyli troche bulki z maselkiem, jak nie sniadanie to np banan plus soczek niecale 100ml (nie zawsze)
po dniadaniu drzemka ronie dlugo czasem 30 min, czasem 1,5 godziny
11:00 cyc nie za wiele, bo spieszy mu sie do zabawy
13:30 - 14:00 obiadek zupa gesta 200ml
po obiadku drzemka i to zalezy kiedy od tego ile dziecko spalo wczesniej
po spanku jablko z bananem i (lub) kaszka
17:00 -17:30 cyc czesto tylko troche
19:00 kapiel
19:30 cycanie ok pol godziny z dwoch cycow

Elunia Twoj szkrabek naprawde czasem jada tylko 3 posilki dziennie???? :p I to ostatni czasem o 16:00???? Z moim Alkiem by to nie przeszlo nawet jeden dzien. balabym sie, ze potem bedzie mi robil czestrze pobudki w nocy na jedzonko ::)

O korteczka, faktycznie, nie napisałam, że o tej 20-ej jest butla z mlekiem i kaszką! Hi hi, ten mój czort w życiu by sobie nie odmówił jedzonka! To mały głodomorek! Dostaje trzy posiłki mleczne + obiadek + deserek i/lub chrupeczki. Z opakowania na mleczku wynika, że powinien dostawać 4 posiłki z 5 miarek, a ja mu daje mniej o jeden, bo i tak jest pultaśny!

ha a u nas to wyglada tak

ok 4/5 nad ranem cyc

7 kaszka na wodzie z dodatkiem owocow lub soku
9 drzemka czasami 30 min czasami 1h
10:30 spacer
11:30 /12 jogurt lub owoc
12:30 cyc i spanie do ok 14
14 zupka lub pare lyzek ze sloika gerbera (gaba niebardzo sie tym zajada)
16 cyc i drzemka 20 min
17 spacer lub psoty
18 kaszka na wodzie lub soku
18:40 kapiel
psoty
ok 20 cyc i spanie

Do góry