reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Heyka!!! Przeczytałam wszystkie wczorajsze i dzisiejsze posty i biorę sie za szukanie jakiegoś klubu fitness blisko domu bo za cholerę nie moge wejść w żadne spodnie ani spódnice sprzed ciaży. Niby zostało mi wagowo do zrzucenia tylko 6 kilo (teraz ważę 55 kg) ale w pasie, biodrach i udach to co najmniej po 10 cm mam jeszcze za dużo.
Co do biustu to nigdy nie miałam ogromnego (przed ciążą 75B a teraz 80C) więc może przy odrobinie ćwiczeń nie będę miała po zaprzestaniu karmienia kamyczków w skarpetkach tylkio normalny biust na wysokości pachy :laugh:..
Pisałyście coś o biustonoszach (coś nie mogę znaleźć zdjęć biustonoszy Elwisa :() . Ja kupiłam dwa przed urodzeniem takie normalne i jeden elegancki koronkowy ale też do karmienia i w szpitalu okazało się że dupa blada oba zwykłe są za małe i jedyny dobry to ten na "wielkie wyjścia" :p, koronkowy. Chyba kupię jeszcze jeden chociaż jest zaje....ście drogi ale fantastycznie w nim leży biust (Emma-Jane Maternity) Jest też stronka ale jeszcze jej nie sprawdzałam www. emma-jane.com.

Jutro planuję wielkie wyjście na zakupy (Hurrrra ;D) bo nie mam w co sie ubrać a nie będę przecież ganiać na spacerki z gołą dupą ;D.

reklama
I mam jeszcze pytanie do was. Tak mi sie wydaje, ze moja pociecha trcohe jakby chciala sobie karmiena przez dzien wykrocic. Odnosze wrazenie, ze chcialby jesc co 2 godziny, nawet co 1,5 no i staram sie go przetrzymywac troche, zeby dochodzilo do tych 2,5. Smoka toon nie lubi za bardzo i tylko czasem uda mu sie uchwycic.
Nie wiecie kiedy dzieci maja okresy przyspieszonego wzrostu? Moze wiedza te mamusie ktorych dzieciaczki sa starsze?

Sylwia, kolki to najczesciej wtedy jak dziecko placze bardzo bez przerw i nic go nie moze uspokoic, jak ma brzuszek twardy i podkurcza nozki. Najczesciej wystepuja w tych samych porach i czasowo srednio trwaja 1 do nawet 3 godzin. Ale mozna je pomyslic z gazami np, wtedy tez dziecko placze i tez podkurcza nozki, ale jaksie wypurka czy jak zrobi kupke to mu lepiej. Ponoc takie typowe kolki to zadko wystepuja, czesciej dzieci maja problemy z oddaniem gazow. Ake mysle, ze wiele mam uzywa okreslenia "kolka" na niemoznosc oddania gazow tez. Acha z reguly ustepuja samoistnie po 3 miesiacu. No paskudztwo te kolki i tyle :(

No i juz sparwdziłam tą stronkę emm-jane i to jest ten biustonosz który ma na sobie ta babeczka wyświetlająca się po otwarciu stronki.

Czy ten specyfik sab cośtam pomaga również na zagazowanie i kupe?
Maja podkurcza nóżki prezy sie i steka... i jest przez to bardzo niespokojna io meczy sie biedulka.... może macie jakies sposoby na kupy i gazy.... bo po tych mieszankach to cienko u nas z kupkami i gazami :-( prosze o pilną odpowiedz jeżeli ktoś ma jakiś pomysł... bo mi sie Maluszek bardzo dziś meczy....

Asiolku mozesz sprobowac klasc na brzuszku ewentualnie masowac i delikatnie uciskac brzuszek. Ja jak Rayyan nie moze "sie wygazowac" tak robie i raczej pomaga. Jak lezy na brzuszku lepiej mu sie pryka, tez w pozycji pionowej lubi se poprykac i pokupkac.

Sylwio w/g jezyka niemowlat jak dziecko cos boli, lub ma gazy to: Buzie ma jak podczas placzu,ale bez glosu; pozniej placz poprzedzony sapnieciem. Podczas placzu jezyk ma wywiniety do gory - jak u jaszczurki bez odruchu ssania. Grymas twarzy czesto pomarszczona: w pozycji lezacej moze byc przyspieszony oddech, przewracanie oczami, oraz wyraz twarzy przypominajacej usmiech. Drzenie ramion - niezbyt intensywne. Usztywnienie tulowia. Nozki podnosi do klatki persiowej. Latwo rozpoznawalny, gwaltowny placz w wysokim rejestrze, zaczynajacy sie bez zadnych wstepow, moze wstrzymywac oddech.

Ale moja Majka dzisiaj cos sie strasznie wybudza, nie wiem czemu tak.
Dziewczyny czy poki nie dostane okresu to zajscie w kolejna ciaze jest mniej prawdopodobne, czy to nie prawda.

tusia nie wierz w to że mniej prawdopodobne, tak samo sie mówi że jak się karmi piersią to sie nie zajdzie i moja znajoma ma z takiej wiary w to bliźniaki :)

reklama
Do góry