reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Tusia bedac w UE mozemy przekraczac granice na dowod
ale jak masz paspzort to spokojnie mozesz przejechac granice bez dowodu i wcale nie bedzie on od ciebie wymagany :no:
akurat ja rok temu wjechalam do NIemiec i wyjechalam na paszporcie :-)

reklama
Miałam zamiar na majowkę jechac do Monachium ze znajomymi ale teraz mam problem co z dowodem który mi ukradli, czy muszę go miec przekraczając granicę? moze isc na policje by mi dali jakis kwitek ze mi go ukradli? Ale jestem zła, co tu zrobic? moze któraś się zna na tym

ojej, to Ci się narobiło biedactwo :-(
ale jeśli masz paszport, to spokojnie możesz jechać i cieszyć się pobytem w Monahium ;-)

a widzicie, jaka ja już mądra jestem ;-)? - mam już profesjonalny podpis :-D;-)

na zdjęciach oczywiście moja córeczka :-)

czyż nie jest śliczna? :tak:;-):-) prawda, że dorównuje urodą Waszym dzieciaczkom? ;)

witaj Iza

z Olsztyna jestes? nas jak sie pytaja skad jestesmy to mowimy ze z Wolsztyna w Wlkp
to zawsze slyszymy ''a od kiedy Olsztyn jest w Wlkp?? '' :-D:-D:rofl2:

corcia sliczna i widac bardzo radosna :-) no i gratki opanowania suwaczkow ;-)

ja dzisiaj mam super dzien
dzien zaczal sie super nowiną ,ze dostalismy pozwolenia na pobyt az na 5 lat :-)
czyli do 2013 roku mamy spokoj z papierkami w N. :-)

Milenke nauczylam liczyc poprawnie do 10 (bo zdazaly jej sie czesto pomylki typu,ze polykala nie ktore cyferki)
do tego ksiazeczke ze zwierzatkami opanowalysmy w dobrych 80% :-)
jestem z niej starsznie dumna :-):-)

to rzeczywiście super dzień!!!:-)
strasznie się cieszę razem z Tobą :-)
mieć spokój z papierkami to baaardzo dobry spokój :-)

a powiedz, z Córcią rozmawiacie w dwóch językach?

czasami ucze ja zwrotow,puszczam bajki po norwesku,ale rozmawiamy w domu tylko po polsku

fakt jak sie witamy i zegnamy to mowimy juz po norwesku
nie ma ''czesc,do widzenia...itp.'' tylko hei i ha det

do przedszkla sie nie dostalysmy,ale jeszcze probujemy :-) moze akurat sie uda
jak nie to bedzie trzeba kupic drugie auto i gdzies dalej ja zawozic,bo to jednak juz wiek 3 lata i nie chce by w domu siedziala caly rok a potem ją wrzucic na gleboką wode jak języka nie bedzie znala i beda problemy w przedszkolu z komunikacja...zreszta teraz tez by byly na poczatku :sorry2:

Mila jak sie bawi z norweskimi dziecmi to mowi do nich po polsku a one do niej po norwesku wiec....:sorry2:

czasami ucze ja zwrotow,puszczam bajki po norwesku,ale rozmawiamy w domu tylko po polsku

fakt jak sie witamy i zegnamy to mowimy juz po norwesku
nie ma ''czesc,do widzenia...itp.'' tylko hei i ha det

do przedszkla sie nie dostalysmy,ale jeszcze probujemy :-) moze akurat sie uda
jak nie to bedzie trzeba kupic drugie auto i gdzies dalej ja zawozic,bo to jednak juz wiek 3 lata i nie chce by w domu siedziala caly rok a potem ją wrzucic na gleboką wode jak języka nie bedzie znala i beda problemy w przedszkolu z komunikacja...zreszta teraz tez by byly na poczatku :sorry2:

Mila jak sie bawi z norweskimi dziecmi to mowi do nich po polsku a one do niej po norwesku wiec....:sorry2:

i pewnie się świetnie dogadują, co? dzieciaki są NIESAMOWITE komunikacyjnie

też zgadzam się całkowicie co do przedszkola - Gabrysia też już chodzi do p-la - dobrze jest gdy dziecko uczy się zachowań społecznych w grupie :tak:

i pewnie się świetnie dogadują, co? dzieciaki są NIESAMOWITE komunikacyjnie

też zgadzam się całkowicie co do przedszkola - Gabrysia też już chodzi do p-la - dobrze jest gdy dziecko uczy się zachowań społecznych w grupie :tak:
taaaaaaaa kiedyś jak kuba wyszedł ze żłobka to mi powiedział, ze jak będę niegrzeczna to zasadzi mi kopa w d.. ...to takie prospołeczne ;-)

ps. tego za milion procent nie nauczył się w domu.:no2::no2:
ps.2 a tak poza tym to też jestem za przedszkolami itp. (u nas dziś były rozpatrywane podania a po 12 wywiesza listy)

reklama
taaaaaaaa kiedyś jak kuba wyszedł ze żłobka to mi powiedział, ze jak będę niegrzeczna to zasadzi mi kopa w d.. ...to takie prospołeczne ;-)

ps. tego za milion procent nie nauczył się w domu.:no2::no2:
ps.2 a tak poza tym to też jestem za przedszkolami itp. (u nas dziś były rozpatrywane podania a po 12 wywiesza listy)

rzeczywiście p-la oprócz plusów stwarzają zagrożenia
i to nawet nie tylko chodzi o podłapywanie tekstów ale ja np. walczyłam z nauczycielką ponieważ Gabi po dwóch tygodniach zaczęła mówić o sobie że jest "zła i nie można się z nią bawić" :szok:
też na 100% nie usłyszała tego od nas a ja jak głupia się przejęłam, bo wg mnie świadczy to o braku zgrania grupy, co z kolei zależy w znacznej mierze od n-lki - szczególnie w p-lu

i tak w nawiasie - najśmieszniejsze jest to że ja zatrudniałam tę nauczycielkę :tak::-D

jak to moja mama mówi "człowiek rodzi się głupi i taki umiera" :-D:laugh2:

Do góry