hanti
Lipcowe Mamy '05
a właśnie,że nie sama;-)nadrobiłam i znowu sama siedze wiec ide maila do siostry wysmarowac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a właśnie,że nie sama;-)nadrobiłam i znowu sama siedze wiec ide maila do siostry wysmarowac
no i masz .. tak własnie myślałam , no nic przyjdze mi czekac jeszcze te 8 miesiecy a potem bedziemy jakis kocyk karny wprowadzac na bankOj, biedna Otka, angina to straszne paskudztwo Na szczęście u dzieci przebiega podobno łagodniej.
Elfik, nie czytałam całego J.dwulatka, ale z tego, co udało mi się tam wypatrzeć, bo również mnie ten problem interesował (przypominam o słynnych scenach Kornelkowych ), to raczej kara takich maluchów nie dotyczy Tutaj nadal trzeba stosować zasadę odciągania uwagi lub ignorancji. Zresztą, zwróciłam uwagę na fakt, że do Superniani brane są tylko rodziny z dziećmi od 2.go roku życia. I tak sobie tłumaczę, że to właśnie pewnie dlatgeo, że tych zasad, które ona stosuje nie da się odnieść do kilkunastomiesięcznych dzieci.
Póki co u nas nadal praktykowana jest zasada "nic nie widzę, nic nie słyszę", choć też jej efekty nie są powalające. Ale jakiś tam postęp widzę. Ataki histerii są rzadsze i zdecydowanie krótsze ;-)
o rany angina! Biedna Otylcia tak cierpi :-( Kasiu ucałuj córunie od cioci elfikoa i wyżynają się Otylci 4 górne,
więc dziecko osłabione :sick:
Kornelek-Iwon i Weroniczka-Elfika nie są odosobnione
w ciężkim ząbkowaniu z infekcjami włącznie:-( :-( :-(
oj tyle się te nasze maluszki nacierpią:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Gratulacje dla Kornelka!!:-( :-( :-( Dokładnie. A ja odkryłam sprawcę ostatnich dolegliwości małego- mamy 5 nowych zębów, w tym trzy szóstki
Był temat choinek
ja już mam przemysłaną ta sprawe i tak ubieramy choinke jak zwykle i poprostu nauczymy Weronike że nie wolno ciągnąć i już. Mam kilka takich rzeczy w domu typu taka drewniana wysoka ozdoba stojąca i taka figurka kota które Weronika może dotknąc ale wie,że tylko jak mama lub tata sa w pobliżu i ze tego nie wolno ciągnąc bo będzie ała i słucha sie to nasze dziecko, nigdy sie nie zdarzyło żeby z tych zakazanych rzeczy któraś ucierpiała. to samo zrobie z choinka
dzieki KasiuElfiku jeśli idzie o fochy Otylkowe,
u nas też nadal odciąganie uwagi,
wszelkiego rodzaju egzekwowanie mojego zdania
kończy się jeszcze gorszym zaparciem na NIE,
więc zmieniamy kierunek jej zinteresowania w danym momencie,
by nie wyszło,że postawiła na swoim
a tak poza tym to te nasze pociechy,
dobrze wiedzą,że nie moga nic wskurać
dlatego jest u nich jeszcze większa irytacja
nie poddawaj się,raz się poddasz ...............będzie jeszcze gorzej
ZNAM TO Z DOŚWIADCZENIA
ostatnio u nas na topie jest szkatółka z moimi
wisiorkami,kolczykami itp. bibelotami,
na szczęście tak się one podobają Otylci,
że odnosi się do nich z wielkim szacunkiem i ostrożnością
hiia właśnie,że nie sama;-)
Jakie perfumy? Pochwal sieja też po wypłacie...................... ,
a raczej małym co nieco...............zapłacili mi za nadgodziny,
oraz zrobiłam sobie przelew za moje ukochane perfumki,
które poszukiwałam od jakiegoś czasu,a znalazłam na allegro
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........................ale się cieszę:-)
Elficzku-Dzięks za buziaki ,o rany angina! Biedna Otylcia tak cierpi :-( Kasiu ucałuj córunie od cioci elfiko
a z tymi zębami to prawda u nas od miesiaca rpzerwa w ząbkowaniu a co za tym idzie dziecko zdrowe
a jak czytam o ilosci zebów u Waszych maluchow to czuje,że niejedna choroba jeszcze przed nami skoro mamy tylko 6 ząbków
Cała TusiaCzesc dziewuchy.
Dolecialam cala i żywa. Tutaj jest naprawde swietnie. Zycie w porownaniu do naszego polskiego o wiele tansze. W lumpach swietne zabawki, na ktore nie mam miejsca w plecaku i to wszystko za tanioche. jezdziki, samochody sterowane, domki plastkiowe - no wszystko! Np za 4 funty taka super kuchnia plastikowa do zabawy. Duza jak domek - ze zlewem piekarnikiem, palnikami, okapem (bajera). Ja sie tak podniecam tutaj wszystkim bo pierwszy raz za granica jestem. Anglicy bardzo mili, a czarni mają seksowne tyłeczki i nie mogę się napatrzeć :P. Tesknie za wami, no i oczywiscie najbardziej za swoją zabą. Widzę ja codziennie na skeypie i to jest dla mnie straszne ze nie moge ja usciskac. A Marcinucha daje sobie super radę, Maja mu pięknie śpi i jest grzeczna.
Dzis idę na dyskotekę jakąś tam.
No to pa.
Niestety nie moge was przeczytac bo takie jakies mini mini literki sa i nie potrafie je powiekszyc by mozna było przeczytać.
Jak wrócę to się odezwę (w poniedziałek).
Pa kochane, nie zapomnijcie o Tusi!!!