nenius
Przyjaciółki 2008
Witam, lecę nadrabiać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam, lecę nadrabiać
Dziewczyny, czy wasze dzieci też często chodzą na palcach?? Maciek ostatnio chodzi normalnie jak baletnica. Co chwila się wspina na palce. Mam się martwić???
Tak Weronika chodzi na paluszkach bardzo często i tez sie tym martwilam wiec wybralam sie do ortopedy a ten mi powiedzial,ze to najnormalniejsze na swiecie bo dzieci cwiczą sobie w ten sposób rownowage a do tego jest to zdrowe bo 80% dzieci ,ktore chodziły na palcach w wieku od 2-4 lat nie maja płaskostopiaDziewczyny, czy wasze dzieci też często chodzą na palcach?? Maciek ostatnio chodzi normalnie jak baletnica. Co chwila się wspina na palce. Mam się martwić???
Elen moze ja Ci cos zasugeruje w tej sprawie?wiem, ze pewnie wolalabyś o tym nie słyszeć ale sugeruję badania neurologiczne . ja co prawda robiłam komplet cholernie męczących badań, który nic nie wykazał (łącznie z tomografią ) ale tez bólów głowy nie zmniejszył
przynajmniej wiem, że w głowie mam wszystko jak powinnam
:unibrow: :-)
hi hi hi tylko uważaj na kominy ;-) ;-)
Elen moze ja Ci cos zasugeruje w tej sprawie?
moja kolezanka miala te same bóle głowy i badania neurologiczne nic nie wykazaly natomiast wybrala sie do jakiegos super hiper specjalisty stomatologa ,ktory specjalizuje sie w neurologii stoomatologicznej( wiedzilas o takiej dziecinie bo ja nie) i on zrobil jej kilka prostych badan w tym wlasnie przeswietlenia i okazalo sie ze dziewczyna w trakcie snu pod wplywem emocji, stresu zbyt mocno zaciskała szczęke i to powodowało ucisk na jakies naczynko w glowie, ono pękało powstawal skrzep i powodował bole glowy.
Wystarczyl prosty aparat korekcyjny ,ktory musiala zakladac przez 4 miesiace na noc, zeby "nauczyc" szczeke prawidlowego ułozenia. Problemy z bólami glowy zniknely natychmiast.
Najlepsze jest to,ze ten lekarz przyjmuje w Gliwicach jak chcesz to zdobęde namiary
Elen ta głowa mnie tak często rano boli ,że powoli staje sie to normalnością co sie bede przejmowac i tak bedzie bolała .
puściutko tu dzisiaj :-(
Pewnie dziewczyny sztachają się wonią wiosny