reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lipcowych maluchów plan dnia

Iwon pisze:
Nasz plan dnia :

pobudka 6.30- 7.30, czasem wczesniej  :p, jedzonko

10 - jedzonko

drzemka 10-11 około 30-45 minut

obiadek 13

drzemka 14-16 ( wzależności od dnia i nastroju)- najdłuższa, bo około 2-3 godzinki

16-17 jedzonko

19.30 jedzonko i spanie do rana

23 jedzonko ostatnie przez sen
A u mnie prawie identycznie jak u Iwonci (tu buziaczka przesyłam :-*) z wyjątkiem tego ze u mnie póki co pobudki co godzinę począwszy od 1 w nocy :laugh: ;)

reklama
no to u nas trochę się unormowałow dzień:
8 pobudka -> jedzonko zabawa
11 -12 spanie ->13-16jedzonko i zabawa
po kolejnym spaniu zupka i z nią zabawa niezła
potem spanie, po spaniu kąpaniei zapada noc...a tu teraz się dowolność zrobiła :) bo mogą być nawet 3-4 karmienia

witam,
my tez sie "unormowalismy", co baaardzo mnie cieszy, bo wreszcie moge cos zaplanowac, wiecej rzeczy zrobic.
3 spania: od 12 do 14, 17 do 18.30, no i cala nocka. uff!
"nauczylismy sie" siebie nawzajem z syneczkiem i po 6 miesiacach spedzonych z dzidziusiem w domu stwierdzam, ze teraz jest najfajniej!

aniaszwarc skad jestes? pytam bo to moje panienskie nazwisko, wiec moze jakas dalsza rodzina..?

pozdrawiam lipcowe mamy i bobasy :)

ale wiesz, kolorowa-kredka, nie od razu tak bylo. dopiero teraz to dziala.
rzeczywiscie szczescie, ze synek spioch, ale tez wypracowalam juz troche "sztuczek" ktore pomagaja. np. gdy nuno spi w ciagu dnia, to zawsze zanosze go to pokoju, w ktorym zaciagam żaluzje. zauwazyla, ze to bardzo wydluza mu sen.
pozdro.

dziewczyny jak tam plan dnia waszych maluszkow?
U mnie praktycznie wszystko sie rozregulowało, a wszystko przed drzemki, mała śpi sobie kiedy chce, wstaje kiedy jej sie podoba i np od jakiegoś czasu spała rano od 7.30 do 9.00 a potem tylko od 13.00 do 14.30 i dopiero o 19.30 nocne spanie.
Teraz znowu zmiany bo rano juz nie che spac, zasypia okolo 11tej przez to przesypia jedzonko o 12stej i wszystko sie nam przesuwa.
potem spi o 16stej a czasem nie chce za to o 18stej juz nie da sie z nią wytrzymac ::)
jedyne co nam zostało takie samo to kąpiel o 19stej i karmienie wieczorne 19.15

u nas plan dnia już od dawna ten sam :)

8 - mleko
10,30 - deser
13 - mleko
16,30 - zupa
20 - mleko

Julia spi jeszcze 3 razy w ciagu dnia

ok 10
ok 13
ok 17

wieczorem o 21 chodzi spac

Trzy razy spanko? Uuuu jak dobrze...! Mój jakoś tak nie chce. Śpi zwykle dwa razy - chyba, że jest u dziadków - wtedy na spanie w ogóle nie ma czasu!
Nasz plan:
6:00 - pobudka
7:00 - mleko z kaszką (z butli)
około 9:15-10:30 - spanie
13:00 - zupka
13:30-15:00 - spacer (spanie)
16:00 - mleko
potem szaleństwo przegryzane chrupkami
ok. 18:00 deserek (nie zawsze)
20:00 - spanie

reklama
Nasz plan, po przestawieniu czasu: