reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
mamy jeszcze drugie swieto, łosiowe urodziny :cool2::cool2::cool2:
wiec od południa krzatam sie po kuchni, pichce i pieke jego ulubiona szarlotke!!
z moim małym Kuchcikiem!!!
a oto fotka kuchcika i rezultat.......

wszystkiego dobrego dla łosia a Kuchcik super :tak:

dziękuje za dobre słowa

rano w szpitalu dowiedziałam się że mała do czwartku będzie z wenflonikiem którego nazwaliśmy motylkiem dla większego spokoju martyni
wtedy zrobią prześwietlenie i będzie dalsza decyzja...

martynia dzielnie znosi dokarmianie motylka:tak:

a ja już troszkę odetchnęłam mimo wstrętnej doliniarskiej pogody nie będę narzekać

zaraz będziemy robić z malutką naleśniki

więc luzik

troszkę poczytam co u Was

jak dobrze, że u Was lepiej :-)

Aga i Niesia

wszystkiego najlepszego w dniu imienin!!!
:-):happy2::-)

tuai7.jpg

Aga, Niesia i ................Oliviaa - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Haj!

Kasik a o co chodzi z Commercialem, bo ja też mam u nich swój 2 filar? :confused:
A co do przenosin do innego Ubezpieczyciela to kompletnie nie znam zasad.

Dobrze czytać, ze z Martynką lepiej:tak::tak: Trzymajcie się dziewczynki :elvis:

U nas też lepiej, Julka łobuzuje, no i zaczęła jeść, ale UWAGA tylko - "pomlecik cioci Asi".
Dziś mija trzeci dzień jak młoda żyje głównie na omlecie z ziołami prowansalskimi wg pomysłu naszej Joasi. Nic innego jej nie wchodzi. Myślałam, że moje dziecko wygłodzone po chorobie rzuci się na jedzenie a tu masz:baffled:.

super, że z Julią lepiej, ważne, że cokolwiek chce jeść :tak:

Dzień dobry :)
Jak po ogień ;) albo jak z ogniem :(
u nas nawet nawet ale tymi chory :(

przedwczoraj miał gorączkę w nocy miał gorączkę wczoraj niby ok tylko jakiś lekki kaszel a po popołudniowej drzemce obudził się 39.6 cholerka pojechaliśmy do lekarza i oczywiście usłyszeliśmy nic nowego wirus jakiś eurespal i pyrosal nam dała i jak nie przejdzie do czwartku mamy się pojawić
w nocy dziś znowu jazda 39 po syropie 39.4 okłady, kąpiel no i troszkę doszedł do siebie mimo że nadal rozpalony przeczytaliśy bajeczkę i poszedł do siebie do łóżeczka spał całą nockę teraz jest lekko ciepły-oby nie miał wysokiej temp bo już mnie to niepokoi tymbardziej że on niegorączkował tak nigdy (ze 3 razy miał jakieś 38.5)

aaaa no i mój młody rzucił palenie (po raz kolejny podczas naszej znajomości) i mam nadzieję że w tym wytrwa (nie pali już tydzień )
a ja od dziś kopenhadzka bo juz jak świniak zapasiony wyglądam ;) (tu nie ma się z czego śmiać ;) ) no i muszę jakoś wytrwać i trochę zgubić (bo jak chcemy dzidzie to muszę trochę zgubić aby ją utrzymać i wózek żeby mnie nie czekał - kolana )

zdróweczka życzę a z tym odchudzaniem przed ciążą to radzę uważać. Bo jak organizm się przyzwyczai do mniejszej ilości jedzenia/kalorii to potem w ciąży kiedy je się siłą rzeczy normalnie, niestety tym bardziej gromadzi tłuszczyk na gorsze czasy...

Kurde mam w domu Andrzeja Gołotę po walce :no:
Maciuś wczoraj przyjechał od babci z rozwaloną, spuchniętą wargą. Teściową coś kręgosłup bolał i wysłała na spacer Maciusia z bratem Łukasza. No i wrócili z płaczem. Maciek się przewrócił i walnął buzią w jakąś rynnę czy coś. Wargę ma taką wielką, że pół brody mu zasłania :no: Chodzi i mi się ciągle pyta: Mamusiu, kiedy mi się to zagoi. Nie może jeść za bardzo, mówiąc sepleni. Ech...
Na szczęście zęby wszystkie :-)

ups, biedaczek :elvis:

Agnieszko - trzymaj się kochana i życzę jak najlepszego przebiegu operacji i rehabilitacji dla męża

Ps. A o chodziku napisałam teściowej tak jak mówiłyście ;-)

A ja dziś z pozytywnymi fluidkami :-):-):-)

Wiecie co cieszę się dziś ze wszytskiego.
Własnie sobie uświadomiłam, ze za chwilę czeka mnie fajny czas. Bede w nowym pieknym domku, bedzie wiosna, bedzie pachnieć ciepłym wiatrem, bede sadzić kwiatki w ogródku, wszytsko bedzie czyste i swieże, bedziemy juz w komplecie:tak:, z perspektywą ze teraz juz nigdy wiecej nie bede w ciazy, bede mogła dbać o siebie;-), ze bede mogła pić drinki:cool2::-p, siedzieć wieczorami z łośkiem kiedy chlopaki juz beda spać:-)

Ech... fajnie mi :-p:sorry2:

Co do przyjemnosci.. W ciazy postanowilam zadbać o siebie i swoje ciało. I tak własnie regularnie robie sobie peelingi , kupuje balsamy ujedrniajace, kremy pod oczy, krem do stóp, serum na dekolt i szyje, odzywiam włosy maskami, nie farbuje:cool2:, nawet przestałam malowac paznokcie i nakładma tylko ozdywki. Zrozumiałam, ze musze szybko wrócic do formy, bo juz wiek nie ten co ostatnio ;-) Poza tym bedzie wiosna, zaraz lato wiec nie ma czasu do stracenia.Własnie dziś zrobiłam sobie takie domowe SPA :-p:-p:-p

A mój Maksio siedzi i pokazuje paluszkiem
- ta pilka jest wściekła:wściekła/y:
-ta piłka jest szczesliwa:-)

hihihi

Całuje Was,

Lece po składniki na torcik czekoladowy nigeli ;-);-);-)

Wiecie co cieszę się dziś ze wszytskiego.
Własnie sobie uświadomiłam, ze za chwilę czeka mnie fajny czas. Bede w nowym pieknym domku, bedzie wiosna, bedzie pachnieć ciepłym wiatrem, bede sadzić kwiatki w ogródku, wszytsko bedzie czyste i swieże, bedziemy juz w komplecie:tak:, z perspektywą ze teraz juz nigdy wiecej nie bede w ciazy, bede mogła dbać o siebie;-), ze bede mogła pić drinki:cool2::-p, siedzieć wieczorami z łośkiem kiedy chlopaki juz beda spać:-)

Co do przyjemnosci.. W ciazy postanowilam zadbać o siebie i swoje ciało. I tak własnie regularnie robie sobie peelingi , kupuje balsamy ujedrniajace, kremy pod oczy, krem do stóp, serum na dekolt i szyje, odzywiam włosy maskami, nie farbuje:cool2:, nawet przestałam malowac paznokcie i nakładma tylko ozdywki. Zrozumiałam, ze musze szybko wrócic do formy, bo juz wiek nie ten co ostatnio ;-) Poza tym bedzie wiosna, zaraz lato wiec nie ma czasu do stracenia.Własnie dziś zrobiłam sobie takie domowe SPA :-p:-p:-p

A mój Maksio siedzi i pokazuje paluszkiem
- ta pilka jest wściekła:wściekła/y:
-ta piłka jest szczesliwa:-)

hihihi

Całuje Was,

Lece po składniki na torcik czekoladowy nigeli ;-);-);-)

I tak trzymaj kochana :tak::tak::tak:

Cześć lipcowo!

edytko u nas też po pierwszym klapsie:zawstydzona/y:

No właśnie, moja też jest generalnie bardzo grzeczna, ale miewa czasami takie korby, że jak zacznie to i świętemu nerwy by puściły:-p

a ja krótko

proszę Pana nie życzę sobie żeby Pan na mnie podnosił głos dziękuję za rozmowę państwa telefon utwierdził mnie w mojej decyzji
odchodzę

jak cerekwicka śpiewa
ochodzę dłużej tak nie wytrzymam hi

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ja pierdut co za namolni ludzie:baffled:
Teraz mają chyba jakieś akcje pozyskiwania dusz, bo do mojego łosia w ciągu jednego dnia dzwonili z 4 różnych ubezpieczalni:szok::shocked2::shocked2::shocked2:

Dzień dobry :)
Jak po ogień ;) albo jak z ogniem :(
u nas nawet nawet ale tymi chory :(

no i muszę jakoś wytrwać i trochę zgubić (bo jak chcemy dzidzie to muszę trochę zgubić aby ją utrzymać i wózek żeby mnie nie czekał - kolana )

Witaj Kredzia!!!
Zdrówka dla Tymika :elvis: Ten wirus gorączkowo biegunkowo wymiotowy krąży chyba po całej Polsce. Do tego ostatnio straszyli, że ma przywiać coś nowego z Niemiec:baffled::baffled:
Kiedy zaczynacie staranka?:zawstydzona/y:;-):tak:;-)

Kurde mam w domu Andrzeja Gołotę po walce :no:
Maciuś wczoraj przyjechał od babci z rozwaloną, spuchniętą wargą.

Ojojojoj buziaczki dla zięciunia! :elvis: :elvis:
Klaudia wiesz, ze kiedyś będziemy razem świętować Dzień Babci?:-p:-p:-p:-D:-D:-D

Aga zapach szpitala ..... dużo sił życzę:elvis:
dla Maciusiowej wargi też :elvis:

mam to samo, nienawidzę zapachu szpitala, przychodni, lekarzy, fujjjjjjj:baffled:

Co do przyjemnosci.. W ciazy postanowilam zadbać o siebie i swoje ciało. I tak własnie regularnie robie sobie peelingi , kupuje balsamy ujedrniajace, kremy pod oczy, krem do stóp, serum na dekolt i szyje, odzywiam włosy maskami, nie farbuje:cool2:, nawet przestałam malowac paznokcie i nakładma tylko ozdywki.

Niańka a to teraz wolno w ciąży się tak wszystkim smarować??
Pamiętam, że jak byłyśmy w pierwszej ciąży to tylko Mustella, Fitosan albo inne cuda dla ciężarnych. Większości kosmetyków nie wolno było używać ze względu na nadmiar zawartości wit. A czy jakoś tak:sorry2:?
A może mi się już zapomniało?
A swoją drogą to super, że tryskasz optymizmem pomimo pluchy za oknem!
Tak trzymać:-):-):tak:

Ps. Torcik Nigelli jest bossssssssssssski....

hej hej :-):-)

słuchamy sobie z Kubulem "Fasolek" :cool2::cool2::cool2:

czy Wy tez pamietacie wszystkie słowa piosenek:confused::confused::confused::confused:

"......bo fantazja, fantazja jest od tego, aby bawic sie, aby bawic sie na całego..." :-D:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny
dziękuję Wam wszystkim za życzenia imieninowe:zawstydzona/y::-):-)

Widzę, że tu choróbska panują wśród dzieciaczków. Dużo zdrówka więc dla malusińkich :elvis::elvis::elvis:. Elfik, dla Ciebie również duuuużo zdrówka.

My się jakoś nie dajemy wirusom na szczęście. Jedyne zmartwienie to takie, że po świętach Oliwka znowu wróciła do pieluch niestety. Rozregulowała się zupełnie, więc walczymy od nowa.:-:)-:)-(
A ja rosnę i rosnę i czuję się dość dobrze, jak się nie przechodzę:-).
No i podobno będziemy mieć w domu chłopczyka :-D:-D:-D.
Buziaczki dla wszystkich

Witaj Kredzia!!!
Zdrówka dla Tymika :elvis: Ten wirus gorączkowo biegunkowo wymiotowy krąży chyba po całej Polsce. Do tego ostatnio straszyli, że ma przywiać coś nowego z Niemiec:baffled::baffled:
Kiedy zaczynacie staranka?:zawstydzona/y:;-):tak:;-)

...

hej edka :elvis:

kochana starania narazie :no: w tym roku i byśmy chcieli (bardziej chyba ja ;) ) niebawem
ale wiesz mam problemy z kolanami i wagą muszę najpierw jakieś minimum 10-15 zgubić.......

a u nas dziś znowu 39.5 :/

dzięki za życzonka zdrówka dla tymcia

buziaczki

reklama
Niańka a to teraz wolno w ciąży się tak wszystkim smarować??
Pamiętam, że jak byłyśmy w pierwszej ciąży to tylko Mustella, Fitosan albo inne cuda dla ciężarnych. Większości kosmetyków nie wolno było używać ze względu na nadmiar zawartości wit. A czy jakoś tak:sorry2:?
A może mi się już zapomniało?
A swoją drogą to super, że tryskasz optymizmem pomimo pluchy za oknem!
Tak trzymać:-):-):tak:

Ps. Torcik Nigelli jest bossssssssssssski....

Chyba mozna, nie ma tu nic nadzwyczajnego w sumie:-p

Wiecie co odkąd była w SPA Erisowej w Krynicy dowiedziałam się, ze bezwglednie powinno sie uzywac toniku. NIgdy wczesniej tego nie robiłam. Zawsze myłam zelem do buzi potem mleczko, krem i hejaaa. A tu okazuje sie, ze to bez sensu. Nalezy uzywac zelualbo mleczka, potem koniecznie tonik i krem. I wiecie co odkad tak robie mam wrazenie, ze ma ładniejsza buzię:cool2: Serio. Polecam w kazym razie :tak::tak:

A na tą firmę IWOSTIN (od wczorajszego balsamu) nazywają polskim Vichy:tak: Spróbujcie bo balsam jest jak narazie zajebisty:tak:

Miałam tez próbkę serum na szyję i deklot - fajowe :-p A co najwazniejsze nie sa w sumie drogie. Do kupienia w aptekach.

A teraz lukajcie liste kosmetyków, które dziś uzyłam :-D:-D:-D
(baby sa walnięte)

Zel do kąpieli
peeling cukrowy do ciała
zel do higieny intymnej
pasta do zebów
szampon, maska do włosów
peeling enzymatyczny do twarzy
balsam na roztepy
balsam ujedrnijący
krem do stóp
serum na dekolt i szyję
zel do buzi
tonik do buzi
krem do buzi
krem pod oczy

W sumie fajnie byc laską :-p:-p:-p Choć nie wiem czy faceci nie maja prościej :cool2:

Cos mnie na gotowanie naszło ostatnio.

Edzia
zaraz zaczynam torcik :cool2:

Joasia
dziś makaron ze szpinakiem i pomidorami :cool2:

Do góry