reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć laski,

Jesteśmy już po badaniach, jutro wyniki, brrrrrrrrrrrrrrr. Ciekawe czy wszystko ok z moją małą krupcią. Miała pobieraną krew i nawet nie pisnęła:zawstydzona/y::szok:.
Ona jest grzeczna do przesady:szok::tak::-);-);-)
Wczoraj zabalowaliśmy z moją siostrzenicą do późna i dziś wymiękam. Zdecydowanie za krótko spałam:sorry2::baffled:

Śniadanie zjedzone, kawa wypita.... SPAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ.....:eek:

Czy u Was też jest tak potwornie DUSZNO?

reklama
Witam lipcóweczki:-)
ale dzisiaj szaro, buro i ponuro noi leje deszcz:baffled:
gdzie to lato:angry:
wekend minał mi pracowicie, sobota w pracy a wczoraj meblowaliśmy z łosiem mieszkanie na wszystkie możliwe sposoby, ustawialismy meble, wieszali zyrandole itd...noi wkurzyłam się na maxa, bo lampy kupowalismy w castoramie i co sie okazało, nie spakowali nam 3 kloszy do lampy:szok::angry::angry: a my tego nie dopilnowalismy odbierajac towar:eek: no doslownie szlag....musimy kupic nowe:crazy:
poza tym mieszkanko nabiera kolorków i widac powoli koniec...no może jeszcze 3 tygodnie jak dobrze pójdzie:baffled:

Anusia
o co chodzi z Waszym remontem? Miały być robione schody i jakieś dziury w ścianach, a tu czytam o meblowaniu i kolejnych 3 tygodniach rozpierduszki?;-):-):-D

Hej :)

ehhh idę spać ziewam tak że są obawy że połknę coś całkiem sporego, a i tak nikogo tu nie ma

więc jak to mówi Krzyś

pchły na noc
kalaruchy pod poduchy
jak cie będą gryźć
proszę
do mnie
przyjść

(oczywiście jego wersja nie zawiera wszelkich źć czy sz)

Macius ostatnio też lubi wierszyki :)
U na skróluje:
"ślimak ślimak,
pokaż rogi,
sera pierogi" :-p

końcowki nie chce mówić całej, hihih

Co do komarow... Zalozylam nawet wątek na ten temat na dwulatkach, ale jedyne co mi polecono to moskitiery. A ja nie chce moskitier, bo wyjątkowo lubię słoneczne okna.

ZANZA NO mamy, ale takie małe, oddzialujące na powierzchnię 3 m2. Działa trochę. I myslimy teraz żeby kupic tn sprzet na 20 m2, a ten malutki przyda się dla Jagusi do wózka.

hej hej
pada deszcz nie ma komarów!! :-)
Witam,
Elfiko polecam Chicco
!!!Chicco ZANZA NO! Komarom Precz!!!Na baterie!!! (214735381) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
aukcja już się skończyla, ale w sklepach bo mówilas ze się wybierasz są....
POLECAM
mamy taki środek po ukąszeniu i chusteczki przeciwko komarom sprawdza się rewelacyjnie
a raid'a nie kupuj bo to straszne świństwo... jak poczytalam o środkach ostrożności przy stosowaniu to mi się wlosy zjeżyly:szok:

Witam:-):-)
Niestety nie można przy dzieciach:no::no::no:
ja go kupiłam i leży :dull:

elfiko co do komarów to u nas pomogła lawenda (taka żywa) postawiona przy oknie i one nie wchodzą (chyba) ale te co były w domu musieliśmy upolować, też nie bardzo w to wierzyłam ale wzięłam dla świętego spokoju bo mi moi rodzice wciskali

a tych rzeczy do kontaktu niestety przy dzieciach nie wolno też sie na to czaiłam, musimy jeszcze poczekać
Dzieki za wszelkie rady i pomysły , wczoraj przejeździłam wszystkie okoliczne markety i rzeczywiscie nic z tych cudów nie dadaje sie dla dzieci a juz na pewno nie nadaje sie dla Weroniki ktora dodatkowo jest z lekka alergikiem.
Więc pasuje, narazie zakupiłam olejek VAPOMIX Z-3 bo własnie on ma działanie odstraszające komary a ponieważ poprzedni polecony przez Anie Sz. olejek bardzo nam pomógł wiec wierze,że ten też bedzie dobry :tak:
Jesli to nie pomorze to kupie to cudo z chicco :tak:
Kate ja troszke wierze w takie specyfiki jak lawenda, jest też taka roślinka doniczkowa o nazwie komarzyca i ona tez odstrasza komary :tak:
Ten olejek ,który kupiłam to mieszanka olejku z paczuli i cytronellowiego i one maja własnie działanie silnie odstraszające komary.
W zeszłym roku tą komarzyce miała moja mama i była wlasnie zachwycona brakiem komarów w ich domu wiec moze, może to działa :baffled:

:elvis::elvis:

A u mnie:
Od sierpnia nie mam juz opiekunki - ze wzgledu na przeprowadzke musimy zmienic opiekunke i juz nasza pani Ewa nas opuscila:no:
No i ostra jazda sie zaczela...
Ani na sekunde nie moge zostawic Jasia z Piotrkiem - Jas albo by go zacalowal albo poturbowal - ma przyplywy roznych emocji.
Ogolnie dajemy sobie rade, ale w moim domku jest troszke brudno co mnie wkurza - no ale nie zawsze mozna wszystko zrobic:no:. Wazne ze jemy :tak: - udaje mi sie gotowac obiadki :tak:, mam poprasowane - dopadlam Prison Breaka i ogladam w koncu kolejne odcinki i prasuje. No tylko ten nieszczesny bajzel...:rofl2:

Jas ladnie sie odpieluszkowal - zakladamy na noc i na drzemke, ale pieluszki sa puste. Zobaczymy jak to bedzie dalej, bo z wolaniem ma roznie ale przynajmniej ladnie siada juz na nocnik i sika:-).

No to chyba tyle - chcialam tylko sie pokazac byscie o nas nie zapomnialy. Bo na bb nie mam czasu zupelnie (nie wiem jak Mania to robila :confused2:)
Buziaczki - do kolejnego razu - bo nie watpie ze tu jeszcze zajrze:-)

Tak sobie myślałam co tam u Was słychać i widzę, że Ania daje radę doskonale.
Chyba już po przeprowadzce, jak się mieszka Aniu w nowym domku? No i gratulacje dla odpieluchowanego Jasia.:tak::tak::tak:

Ale przynajmniej mam już internet bo po piątkowych burzach i wietrzyskach byłam odcięta od świata :confused2:

Sposobów na komary nie znam, ale cieszę się, że masz już łączność ze światem;-):tak::-D
U mnie na komary najlepiej działa poduszka hihi i celne rzuty do celu:sorry2:

Hej kobitki :-)
Wielkie dzięki za życzenia urodzinowe :elvis::elvis::elvis:
U nas siwy dym, jesteśmy wykończeni :rofl2:

Daria wreszcie była na bilansie: waga:14kg, wzrost: 94 cm

za 2 tygodnie idziemy na szczepienie na pneumokoki, szczepionka jakas na P. (nie pamiętam nazwy :sorry:)

hehehe zostałam wywołana do odpowiedzi to wyjaśniam, Daria ma dokładnie taki rowerek:
ROWEREK BERCHET "SMOBY URBAN" PROMOCJA! (221641557) - Aukcje internetowe Allegro

rowerek%20smoby.jpg

Cześć ciotka:elvis: 90 centyl co?
U nas 14,700 i 92 cm. Wychodzi na to, że moja jest niska i gruba hehe:rofl2:
A rowerek mamy taki sam jak Darcia.
Czy Wasze maluchy potrafią pedałować? Bo u nas najwyżej do tyłu. No ale w sprawach ruchowych od początku jesteśmy na szarym końcu:eek: (i będziemy to właśnie sprawdzać...:-:)zawstydzona/y:)

Tofinek masz może to urządzenie?
bo ja jestem zdecydowana go kupić ale chciałabym wiedzieć czy rzeczywiście działa
Wiki moja kolezanka ma to urządzenie i jest zadowolona :tak:
Cześć laski,

Jesteśmy już po badaniach, jutro wyniki, brrrrrrrrrrrrrrr. Ciekawe czy wszystko ok z moją małą krupcią. Miała pobieraną krew i nawet nie pisnęła:zawstydzona/y::szok:.
Ona jest grzeczna do przesady:szok::tak::-);-);-)
Wczoraj zabalowaliśmy z moją siostrzenicą do późna i dziś wymiękam. Zdecydowanie za krótko spałam:sorry2::baffled:

Śniadanie zjedzone, kawa wypita.... SPAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ.....:eek:

Czy u Was też jest tak potwornie DUSZNO?
Trzymamy kciuki za wyniki Emamko :tak:
melduje ,że mam przyjemny chłodek i ze zazdroszcze wieczornych zabalowań :tak:

Anusia
o co chodzi z Waszym remontem? Miały być robione schody i jakieś dziury w ścianach, a tu czytam o meblowaniu i kolejnych 3 tygodniach rozpierduszki?;-):-):-D
hi hi ja tez o tym pomyśłałam
Anusia koniecznie nam musisz pokazać końcowy efekt tych szaleństw :tak:

Hej :)

Macius ostatnio też lubi wierszyki :)
U na skróluje:
"ślimak ślimak,
pokaż rogi,
sera pierogi" :-p

końcowki nie chce mówić całej, hihih
skąd ja znam ten wierszyk ? :rofl2::happy2:

reklama
Anusia o co chodzi z Waszym remontem? Miały być robione schody i jakieś dziury w ścianach, a tu czytam o meblowaniu i kolejnych 3 tygodniach rozpierduszki?;-):-):-D

no tak miało być, wymiana schodow i przebicie dwóch ścian;-)
a zazwyczaj to to bywa,że jedno przy drugim,przeprowadzka sypialni, wymiana starego parkietu na panele, przy okazji wymiana niektórych mebli, lamp itd....nawet wymysliłam, że dorobie sobie 2 szafeczki do kuchni, żeby wykorzystac całe pomieszczenie, bo kuchenke mam malusią:rofl2: noi tak jakos sie kreci....od poczatku maja:szok: zostały nam takie sprawy dekoracyjne, czyli jakies obrazy, dokupienie kwiatów, bo nagle mam więcej miejsca przez przebicie ściany, noi nałożenie tynku retro na klatce schodowej, bo ten kótry zrobilismy był z gipsu i sie sypie:angry:
jednym słowem, debet na koncie:eek::baffled::angry::sorry2::szok:

Do góry