reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
mam pytanie: ponieważ zbliża się termin rozliczania sie z urzedem skarbowym czy zastanawiałyście się komu przekazac 1% podatku?? :sick:

Moja księgowa jest v-ce prezesem szczecińskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, więc lojalnie co roku moja rodzinka tam daje pieniążki :tak:

Łaaaaaaaa, właśnie się dowiedziałam od szefa, że w lipcu jadę na tydzień do Austrii do Salzburga :-) :-) :-) W dodatku z fajną ekipą z pracy, ale się cieszę, jupiiii :rofl2: :rofl2: :rofl2: :biggrin2: :biggrin2:
Ale fajnie też bym tak chciała:-)
Iwonko kiedy Ty pozwoliłaś sobie ta kawkę przy tej diecie, bo ja już strasznie tęsknię za kawką:-(
Zaczęłam już jeść kasze, chleb razowy i kefir i nie bardzo wiem jak zacząć wprowadzać pozostałe pokarmy, schudłam ok 3 kg no nie chciałabym tego stracić:confused:

Iwonko kiedy Ty pozwoliłaś sobie ta kawkę przy tej diecie, bo ja już strasznie tęsknię za kawką:-(
Zaczęłam już jeść kasze, chleb razowy i kefir i nie bardzo wiem jak zacząć wprowadzać pozostałe pokarmy, schudłam ok 3 kg no nie chciałabym tego stracić:confused:

Wiki, kawa dopiero po zakończeniu diety. Co do wprowadzania pokarmów, dobrze robisz, teraz masz świetną okazję, aby trochę pozmieniać już na stałe nawyki żywieniowe. Chleb razowy, kefiry, warzywa gotowane, możesz też wprowadzać mięsko, ale najlepiej drób i koniecznie pieczone lub gotowane :tak: Kawa myslę, że jest ok, ja już bym piła. Tylko no sugar of course :cool2:

reklama
Akurat piję tylko beż cukru:-p :tak: ale za to z mlekiem:confused: :baffled: chyba nie przeszkadza:confused:

Nie przeszkadza, przynajmniej w kontekście diety :eek: Gdzieś czytałam, że nie powinno się go dodawać do kawy, bo podobno pod wpływem temp. ścina się zawarta w mleku kazeina, która w tej formie nam szkodzi (skleja naczynia krwionośne i coś tam jeszcze). A gdzieś indziej czytałam, że jednak dodawanie mleka do kawy jest wskazane, bo dzięki niemu kawa nie wypłukuje aż w takim stopniu witamin z organizmu ;-) Nie pytaj, której teorii wierzyć :eek: :baffled: :confused:

Do góry