nenius
Przyjaciółki 2008
to ja się żegnam na dzisiaj. Pa!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ale... właśnie wyszła ta młoda laska. Była super. Na razie miejsce nr 1. Jak tylko Ją zobaczyłam w drzwiach pomyslalam - o rany, jaka sympatyczna dziewczyna! No i co prawda Maciek znow był okropny, ale kilka razy potrafiła Mu się sprzeciwić. Co prawda nie wyszło to Jej (ale mnie też totalnie miał w poważaniu), ale zrobiła to w sposób, który mi zaimponował. Taaaak, ta dziewczyna była naprawdę dobra![]()
Gazelaczku a co się stało z poprzednią nianią bo nie jestem w temacie?To ja akurat mialam szczęście z poprzednią opiekunką. Nie wtrącała się (sporadycznie coś szepnęła, ale to się raczej przydawało). Rewelacyjnie bawiła się z Mackiem, nauczyła Go mnóstwa wierszyków i słówek po angielsku, razem budowali, układali. Po powrocie do domu po prostu widzialam efekty Jej pracy, Maciek ciągle coś nowego umiał. I emocjonalnie ładnie Go ustawila. Maciuś był grzeczny, nie złościł się, potrafił skupić uwagę na wykonywaniu czynności. Poza tym nigdy nie rozliczałyśmy się co do minuty (Ona czasem obiecywała zostać, kiedy indziej ja Ją puszczałam wcześniej).
W zasadzie gdybym teraz zdecydowal się na młodą osobę, to po prostu mialam nowe doświadczenia. Jak sie zastanowic, to do dwulatka młoda osoba może bardziej pasować - w końcu dziecko ma tyle energii i dziewczynie łatwie by było nadążyć za Nim.
Gazelaczku a co się stało z poprzednią nianią bo nie jestem w temacie?
e_mamo ja na bóle migrenowe mam tylko jeden środek który działa - aspiryna na bóle migrenowe (musująca). Miewam takie bóle raz na jakiś czas ale jak już mam to najchętniej zawiesiłabym sie w próżni i nic nie czuła (dotyku, zapachów) ani nic nie słyszała. Nie wiem czy ci to pomoże ale na mnie działa jak żaden inny lek. Wypróbuj. Mam nadzieję, że ci pomoże.Laski pomocy! macie sposób na migrenę?
Brałam już apap i nicMdli mnie z bólu, do tego jestem sama z Julką, nawet się nie mogę położyć i przespać tego cholerstwa
![]()
Gazelaczku to mieszkamy teraz niedaleko siebie! Ja niedawno przeprowadziłam się z Ursynowa na Wilanów ale pracuję na Ursynowie. Dzisiaj wybieram się z Jagódka na basen SGGW. Chodzisz tam może? A może kiedyś wybierzemy się razem?Z poprzednią opiekunką rozstałyśmy się. Od czerwca mieszkamy w innej części miasta, a Jej daleko by było dojeżdzać. Babka mieszka 40km pod W-wa i szukala pracy przy Dw. Zachodnim, a my teraz na Ursynowie. No a poza tym ja szukam kogos na 4 godzinki dziennie, a Ona pracowała na cały etat.
Karin, ja miałam podobnie - nie przepadałam za tą panią, ale doceniłam Jej relacje z Mackiem. Natomiast teraz, gdy będę w domu z opiekunką, to wolę wybrac kogoś, kogo nie będę omijała szerokim łukiem. Chcialabym stworzyć zgrany team ;-) Zobaczymy czy się uda.