reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzien dobry :-)
Piotrus juz zajada Nutriamigen - dzis wcial 210ml z kaszka, obiadkami troszke nadal pluje - ale nie jest zle w 15minutek wcianmy sloiczek. W przyszlym tygodniu planuje podanie sztucznego na noc i za jakies 2/3 tygodnie pozegnamy sie z karmieniem piersia na baaardzo dlugo (biore pod uwage opcje ze zawsze moze nam sie przydarzyc trzecie;-):-))

reklama
Piotrus juz zajada Nutriamigen - dzis wcial 210ml z kaszka, obiadkami troszke nadal pluje - ale nie jest zle w 15minutek wcianmy sloiczek. W przyszlym tygodniu planuje podanie sztucznego na noc i za jakies 2/3 tygodnie pozegnamy sie z karmieniem piersia na baaardzo dlugo (biore pod uwage opcje ze zawsze moze nam sie przydarzyc trzecie;-):-))

no to gratulacje!!!
najbardziej podoba mi sie ten nawias... :cool::cool::cool:

No to gratulacje dla Piotrusia :-)
Ania, a jak to teraz jest z wprowadzaniem pokarmów? Bo wiem, że od NASZYCH CZASÓW (ale to brzmi hehe) cosik się zmieniło i teraz podaje się wcześniej. Już od jakiegoś czasu piszesz o zupkach dla Piotrusia. Z tego co pamiętam, to Maciek dostał pierwszą jak miał 7 miesięcy :-)

no to gratki!!!!

Ania, a jak to teraz jest z wprowadzaniem pokarmów? Bo wiem, że od NASZYCH CZASÓW (ale to brzmi hehe) cosik się zmieniło i teraz podaje się wcześniej. Już od jakiegoś czasu piszesz o zupkach dla Piotrusia. Z tego co pamiętam, to Maciek dostał pierwszą jak miał 7 miesięcy :-)

a nie skończone 5 :confused: Rety, ja już nic nie pamiętam :szok:

Nic sie nie zmienilo - jak dziecko jest na sztuczny to zupki juz sa po 4 msc, a jak na "piersi" to juz po 5 msc mozna wprowadzac - natomiast jest tak ze teoretycznie najlepiej podac po 6 msc jak jest na piersi (tak jak Ty to zrobilas;-):-))
My natomiast przez nietolerancje laktozy dostalismy pozwolenie na wczesniejsze podanie zup aby urozmaicic dietke:-)

Mam pytanie do mam długowłosych dziewczynek, czy Waszym dzieciom też się tak mechacą włosy z tyłu głowy? Czy macie jakiś sprawdzony sposób żeby te włosy jakoś wygładzić? nawilżyć? Ja smaruję Julce moją odżywka do włosów, ale to nie zawsze działa:-( te włoski wyglądają na spalone:szok::sorry: chyba jej zafunduję fryzjera i jakąś ampułkę regenerującą hehhe:-p:tak:

Jak to dziewczynek:wściekła/y: ? A moj Max to co ciotka ? :cool: I to akurat on ma najbardziej do Julki podobne włosy :cool:

A wiec co ja robię ? :happy: Obcinam :sorry::cool: niestety :dry: bo sie placza i prostują pod czapka :blink:

Brunetko zapewniam Cie ze tez bedziesz tak sie czuc i wygladac - faceci w domu mobilizuja do dzialania a dzieki temu czlowiek sie bardzo dobrze czuje.

No to np. brzmi bardzoe fajnie :cool::cool::cool::cool:

reklama
Do góry