reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

ja odkad scielam moje to super sie wzmocnuly i jak na razie nie mam z nimi problemu!!!!!

babeczki wlasnie dostalam eska od Edytki z pozdrowieniami dla lipcowek, wiec pozdrawiam!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
jem truskawki popijam kawkę
dobrze mi ;D

rano przez dwie godzinki miałam pod opieką 3-letnia sąsiadeczkę i wiecie co...

zdążyłam dzisiaj być fryzjerką, telefonistką, pielęgniarką, panią kelnerką , przyjaciółką z którą sie pije niby kawę w kawiarni i niedźwiedziem

było naprawdę miło jeszcze dwa latka i nas to też czeka ;)

a już wogóle zrobiło mi się przyjemnie jak mała nie chciała iść do mamy przynajmniej wiem że się julcia dobrze bawiła

no nic szykuję się do pracy pa

maniula ale sobie nawlewałas z tą młoda mamuśka hihihhi ;)

a wyniki mamy 20 jeszcze kilka dni czekamy

jutro zabiera mnie koleżanka na jakąś wioskę za poznaniem więc z martynią będziemy biegać na golasa po łąkach :laugh: pewnie wrócimy w niedziele

cześć dziewczyny.
Naszły mnie pewne wątpliwości i jako , ze moje dziecko jest również z lipca to chciałam sie Was poradzić :)

Mam pytanie odnośnie: ;)

- vit D3 (vigantol) ile podajecie kropli? .... mój lekarz nie kazał zmniejszać mimo tego, ze zaczęła się słoneczna pora roku i
i podaję 2 krople.

- braku blizny po szczepieniu na grużlicę - w przychodni stwierdzono , ze mimo braku blizny szczepić drugi taz nie będą ,
bo już sie na bliznę nie patrzy.... ???

- preparatów witaminowych - podajecie jakieś swoim maluchą ? - jeżeli tak to jakie ?
do tego wszystkiego dodam , ze nadal karmię piersią, ale głównie w nocy i max 2 razy
dziennie(ale to i tak sporadycznie).

Dziękuję za odpowiedzi i zyczę MIŁEGO DNIA :)

hej Małgosiu

hmmm ja wit. B nie podaje wcale........no zadko
jakos tak przestalam bo Mili pyszczka nie chciala otwierac a ze ona butelkowa to lekarka mowila ze bezposrednio do buzi bo w butelce osadza sie na sciankach

pozatym moja jest na mleku modyfikowanym a tam wit. B wystepuja,ale ta 3 akurat nie ::)

juz kiedys chcialam o tym pisac czy to bardzo zle ze ona ją zadko dostaje

jakie sa skutki braku tej wit?
krzywe nogi np.?

oprocz wit.jakie ma w mleku i wit. z deserkow owocowych ze słoiczka Milena nie dostaje zadnych witamin dodatkowo

Lilka z tego co wiem to skutkiem niedoboru witaminy D3 jest zawsze krzywica. Jednak nie wolno podawać tej witaminy na własną rękę , o wielkości dawki decyduje lekarz. Dla świętego spokoju może skontaktuj się z pediatrą i on napewno rozwieje twoje wątpliwości :) .

Nie mam pojęcia. Kilka tygodni temu dzwoniłam do lekarki ( ostatnio byłam u lekarza) i kazała mi się skontaktować z nią w razie gdyby mały zaczął ząbkować , bo wtedy miał tylko dwa ząbki. Podobno jak dziecko ząbkuje to trzeba zwiększyć dawkę wit. d3 , bynajmniej ona tak mi mówiła. Ostatnio mój mały zachorował i przy okazji wizyty zapytałam się innego lekarza co z dawką witaminy D3 , bo mały ząbkuje. A on mi na to, ze nic , to nei ma znaczenia. I weż bądz tu mądra ...... ::)
Dlatego chciałam sie dowiezieć jak jest u was.....

reklama
moja pediatra powiedziala, ze w miesiacach letnich, kiedy dziecko jest nazewnatrz i dostaje witamine naturalna nie podaje sie jej.............ja jaszcze miesiac temu dawalam Kubie po 1 kropli...............zmniejszono mi dawke jak Kuba mial jakies 8 miesiecy..........tutaj najwieksza role odgrywa pora roku.........

co do preparatow witaminowych to nie podaje nic, Kuba pije soki, je owoce i warzywa, uwazam ze mu wystarcza, mozna podawac Cebion Multi,ja dawalam 5 kropelek, ale tylko wtedy jak za oknem byla tak zwana niepewna pogoda!!!

a ze nie ma blizny u Twojego synka.............nie mam pojecia czemu.........
blizna powstaje jak jest odczyn po szczepionce, moze u Niego nie zadzialala............

Do góry