reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć :-)
Brunetko ogomne gratulacje :elvis: Ale będziesz miała fajnie. Chciałabym mieć dwóch urwisów w domku :cool2:

Niania dzisiaj kupuję Olivię :cool2::rofl2:

Jutro idziemy na bilans dwulatka. Ciekawe, ile waży mój mały klocek :sorry2: Jeśli chodzi o zdrowe i rozsądne odżywianie mojego dziecka to ręce opadły mi już dawno i przestałam je ponownie podnosić :eek: Dla babci potrzeba nakarmienia wnusia drugim obiadem (nieważne, że dopiero jadł w żłobku dwa dania) i drożdżówką, ciasteczkiem, czekoladką tuż przed kolacją jest po prostu silniejsza od zrowego rozsądku. Pocieszam się więc, że jeszcze tylko kilkanaście dni i będę sama układała jadłospis mojego dziecka (do kolejnej wizyty u babci :eek::unibrow::chief::rolleyes2:)

reklama
Czesc Iwon :cool2:

GADU-GADU:eek:mówi Ci to coś ??:shocked2:

Kochanie nie da rady :dull: Musisz beze mnie jakoś wytrzymać jeszcze trzy tygodnie, dasz radę? :sorry2::biggrin2: Program jest zainstalowany, ale za cholerę nie mogę się połączyć, łoś też nic nie zdziałał. Teściu ma jakiś modem i to pewnie kwestia ustawień. Bez informatyka albo kogoś, kto się na tym ustrojstwie zna nie obejdzie się :no:

Kochanie nie da rady :dull: Musisz beze mnie jakoś wytrzymać jeszcze trzy tygodnie, dasz radę? :sorry2::biggrin2: Program jest zainstalowany, ale za cholerę nie mogę się połączyć, łoś też nic nie zdziałał. Teściu ma jakiś modem i to pewnie kwestia ustawień. Bez informatyka albo kogoś, kto się na tym ustrojstwie zna nie obejdzie się :no:

no to ku... pięknie :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
cześć wieczorowo :-)

miałam napisać wcześniej o jedzeniu ale dziecko nie dało mi dokończyć
więc tak u nas najlepiej jadane są zupy ale najchętniej rosół i pomidorowa (obie z makaronem ew kluskami lanymi), poza tym na drugim miejscu miesa w sosie np pulpety lub gulasz, potem pieczony kurczak np, ziemniaki mojemu dziecku wchodzą słabo więc jeśli się tylko da to jada wszystko z makaronem :-p
z warzyw chętnie je pomidory i ogórki sórowe (mizeria)
owoce je w zasadzie wszystkie i wszystkie lubi no oprócz truskawek których nie chciał za nic w świecie
lubi też kanapki z serem żółtym lub/i wędliną + keczup lub pomidor
serki, jogurty są ok
pieczywo samo bez niczego OK
parówki cielęce lub kiełbasa mogłyby być 3 razy dziennie
:tak:
za słodyczami nie przepada, lubi jedynie cukierki typu krówka (kupuję takie kruche) lub guma rozpuszczalna i to nie za często
inne słodkości są olewane
czekolady i rzeczy z dodatkiem czekolady nie lubi wogóle
picie to sok lub herbatka
no i na koniec oprócz zup oczywiście ulubione danie to kaszka na mleku (gatunek obojętny byle była na mleku modyfikowanym) :cool2:

Do góry