reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ooooo super, a one nadają się do płyty indukcyjnej?
Opowiedz wiecej plisssss co masz, ile garnków, patelni?:-p. Czy faktycznie wkyorzystujesz i do pieczenia i gotowania?:-p

ja mam akurat te co się nadają z takiej serii

TEFAL INGENIO 9-CZ L90286 ZESTAW INOX KRAKÓW RATY (270634441) - Aukcje internetowe Allegro

TEFAL Ingenio L9209672 5 części DO PŁYT INDUKCY (268735705) - Aukcje internetowe Allegro

mam 2 patelnie (małą i dużą) i dwa garnki
i robie w nich wszystko - gotowania, pieczenie, smażenie, duszenie itp

mycie to sama przyjemność nawet zmywarka nie potrzebna :tak::-)
zero drapania, moczenia i szorownia przypalonych garnków

TEFAL Ingenio L9209672 5 części DO PŁYT INDUKCY (268735705) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja oczywiscie mam problem co kupic Karolowi na gwiazdke ...zreszta jak co roku
narazie w glowie mam tylko pomysl na statyw do aparatu bo wiem ze by chcial...no ale jak tu uzbierac fundusze??
troche to glupie dla mnie kupowac komus prezent za jego pieniadze :sorry2::sorry2:
no wiem ze to NASZE pieniadze ale wiecie....
Lila a moze masz gdzies gielde fotograficzna w okolicy i uzywany mozesz kupic? a co do kupowania komus prezentu za "jego" pieniadze to chyba nie powinnas sie przejmowac. przeciez to wazne zeby zrobic prezencik. a pieniadze sa wasze wspolne. jestem pewna ze Karlos ci nie wylicza ani wypomina ze to on zarobil. ty sie zajmujesz dziecmi on pracuje, a pieniadze sa wspolne. jak kupujesz dla siebie podpaski to ci nie glupio prawda?;-)

w ogóle fajnie tak jest teraz te same firmowe sklepy na pasażach i tu i tam,więc jakby co mozna łatwo pokazać,co się podaba i co by się chciało,tylko nie rozumiem,dlaczego za granicą ciuchy i buty sa tańsze.........dokładnie te same modele w tych samych sklepach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
w lutym bylam we Lwowie. tam jest odwrotnie. jakas torebeczka w sklepie Reserved, co u nas kosztuje 100zl tam po przeliczeniu wychodzi 250!:szok:

opijamy nowe autko, teraz to juz tylko robienie prawa jazdy i wiooooo:sorry2::sorry2::sorry2:
:-) niech wam sie jezdzi bez zadnych dziwnych przygod! i oczywiscie Joasia, smigaj na kurs!:-):tak:

Pierwsza :-)
chora :baffled: zaraziłam sie od Maksa :sorry2:
zdrowka, zdrowka. na polepszenie humorku przynajmniej sniegu troche leci za oknem;-)

Ja tylko na momencik witam wieczorowo

Kasiu K. dla Ciebie bukiecik z okazji imienin
wszystkiego najlepszego z okazji imieni!!!

przepraszam, ze sie glupio zapytam ale czy my przypadkiem nie mamay jeszcze jakiejs Kasi na BB:confused::zawstydzona/y:?

Nenius i Elfik zakupy faaaajne!:tak:
I zamiast sie zwinac do domu i lac na wszytsko to ja siedzę :baffled:
Zostały mi ostatnie dwa tygodnie pracy, wiec nie mam serca im tego zrobić.
W dodatku miałam dziś pogaduchę z moim szefem, ze chce odejsc jezscze wczesniej niz mówiłam, czyli nie 21 grudnia tyllko 10grudnia... Załamał się, ppowiedział że nie mogę mu tego zrobić.
Tyle za ja musze :sorry2::baffled::shocked2: bo remont startuje 3 XII, maks jedzie do babci dzień wczesniej. Mama i tata beda z nim pierwszy tydzien. Ja musze dołaczyc po tygodniu, bo oni pracują. Musze byc prawie dwa tyg, bo potem tu wracam 20-tego i jade dopiero w Wigilie z Michałem:tak: Prosto od rodziców do Krynicy po świetach.
Innej opcji nie ma:cool2:
ale zes plan ulozyla!;-):-p

a ja mam podobny problem. mam jechac do Berlina w weekend i nie mam kiedy. ten weekend odpadl bo byla impreza rodzinna. za tydzien moj lektor-Giorgos raczej nie bedzie mogl. od 3/12 rodzice pomykaja do sanatorium i wtedy musze siedziec na tylku dwa tyg i pilnowac domu oraz interesu ojca. a 20 Giorgos pomyka do Aten.:baffled: albo najblizszy weekend albo za rok!:szok:

dziękuję za życzenia i kwiatki:-)

nie wiedziałam ze kiedyś to napiszę ale Poznań jest białyyy

pada śnieg pada śnieg:tak::-)wielkie płaty śnieguu
nawet nie topnieje

zaraz wybieram się z martynia kupić pokarm dla ptaszków do karmnika

jutro chcę szczepić małą prevenarem
kto już szczepił tym cudem?
bo trochę mi lekarki namieszały czy warto czy nie

Laski, właśnie wróciłam do domu, ledwo dojechałam autem, bo na drodze czysta szklanka, tak śłisko....a rano jak wychodziłam to kurde w letnich bucikach - wariatka:szok::-D:-D od jutra znów sie żegnam z moim autkiem, wole nie ryzykowac przy takiej pogodzie:baffled:

Dziewczynki, czy któras z Was uzywa Tefal Inginio? :-):-):-)
ja uzywam jak jestem w rzymie;-) bardzo fajne! (akurat kolezanka mam zwykle palniki gazowe, wiec nie wiem jak to z plyta jest) myje sie zajebiscie, gotuje w nich wszystko-czyli zwykle sa to makarony i sosy bo to przeciez kluskojady;-):-D osobiscie polecam:tak::tak:

U nas przed chwilą padał grad, potem była zamieć śnieżna, zrobiło się ciemno jak w nocy, napadało tak, ze było wszędzie biało, a teraz wyszło słoneczko, jest wiosna i cały ten śnieg stopniał. Fuck, co za popieprzona pogoda.:wściekła/y:
o kurna! :angry::no:

1.fotoksiążki?:no::angry::angry::angry:

właśnie kończę 3 tom:baffled:

dawno nic mnie tak nie zakręciło jak to:shocked2:

2. Acha, wcale mi się nie podoba że Guzik wygrała, Justyna była o lata świetlne lepsza:sorry2:

3.Wiecie co, dziś umieszczałam zdjęcia z Wieruszowa w fotoksiążce i aż mi się płakać zachciało jak Was wszystkie zobaczyłam. Tęsknię...:nerd:
1. uff, dzis kolezanka przynajmniej bez wyzwisk personalnych:-D:-D:-D:-D
2. mowisz? ja sie na tancu nie znam ale moim zdaniem tego typu show to bardzo sporadycznie wygrywaja najlepsi.:baffled:
3. to nie siedz w fotoksiazkach tylko dawaj na bb:-D:-D:-D

ja mam akurat te co się nadają z takiej serii

TEFAL INGENIO 9-CZ L90286 ZESTAW INOX KRAKÓW RATY (270634441) - Aukcje internetowe Allegro

mam 2 patelnie (małą i dużą) i dwa garnki
i robie w nich wszystko - gotowania, pieczenie, smażenie, duszenie itp

mycie to sama przyjemność nawet zmywarka nie potrzebna :tak::-)
zero drapania, moczenia i szorownia przypalonych garnków

Miód na moje serce, ale zajebiscie :-):-):-)
Bardzo bardzo dziekuje :elvis:
To mnie własnie czeka, wiec badam co i jak :-p;-):-)

Taaa ja tez się wkurzyłam , ze wygrała Ania guzik. Nie mam nic do laski ale uwazam ze Steczkowska była o niebi lepsza (mimo, ze jej nie lubię:dry:).
A najbardziej mi szkoda było Mateusza Damieckiego. Pomijam, ze niezłe z niego mięsko :-p ale tańczył zajebiscie :tak::tak::tak:

reklama
Hanti powiem szczerze, ze przez cztery lata pracy w barze jedyna wariacja jaka spotkalam odnosnie ouzo byl ouzo+sprite, ewentualnie ouzo+sok ananasowy. to ostatnie osobiscie wydaje mi sie totalna pomylka.
Grecy pija ouzo z lodem albo bez. czesto dolewaja wody. zadnych innych "profanacji" nie uskuteczniaja:-p dla nich wazne jest zeby to bylo dobre ouzo. najwieksza renoma cieszy sie Ouzo Plomari.
w internecie znalazlam takie opcje:
  • Ouzonette
    50 ml Ouzo (grecka wódka anyżowa), 10-20 ml Grenadiny, sprite
    Do szklaneczki z lodem wlewamy Grenadinę i Ouzo, dopełniamy spritem.
  • 2/5 Ouzo
    2/5 soku grejfrutowego
    1/5 likieru porzeczkowego
kto jeszcze pamieta moja liste do mikolaja?:-) po tuszu, torebce kopertowce, skreslamy teraz odtwarzacz mp3!:-):tak::-p :cool2:dostalam wczoraj(pozostalosc z gadzetow od mojej siostry z pracy):-) cos za gladko idzie:confused:

Joasia dostalas moze maila ode mnie wczoraj na hotmail??:confused:

Do góry