reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a wiec pokolei

ostatnio mnie wzieło by jednak pojść do pracy,bo z siedzenia w domu kasa nie leci,a pozatym mysle o swojej emeryturze i narazie mam przepracowane tylko 3,5 roku (bo szkoła zawodowa mi sie liczy,poniewaz pracowałam) no i potem pol roku w pizzeri, a reszta to opiekunka do dziecka i potem zaszłam w ciąże i tak latka mijają.....a inni w moim wieku co tez sa po ''zawdzie'' maja juz przepracowane 8lat!!!!

no i tak jakos naszło mnie,nie wiem nawet skąd mi przyszło to do głowy....ale koło Karola firmy jest jeszcze jedna (zakład mięsny) i wczoraj zadzwoniłam do Karola jak był w pracy i mowie mu czy nie przeszedłby sie zapytac do tej firmy czy poszukuja kobiet do pracy
Karol stwierdzil ze ok

po jakims czasie zadzwonił do mnie i powiedzial ze wlasnie szukaja kobiet do pracy i jak im powiedzial ze ja od poczatku w gastronomii to byli zadowoleni
no i jeden pan-kierownik powiedzial ze zadzwoni do mnie w ciagu tygodnia.....a zadzwonił od razu wczoraj wieczorem!!!!! :szok: :szok: :szok:
poprosił mnie abym dzis przyszła do firmy

no i poszłam
myslałam ze to bedzie wygladało tak,ze bedą sie pytac o moje doswiadczenie itd.
a oni juz chca mnie do pracy!!!!!!!! :-D :-D :-D :szok: :szok: :szok: :szok:

a ja nie mam opiekunki jeszcze!!!!!!:rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

zapytali sie czy jestem dyspozycyjna
powiedzialam ze nie za bardzo,poniewaz ucze sie zaocznie
spytali sie czy w weekendy,powiedzialamz e tak
a oni ze nie ma problemu bo firma w weekendy nie pracuje :szok: :szok: :-D :-D :-D :-D nie macie pojecia jak sie ciesze!!!!!!! :-D :-D :-D

powiedzialam ze mam małe dziecko, i opiekunka ktora mialam niestety nie wywiązała sie z umowy jaka zawarłysmy (ze Mili ma byc u mnie,po jednym dniu juz jej sie nie podobało,nie wiem czy pamietacie,ze sie nudzi u mnie i akcja z robotkami recznymi :sorry: )

i wiecie co? myslałam ze powiedzą mi ''papapaa'' a oni beda na mnie czekac az sobie znajde opiekunke :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: tak im na mnie zalezy!!
umowe dostane od razu! nie ma zadnej pracy na czarno

jezusia tak sie ciesze ze nie macie pojecia!!!
to malutka rodzinna firma, i mam nadzieje ze dalej bedzie tak bajkowo jak teraz
bede.....krecic kiełbaski :ninja: :-D :sorry2: :rofl2: :laugh2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :-D :-D :-D
przez jeden miesiac mam umowe na probe,i najnizsza krajową
a potem umowa na stałe i wyzsza pensja
no jak dla mnie luzik i bomba :-)

reklama
byłam od razu w ZUSie bo musze zrobic sobie badania krwi,a jeszcze nie przysłąli mi legitymacji i poszłam by mi cos wypisali no bo musze juz działąc od poniedzialku, poniewaz kazali mi juz zrobic badania do pracy,
musze isc do lekarza,ktory wypisze mi zdolnosc do pracy przy mięsie i do niego pojde z wynikami krwi
no i podbije mi ksiazeczke sanepidzką, co oznacza ze moge pracowac w tej firmie,mając kontakt z żywnością

i tu mam Asiu pytanie do ciebie
ale zobacze czy jestes na gg
chodzi mi oto,bo chce sobie zrobic szczegołowe badania krwi-dosłownie na wszystko: tarczyce,cukrzyce,holesterol........

i chciałabym przeswietlic sobie tułów
ostatnio czytałam ze to powinno sie robic raz na rok
to prawda?
ja ostatnio na gruzlice mialam robione zdjecie w 98 roku

lila z tego co ja wiem, to RTG płuc robi sie raz na 2 lata.......wiecej nie ma potrzeby sie naswietlac!!!

a co do badac epidemiologicznych to zleca je zakład, w ktorym masz pracowac, z skierowaniem od Nich powinnas isc do Zakłady Sanitarno-Epidemiologicznego i zrobic odpowiednie badania, a potem do lekarza medycyny pracy, tez ze skierowaniem od zakładu pracy......wszystkie badania zostana wpisane do ksiazeczki i zatwierdzone, ze mozesz pracowac z takim zawodzie w jakim chcesz.......

ja mam taka sama ksiazeczke, napisałam Ci to co ja musiałam ostatnio, tj. na poczatku stazu w sierpniu, zrobic!!

cześć babulki
ja dopiero teraz kompika odpaliłam bo byłam z Weronika na mega spacerze :tak: wyszłysmy o 10tej i wróciłyśmy pól godziny temu. Położe łobuza i wracam do Was :tak:

a i chciałam tylko dodać,ze po wczorajszym klinie jakim zabijałam klin dnia poprzedniego czuje sie jeszcze gorzej i nawet śmiac sie nie moge tak mnie mieśnie bolą :-( umieram dosłownie ale jest mi z tym dobrze hihi
zaraz wracam........

Lilka, hura, hura, hura!:rofl2: :rofl: :blink:

No i ja też się na maksa cieszę Lila:-) Gratuluje. Mam nadzieje, ze tym razem się wszytsko uda. Trzymam kciuki tez za nową opiekunkę, bo szkoda Milenkę zostawiać z byle kim.

A tak wogole sie ma :rofl2: :rofl2: :rofl2: Jestem zarobiona :cool: A zaraz ide na spotkanie.

Ale za to wieczór - kolacja z męzem po pracy w naszej ulubionej knajpie, driny, driny, driny. No i ma dla mnei prezent (hihih juz wiem ze to bielizna:rofl2: :-) ) . Modle sie skrycie, zeby była ładna ....i dobra!!:tak:

reklama
Do góry