reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzien dobry
U nas nadal chlodno ufffff
Weronika tryska humorem bo tatus ma dzisiaj wolne :dry: ciesze sie ze ma wolne ale dlaczego nasze dziecko tryska humorem tylko kiedy tatus jest w domu ??:eek:
No nic, trzeba sie cieszyc tym co sie ma :sorry:

reklama
U nas też choróbska - Nati dostaje sumammed i jest juz lepiej ale kilka dni temu też meczył małą okropny kaszel
najgorsze było podawanie jej tego leku - uciekała i darla sie w nieboglosy
No u nas też sumammed :no: Wczoraj wieczorem zajrzałam Maćkowi do gardła, a tam biały czop na migdałku. Nie kaszle, ma zatkany nos ale katar nie wydostaje się na zewnątrz. o i 37,7. Poszliśmy na dyżur do przychodni i trafilśmy na tę samą pindzię co ostatnio :wściekła/y: Było identyko, nawet te same leki przepisała. Tym razem dałam od razu. Problem ten sam co u Ysii, Maciek ma odruch wymiotny po tym leku, ślini się jak nie wiem co. No i dzisiaj wieczorem będę próbować przemycać go w Actimelku, albo Danonku. Nawet kanapki mleczne kupiłam, bo pamiętam, że u Martyni ten patent z antybiotykiem w środku zadziałał :-)

No to współczuje Klaudia z tym antybiotykiem- on jest bardzo gorzki bo nawet sama spróbowałam- a wydaje mi się że antybiotyku nie można podawać z mlekiem ale nie jestem pewna
U Nas większosc leków prócz antybiotyku jest przemycane w monte bo to jest słodkie
A na antybiotyk mamy w zanadrzu bombonierke - nabieram leku na łyżeczke lub do strzykawki i otwieram małej czekoladki a ona wybiera i nawet nie tak bardzo marudzi bo wie ze zaraz bedzie coś pysznego ale to od niedawna się ja udaje tak nabrać

Byłam z nią u kontroli i jest lepiej , nie rozwinęło zapalenie oskrzeli- teraz mamy tylko inchalacje przez dwa tygodnie z pulmikortu

Przemyciliśmy antybotyk w Danonku :-) Hurrrrraaaaaa!!!
Wprawdzie Maciejka poczuł, że gorzki, ale Ł. mu trochę posłodził i mały zjadł

No ku...wa teraz się już wkurzyłam. To niby jak ja mam mu podać to lekarstwo :angry: A myślałam, że znaleźliśmy złoty środek :no: Z czym można to cholerstwo jeszcze zmieszać?
Maciek dzisiaj jest beznadziejny. W nocy 39, teraz 2 godziny po podaniu paracetamolu 38, cały czas leży, nie chce jeść, bo go gardło boli :no::no:

Edzia mówiła, że u Julki po jednej dawce Sumammedu już było widać poprawę, a Maciek wziął już dwie i dupa blada. No ale to pewnie przez tego Danonka się to cholerstwo nie wchłonęło.:no:

Ale mam dzisiaj doła!!!

No ku...wa teraz się już wkurzyłam. To niby jak ja mam mu podać to lekarstwo :angry: A myślałam, że znaleźliśmy złoty środek :no: Z czym można to cholerstwo jeszcze zmieszać?
Maciek dzisiaj jest beznadziejny. W nocy 39, teraz 2 godziny po podaniu paracetamolu 38, cały czas leży, nie chce jeść, bo go gardło boli :no::no:

Edzia mówiła, że u Julki po jednej dawce Sumammedu już było widać poprawę, a Maciek wziął już dwie i dupa blada. No ale to pewnie przez tego Danonka się to cholerstwo nie wchłonęło.:no:

Ale mam dzisiaj doła!!!
Klaudia przykro mi :-( nie chciałam Cię wpędzac w doła :no: sama nie wiedziałam czy można z nabiałem podawac i dopiero wczoraj po przeczytaniu Waszych postów poszukałam :-(
Zdrówka dla Maciusia :elvis: a angina to cholerstwo i gardło strasznie boli więc nie dziwie sie,ze mały tak to cięzko znosi :-(

Klaudia zdrowka dla Macka
kurka co za okres :baffled: moje tez smarkajaco-mega kaszląco :baffled:
o sobie juz nawet nei pisze
ech...

ale humor mam poprawiony bo bylismy na kontroli u lekarza i slyszelismy serduszko Ktosika :-) dzidzius zdrowy i duzy wg doktorki :sorry2:
oby nie za duzy:-D

zalegle zyczenia urodzinowe dla naszych 3y letnich solenizantow!!

Macku,Gabrysiu,Kornelku wszystkiego najlepszego :-):-):-)

54.gif
54.gif
54.gif

reklama
Elfiku, jeszcze raz dzięki za ten artykuł!!! :tak:

Liluś, to super, że Maluszek zdrowy!

Tak myślę, że skoro nie można podawac antybiotyku z nabiałem ani z sokami cytrusowymi, to z soczkiem jabłkowym chyba można nie?

Do góry