reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Skarbuś widziałam zdjęcie Twojego maleństwa, cudeńko :)
A dostałaś do tego jakiś filmik czy tylko zdjęcia? Rozumiem, że szczegółowy opis z pomiarami też dostanę?

reklama
czesc! w koncu Was dogonilam  ;D

W sprawie szpitala sie nie wypowoadam bo tu zupelnie nic nie musze zabierac moge isc z ulicy ....ale i tak zabieram-swoje kosmetyki i koszulke no i dla malej na wyjscie i tyle

Tusiu majtki jednorazowe jakie ja mialam wydladaly jak z cieniutkiego bandazu i ja je wyrzucalam za kazdym razem gdy bylam w toalecie...ale tych majtasow bylo pod dostatkiem i nie musialam sie szczypac a wiem ze w Polsce te gatki chyba sa po 11 zl szt czy cos takiego ...no to juz lekka przesada... mialam stosik jeszcze ze szpitala i ostatno wyslalm je mojej przyjaciolce
podpaski dobrze jest miec takie naaaaajwieksze przynajmniej na czas w szpitalu bo troszke sie przecieka przez pierwsze h :p

Co do opieki nad dzidzia to chyba naormalne uczucie ze sie czlowiek na poczatku boi nawet bez tych wszystkich betow chwycic narece ale to tylko chwilka potem strach mija

a nowlasnie Tymcio tez nie mial ciemieniuchy, pepuszek odpadl juz po 7 dniach, chory byl 1- uklada moczowy- no i teraz tylko zmagamy sie z alergia na nabial a tak zdrowy jak rybka  ;D

Witam wszystkie i ja was w koncu dogonolam !!!
Jestem bardzo zaskoczona ze nie musice nic lub malo zabierac do szpitala !!!
Ja mam strasznie dluga liste szczegulnie dla dzidzi musi byc wszystkiego po 5 szt.!!
Nierozumiem dlaczego w polsce wymagaja jednorazowki do golenia, przeciez golenie i lewatywa nie sa obowiazkowe a wrecz teraz sie tego nie robi !!
Ja zostane az 4 dni i wydaje mi sie ze to dlugo !! Ile dni zostaje sie w polsce ?
Klaudius mysle ze masz racje z tym przygotowaniem ja tez skonczylam 33 tydz. i nie jestem przygotowana !! Niektore rzeczy bede dopiero zamawiac !!! chyba to troche pozno !!!
Aniu daj znac jak Twoje wyniki !!
Dziewczyny powiedzcie mi prosze w czym trzeba wyprac rzeczy dla maluszka, czy sa jakies specjalne plyny ?

Ja wszystkie rzeczy dzidzi piore na 90 stopni w proszku Jelp lub Lovella to sa specjalne dla dzieci.
Co do szpitala to w moim lewatywa obowiazkowa a te golenie to zalezy czasami robia czasami nie. Co do pobytu w szpitalu to u mnie jest sie trzy dni i czwartego rano jak nic sie nie dzieje to do domku .
Jesli chodzi o przygotowanie to ja mam tylko kilka rzeczy dla dzidzi: Pieluchy tetrowe bo bede od nich zaczynac, recznik , butelke z Aventu antykolkowa i jeszcze ubranka pospadkowe po kolezance ale tam sa raczej wieksze wiec musze dla tego malenstwa wszystko kupic.

Maniu tutaj te majtasy jednorazowe kosztuja 1 zl za sztuke a wielorazowe okolo 2,90zl za sztuke wiec da sie przezyc.
ja sobie na poczatek kupie 10 szt tych jednorazowych i 2 szt tych wielorazowych a potem sie zobaczy.

A te podklady to sie kupuje w aptece i podpaski dla poloznic tez,
Widze ze na naszym forum to juz ostre przygotowania sie zaczely i w zwiazku z tym mam coraz wiekszego stracha ;D

Hej Dziewczyny!!!

Kilka dni mnie nie bylo i dluuuugo nadrabialam Waszę posty. Z tego co pamiętam:
- Niuńka i Brunetko - super że już wróciłyście ze szpitali!!!!

- Melanie - no wstrętne te babska, które się tak czepiają takie fajnej dziewczyny jak Ty! Ale juz widze ze sobie poradzilas, wiec superek. Z dala od takich matołów!!!!

- Asiolku - tak przypadkiem spojrzalam, że juz naprodukowalas 1000 postow! No gratulacje z powodu tak okrągłej liczby, hi hi To nowa jakość na naszym wątku ;) ;D

U mnie na szkole rodzenia odradzali Lovelle. Przynajmniej przez pierwsze 3 mies. Podobno JELP najlepszy bo z platkami mydlanymi.

O rany, widze ze widmo zmian juz coraz bliżej. Jeeeeju, a ja juz sie tak przyzwyczailam do tej blogiej nieswiadomosci, że ciąża trwa i trwa!!! No nic - trzeba pewnie spakowac sie, bo rzeczywiscie to juz roznie moze byc. Ja na razie uciszylam moje sumienie zakupem książki o pielęgnacji dzieci. No i... trzeba bedzie zabrac sie za czytanie ;D

Dziewczyny, a o jakich okropnych zdjęciach Wy pisalyscie? ??? :o Ja zajrzalam tylko na strone glowną babyboom i nie wiem o co Wam chodzi...

Elfiko to dobrze ze to nie jest takie drogie jak napisalam...kiedys znalazlam oferte na allegro i utkwilo mi to w glowie  :p
ja te majty urzywalam tylko w szpitalu (czyli niecale 4 dni)
dobrze jest tez miec taka zwykla butelke po wodzie mineralnej (z takim dziubkiem do picia ) (ja taka dostalam tylko mniejsza na potrzeby szpitala) i przed kazdym siusiu czy zmianie podpaski dobrze jest ta butelke napelnic letnia woda i popsikac sobie pupe....poradzila mi to polozna i na prawde przynosilo to ulge...zrobienie glupiego siusiu po porodzie strasznie szczypie-mnie szczypalo pewnie dlatego ze byl w uzyciu cewnik  :p

tu tez sa w uzyciu kompresy z suchego lodu (taka dlugaaa podpaska ktora po zduszeniu palcami robi buuum i zamienia sie w zimny kompres-to tez bylo rewelacyjne-moze to mozna tez dstac w Polsce?
Dziewczyny przepraszam ale ja na prawde nie mam pojecia co jest a czego nie ma...przed wyjazdem takie sprawy byly mi zupelnie obce  :-[

reklama
Gazelaczku tych zdjęc chyba już nie ma bo sama ich nie widzę ale nic nie straciłaś, nie obejżałam wszystkich i w skrócie Ci tylko powiem że jedne z pierwszych które mi się otworzyły to były to obrzydliwe zdjęcia owrzodzonych narządów rodnych ::)
poprostu ochyda

Do góry