reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Witam wieczorkiem
Dzisiaj moja koleżanka urodziła córeczkę i wiecie co bardzo się cieszę że jest już po bo bardzo się o nią bałam
Urodziła Sarę 9 dni po terminie a wczoraj nie chcieli jej przyjąc do zadnego szpitala i mówili że ma jeszcze czas a ona miała 39 stopni gorączki bo się przeziębiła a dzisiaj zaczęły się skurcze i pojechała to musieli ją przyjąc i co małej spadało tętno więc szybko zrobili cesarkę, wody były już zielone i mała dostała 7 pkt,waży 3300 i ma 53 cm ale najważniejsze że jest zdrowa:tak::-)

Iwon gratuluje przeprowadzki i ja na Twoim miejscu też bym zrobiła sobie kąpiel z bajerami a później fajna muza i książeczka
I prosimy o jakieś fotki tego Twojego nowego domku i nie wykręcaj się że jeszcze nie skończone, bo jak skończycie to nam pokażesz efekt końcowy i będzie wtedy fajne porównanie. najbardziej mnie interesują te firany bo ja też chce sobie kupic i szczerze powiem że wybór jaki jest na rynku mnie zaskoczył a ceny jeszcze bardziej

Iwon mam to samo co Ty z wysyłaniem postów ale mnie to denerewuje bo żeby coś wysłac to trzeba się namęczyc i dzisiaj jak przeczytałam że to nie tylko ja tak mam to się nawet ucieszyłam bo już myślałam że to ja coś skopałam w ustawieniach
Pomóżcie jak to zmienic pliss

Iwon gratuluje przeprowadzki i ja na Twoim miejscu też bym zrobiła sobie kąpiel z bajerami a później fajna muza i książeczka
I prosimy o jakieś fotki tego Twojego nowego domku i nie wykręcaj się że jeszcze nie skończone, bo jak skończycie to nam pokażesz efekt końcowy i będzie wtedy fajne porównanie. najbardziej mnie interesują te firany bo ja też chce sobie kupic i szczerze powiem że wybór jaki jest na rynku mnie zaskoczył a ceny jeszcze bardziej

No, ten tego, no właśnie jeszcze wielu rzeczy tam brakuje :zawstydzona/y: (firan też :-p). Dobra, obiecuję, że jak znajdę chwilkę i kupię nowe baterie do aparatu, to cosik wkleję ;-) Ale jeszcze bez firan :sorry2:

Co do wysyłania postów, napisałam do admina i na razie po nim ni widu ni słychu. Nie pozostaje nam zatem nic innego, jak cierpliwie czekać :tak:

Dzień dobry lipcówki :-)

Hej :)

Odpieluchowania dzień 4

Dziś po nocy sucha pielucha. Ale... Maciek wola siusiu gdzies co 15 minut i nic nie robi na nocnik :eek: Tak więc na razie ani się nie osiusiał, ani na nocnik nic nie zrobił. Czekamy.

Dzien dobry:-)
No ale gazelku przynajmniej wola i chce siadac na nocniku - juz jestes na dobrej drodze:-). Trzymam mocno kciuki:elvis:

no w koncu zawołał skutecznie :-) W zasadzie masz rację Aniu - pewnie lepiej że woła, na razie pewnie w Jego główce różne rzeczy układają się.

qrcze, wczoraj mialam taki fajny dzien, a dzis od rana było spięcie z łosiem... A że poszedł juz do pracy, to teraz cały dzień będę w takim głupim stanie, jak ja tego nie lubię :-:)no:

dzień dobry :-)
Niesiu, Aniu.G - dawno was tu nie było - miło widzieć :-):-):-):-)
Aniu - gratuluję duzych chłopaków :tak::tak::tak::tak:
Gazelko - daj Maćkowi czas na oswojenie sie z nowa sytuacją - tzn. z życiem bez pieluchy ;-) i koniecznością zastanawiania sie co to za dziwne parcie no i dlaczeto majtasy sa mokre :happy2::sorry2: poukłada sobie, powiąże i już będzie wiedział :tak::tak::tak:a co do Łosia to wyślij do niego gorącego/przepraszajacego/godzącego/tęsknego smsa *
*niepotrzebne skreślić

Witam wieczorkiem
Dzisiaj moja koleżanka urodziła córeczkę i wiecie co bardzo się cieszę że jest już po bo bardzo się o nią bałam
Urodziła Sarę 9 dni po terminie a wczoraj nie chcieli jej przyjąc do zadnego szpitala i mówili że ma jeszcze czas a ona miała 39 stopni gorączki bo się przeziębiła a dzisiaj zaczęły się skurcze i pojechała to musieli ją przyjąc i co małej spadało tętno więc szybko zrobili cesarkę, wody były już zielone i mała dostała 7 pkt,waży 3300 i ma 53 cm ale najważniejsze że jest zdrowa:tak::-)
Ysia, gratulacje dla koleżanki.
Jak się czyta takie opisy, to stwierdzam, że ratuje nas tylko prywatyzacja służby zdrowia - może wtedy by się coś polepszyło.

Jak wiecie, Maciek wczoraj był u babci i wiecie co?? Nie chciał wracać do domu :szok::szok: Jak Łukasz po niego pojechał, to powiedział, że on zostaje u babci :-):-)
No i oczywiście przeprowadziłam wywiad co i jak i było tak:

Ja: Macius ile ciasteczek zjadłes u babci?
Maciek: Dwa :-)
Ja: A czym babcia ci wytarła buzię po obiadku?
Maciek: Bandazem :-D:-)

reklama
I jeszcze się wam do czegoś przyznam. Jak siedziałam w domu z Maćkiem przez wakacje, to dzień w dzień wieczorem byłam taka zmęczona, że padałam na pychola. Bo wiecie jak to jest w domu: sprzątanko, gotowanko, pierdu pierdu...
Wczoraj zawiozłam go rano do babci, potem pojechałam na ćwiczonka, potem zakupki (oczywiście w drogerii :-)), potem przyjechałam do domku popracować i mimo tego, że skończyłam o 19 wieczorem miałam tyle energii, że mogłabym góry przenosić.
Po raz kolejny stwierdzam, że kobiety wychowujące dzieci w domu mają o wiele cięższe i męczące życie. Szkoda tylko, że faceci tego nie potrafią dostrzec. :-(

Do góry