reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Jak już będziesz znała datę cc to tylko odliczać do dnia urodzin maluszka
fajnie jest wiedzieć kiedy urodzi się dziecko ja też znałam datę cc przy Oliwierku i było o niebo lepiej niż przy Wiki, gdzie czekałam niby na poród siłami natury a skończyło się na cc 13 dni po terminie, nie życzę nikomu:no:

Brunetko, nie mogę się doczekać Twojego Kubusia :) Będziemy mogły czatować o naszych maluchach i będzie mi raxniej hihih :-) A jaki termin obstawiasz? Za dwa tygodnie czy nawet wczesniej?

Rozumiem co czujesz teraz, ostatnie tygodnie ciąży to masakra... Na szczęście świadomość, że niedługo koniec jakoś pozwala to przeżyć ;-) Jeszcze troszkę i będziesz miała przy sobie malucha :)

Mi też się podobało że znalam termin porodu dzieci. Chociaż do konca mialam stresa, że akcja zacznie się wcześniej, bo lekarze terminy wyznaczali mi na ostatni tydzien ciąży... No i w sumie Maciejas zaczął się rodzić dobę wczesniej niż było zapisane w kalendarzu :-) Jagódka aż tak bardzo się nie niecierpliwiła :-)
Już po wizycie, do spzitala mam się stawić 19-tego na, a cc będzie 20-21.11, z naciskiem na 20, chyab , zę wystąpią jakieś niespodziewne okoliczności opóźniające:tak:.Czyli datę już znam i bede odliczać, a Wy ze mną......:-p.

Oczywiście moge zacząć rodzić szybciej i jest to wg mojej ginki bardzo realne, a nawet zażartowała(chyba:szok:), ze jakby co to jutro ma dyżur.

Ja jednak zamierzam jeszcze te kilkanascie dni wytrzymac.:tak:

reklama
Już po wizycie, do spzitala mam się stawić 19-tego na, a cc będzie 20-21.11, z naciskiem na 20, chyab , zę wystąpią jakieś niespodziewne okoliczności opóźniające:tak:.Czyli datę już znam i bede odliczać, a Wy ze mną......:-p.

Oczywiście moge zacząć rodzić szybciej i jest to wg mojej ginki bardzo realne, a nawet zażartowała(chyba:szok:), ze jakby co to jutro ma dyżur.

Ja jednak zamierzam jeszcze te kilkanascie dni wytrzymac.:tak:
20 jest git :-) no i Kubusie z 20 są baaaaaaaaaaarzo fajne...mój mi dzis powiedział na dzien dobry "Niunio kucha mamę" i mnie przytulił .... i jak nie kuchac takiego drania :sorry:

Wpadam jak po ogien
Martusia, teraz sobie przypomniałam, że w Tracy było coś o skakaniu.Jakaś mamuśka miała taki sam problem i Tracy poradziła, żeby nie zabraniać maluchowi całkiem skakania, tylko znalźć jakieś miejsce w domu, w którym będzie sobie mógł skakaś ile chce, ale stanowczo zabronić robienia tego w innych miejscach. Oczywiście to nie poskutkowało od razu, ale po jakimś czasie mały zakodował, że można skakać tylko np. na sofie. A nóż się sprawdzi :-) Życzę powodzenia!

Klaudia dzieki, moze faktycznie powinnam to przemyslec i wprowadzic w zycie. Troche mi zal, ze go jednak tak ogranicze:-p a skakanie dozwolone pewnie pozwolilabym zrobic na lozku.

Jeszcze sie pochwale - bylismy na szczepieniu - rozwijamy sie bardzo dobrze i szybciutko (juz przyjmujemy pozycje do raczkowania) no i uwaga wazymy zaledwie;-)9kg - oczywiscie pisze o Piotrku:rofl2:
Ale "kruszynka" . Ja na 100% nie doczekam sie takich dorodnych dzieciaczkow:-D Jakos moje rodzenstwo jak i Slawka wszyscy rodzilismy sie chucherka.
Za pozycje do raczkowania gratuluje Piotrusiowi, jak to brat bartu chce dorownac juz w tym wieku;-) Aniu super sobie radzisz i widac, ze trzymasz reke na pulsie.

Czy wy też potwierdzacie, że pustki tu jakieś ostatnio???

Straszne, az mi to doskwiera. To pisze ja, ktora sama sie malo udziela. Znaczyc to moze tylko jedno: schodzimy na psy!!!!

Jak już będziesz znała datę cc to tylko odliczać do dnia urodzin maluszka
fajnie jest wiedzieć kiedy urodzi się dziecko ja też znałam datę cc przy Oliwierku i było o niebo lepiej niż przy Wiki, gdzie czekałam niby na poród siłami natury a skończyło się na cc 13 dni po terminie, nie życzę nikomu:no:

Mysle, ze z ta data to sa plusy i minusy. Nie ma tego elementu niespodzianki i spontanicznej daty co mi sie podoba. Za to mozna sie przygotowac, a czasem wybrac sobie dzien, ktory nam pasuje.
Wiki, skoro pprzy Wiktorii byly szanse na porod naturalny to czym sie kierowali robiac cesarke przy Oliwerku? Ciekawskie babsko ze mnie:zawstydzona/y:

Gazelko, super sobie radzisz a ten Twoj optymizm mimo nie wyspania PODZIWIAM!!!! Obym i ja przy drugiej pocieszce miala tak samo.

Anik przeslodki kuchajacy Kubus:-D Chlopaki to wiedza jak mame za serce chwycic;-)

A ja wczesniej pisalam, ze wam napisze co i jak jak wroce. Chyba nikt nie wyczul mojego podniecenia:-p
Bylam w Londynie na rozmowie o prace. Na takie prawdziwe intreview pojde najpewniej w poniedzialek. Wszystko sie okaze jutro, no a w pon. okaze sie na 100% czy mnie chca czy nie.
Jakos wydaje mi sie to wszystko takie bajkowe, ze malo realne i az boje sie cieszyc poki co. Pisze Wam, choc wie o tym narazie tylko moj maz.
Jesli dostane ta prace to bede sie w niej upatrywala tylko "Palca Bozego":tak:

Tym milym dla mnie akcentem koncze.
Jutro takie piekne swieto, a tutaj nawet cmentarza bliziutko nie mam:baffled: Angole dzisiaj swietowali w diabelsko-wiedzmowo-kosciotrupowych maskach. Helloween.
Alek jak kazalam mu zaniesc garsc cukierkow dzieciom pukajacym do drzwi , tak sie bal, ze zamiast do reki, rzucil chlopakom cukiery pod nogi:-D

No buzka!

Pierwsza, moze nawet i ostatnia :baffled:

Wczoraj zakonczylam, a dzisiaj rozpoczynam.

Wiecie jaka piosenka mi chodzi po glowie od rana?
"Wszyscy swieci baluja w niebie, zloty sypie sie kurz...":-p
Ale Wam fajowsko, ze mozecie, dzisiaj spotkac sie z rodzinami i postac chwile przy grobie swoich bliskich zmarlych.

U nas poza tym, ze bylam w kosciele, to dzien jak kazdy inny. Nikt nie swietuje. Chyba sie powtarzam.

Chlopaki moje spia a ja gotuje kapuche kiszona, bedzie polski obiad:-)

Pewnie pustki beda jako, ze dzisiaj Swieto i zadna z Was nie mysli o komputerze.

Buziaki, zagladne pozniej.
Aaaa swietna pogode mam za oknem. Ciekawa jestem jak u Was? Zazwyczaj we Wszystkich Swietych zimnica nie?

Witaj Martuśka!
Ale tu pustki dzisiaj no cóż taki dzień
Martuśka u nas dzisiaj pogoda super tylko ja nawiedzona matka ubrałam dziecko jak na zimę i na cmentarzu musiałam ją rozbierac ze sweterka bo było tak ciepło

Dobry wieczór kobitki
Czy Wy tez tak dziwnie sie czujecie w ten dzien?
Ja jestem taka pełna ciszy, zadumy.
Fajnie tak czasami zastanowic sie nad swoim zyciem
Ja o tym myslalam wlasnie dzisiaj
Zresztą jak co roku
Jest tak jakoś magicznie :tak:

Martusiu Ty pewnie wiesz o czym mówie :elvis:

Hej hej, ale nas sie garseczka uzbierala dzisiaj:-)

Witaj Martuśka!
Ale tu pustki dzisiaj no cóż taki dzień
Martuśka u nas dzisiaj pogoda super tylko ja nawiedzona matka ubrałam dziecko jak na zimę i na cmentarzu musiałam ją rozbierac ze sweterka bo było tak ciepło

Yisia jak pogoda udana to super. Ja zawsze pamietam zawieje na Wszystkich Swietych.

Dobry wieczór kobitki
Czy Wy tez tak dziwnie sie czujecie w ten dzien?
Ja jestem taka pełna ciszy, zadumy.
Fajnie tak czasami zastanowic sie nad swoim zyciem
Ja o tym myslalam wlasnie dzisiaj
Zresztą jak co roku
Jest tak jakoś magicznie :tak:

Martusiu Ty pewnie wiesz o czym mówie :elvis:

Wiem o czym mowisz Elfiku:elvis:
Potrzebne nam sa takie dni jak ten dzisiejszy:tak:

To do jutra Babeczki. Mam nadzieje ze jutro posypie sie cala masa postow:cool2:

reklama
Do góry