reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Bardzo dziekuje za wsparcie - na was zawsze mozna liczyc.
Nie dam sie tak latwo ;D

Jezeli tylko w weekend bede w domku to ide rozpoczac zakupy przed ktorymi tak sie bronilam, zeby zapewnic sobie komfort psychiczny, ze cos juz dla bobaska mam ;D

Plusem takiego wymuszonego pobytu w szpitalu jest fakt, ze i ja dokladnie sie dowiem co i jak w szpitalu gdzie bede rodzic ;D
i moze swedziec bedzie mniej ;D ;D ;D - jest taka nadzieja :laugh:

Aniu zakupami się nie martw :-) wiekszosc rzeczy da się kupić przez internet :-) jak nie wszystkie i to nie tylko na allegro ale w różnych sklepach internetowych dla dzieci :-) i teżnie tylko czasem jak jest jakiś ludzki producent, do którego napiszesz w jakiej jesteś sytuacji sprzeda Ci to co potrzeba po kosztach :-)
Buziaczki :-)

Czesc Dziewczyny!!!!!!!!!!! juz nie pamietam kiedy tu ostatnio u was bylam...........Karol pracuje na kompie od rana do pozna w nocy ze nie mam kiedy wejsc,ale wlasnie od dzisiaj juz bedzie luzik i bede wpadac jak dawniej :D Cieszycie sie? bo ja TAK!!!

Niestety za godzine ide do szpitala na badania poniewaz po wczorajszych skurczach jestem tak przerazona ze szok!!
Normalnie czul;am sie jakbym zaczela rodzic!!!!!! zadzwonilam do mojej doktorki i dzisiaj mam przyjsc do niej do szpitala na szczegolowe badania.Jestem spokojna ze mnie przebada ale z drugiej strony strasznie sie boje........bo jak sie okaze ze mam rozwarcie czy cos???

Jesli mnie nie zatrzymaja w szpitalu to wam napisze co to bylo.Ale wczoraj to mialam takie natezenie tych skurczy,jeden sie skonczyl to nastepny juz zaczynal sie......... ::) nie bylo to mile.......wiec juz wiem czego na porodowce mozna sie spodziewac
a najbardziej nieznosne byly te bolesci okolicy krzyza........dopiero w pozycjach z ksiazki ktore pamietalam styosuje sie w pierwszej fazie,bylo mi lzej........ ::)

wiem ze macica sie szykuje do finalu,ale z tego co sie naczytalam nie powinnam czuc bolu.....
a po wczorajszym treningu to miesnie w podbrzuszu mnie strasznie bola...jakbym zakwasy miala

no nic,poczytam te przeszlo 30stron co napisalyscie,rozluznie sie troche :D

no i chcialam wam powiedziec ze ja dla naszej Natusi mam juz cala wyprawke ubraniowa i czesciowo kosmetyczna ;D
ostatnio kupilismy nieusztywniany becik (ktory bedziemy jakby co uzywac pozniej do wozka jako kocyk),i kocyk z poduszka do wozeczka ;D

brak tylko narazie wozeczka i lozeczka- ale i to niedlugo kupimy

ale sie rozpisalam!!!!!!! sorki!!!! ide czytac :D

zdazylam przeczytac tylko pare stron

u mnie po naturalnym porodzie lezy sie 3 dni,ale jesli mama dobrze sie czuje to na 3 dzien wychodzi
po cesarce lezy sie prawie tydzien ale jak tez jest wszystko dobrze to juz po 4 dniach mozna isc (Karola siostre tak puscili)

ja tez planuje kupic sobie te majtki jednorazowe,zawsze to jakis komfort :D

a dzidzie u mnie w szpitalu sa ubierane w szpitalne kaftaniki i spioszki,i tylko na wyjscie bierze sie ubranka

piszecie juz ze pierzecie ciuszki??? ja myslalam ze za miesiac gdzies w polowie czerwca dopiero to zrobie ::)a wy juz?

nie wiem co o tym sadzicie,ale moja kolezanka ktora rodzi w pazdzierniku powiedziala ze wszystkie ciuszki wypierze w normalnym proszku i jesli sie okaze ze jej dziecko ma alergie na to to wtedy bedzie prac w tych specjalnych proszkach..............co o tym sadzicie??

bo jak tak sobie mysle to to w sumie ma jakis sens.......... ::)ale nie wiem

ok lece do szpitala na badania,trzymajcie kciuki ;) papa

Lilka to moj maz tak tez twierdzil z tym proszkiem, zeby w normalnym prac, ale ja wypralam w proszku dla niemowlat - bobas, bo z tego co sie naczytalam i podowiadywalam to kazdy dzidzius dostawal alergi po zwyklym proszku, a po co to pozniej wszystko jeszcze raz prac. A tak wogole to witaj na nowo i nie znikaj nam juz na tak dlugo.

Aniu mam nadzieję ze nie będą Cię zbyt długo trzymać i wrócisz do nas szybciutko. Trzymamy kciuki więc wszystko bedzie dobrze.

Lilka fajnie że w końcu coś do nas napisałaś bo trochę smutno bez Ciebie.

Asiołku lista jest super.

dzień doberek kobitki :)unas dziś pogoga okropna :mad: pada strasznie,na uliy mokro i jakoś ciemno za oknem...brrrrryyyyy....wysłąłąm mężula na zakupy i siedze z ciepłym kakałkiem :)

reklama
Lilka ja to bym nie ryzykowała prania w zwykłym proszku, dzidzie są bardzo delikatniutkie i wrażliwe na wszystko więc po coś produkują płyny czy proszke specjalnie dla maluszków.

Co do wcześniejszego prnia to ma sens :D , ciuszki sobie wywietrzeją i nie będą mialy takiego ostrego zapachu ,czego  niemowlaczki bardzo nie lubią  ;D

Do góry