reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dla mnie najbardziej przykre w historii tamtej dziewczynki było to,ze chodzi tutaj o dzieci w wieku syna mojego szwagra. Jak patrze na sposób wychowywania tego dziecka, na przykłady jakie dają mu rodzice.. zero wzajemnego szacunku, zero zasad moralnych, tylko bicie, krzyk i wieczne pretensje.

Jak to dziecko ma potem wiedzieć co jest dobre a co złe?
Kto go tego nauczy?
ehh szkoda słow .......:-(

ja nie umiem jednej rzeczy zrozumieć - 20 minut nagrywali to na komórkę więc trwać musiało jeszcze dłużej - CO W TYM CZASIE ROBIŁA RESZTA KLASY??????? nikt mi nie powie że nie mogli w jakikolwiek sposób zareagować :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :no: :no: :no: :no: :no: ca za #!$##@%*U&^%$$^%%#$#####

reklama
Dziewczyny jeszcze za nim pojde dziecku dac obiad mam do was juz od dluzszego czasu dwa pytania, na które bardzo potrzebuje odpowiedzi:tak:

1. czy wasze dzici mrugaja oczami? mam na mysli takie mrużenie, troche jakby ściskanie powiek. Nie wiem czy Alek chce przez zto kontrolowac swoje powieki czy co, w kazdym razie mruga tymi oczteami od jakichs dwoch tygodni. oczka mu nei lzawia i nei robi tego w jakichs specjalnych okolicznosciach. Moj brat tak mrugal ale jak mial juz ze 4 lata i okazalo sie, ze musi nosic okulary, bo ma astygmatyzm. kurcze tak bym chcial,z eby Alek mial zdrowe oczy.

2. Ktore dzieci mialy robiona szczepionke przeciwko pneumokomom? Miały jakies efekty uboczne? my idziemy 10 listopada i poczytalam (z ulotki , ktora dostalam na temat szczepionki) troche o tym i jakos nei mam wielkich obaw. W U.K weszla ta szczepionka od wrzesnia i dzieci powyzej roku maja mieć jedna dawke a te ponizej dwie. szczepienie jest za darmo, ale nei obowiazkowe. zachecaja jednak do niego bardzo, bo jak pewnie wiecie zapobiega zapaleniu opon mozgowych, sepsie, zapaleniu pluc oraz infekcja uszu spowodowanym przez pneumokoki. macie jakies wyjatkowe niusy na temat tej szczepionki?

Pamieta, ze Edzia kiedys pisala , ze koleznaki corka zachorowala na cos co wywoluja penumokoki

Ogromnie bede wdzieczna za odpowiedzi:elvis: :elvis: :elvis: :elvis:
Mich nie mruga i go nie szczepiłam (choć się nad tym zastanawiam...)

hhh kochane ide spac

jeszcze tylko napisze ze ostatnio myslalam ze w sumie nie zaluje tak bardzo ze nie zamieszkalismy odrazu sami tu (mlody gdyby mial prace na dluzej wynajal by mieszkanie i przyjechalibysmy do naszego gniazdka bez tesciowej w zasiegu reki)
ale tak myslalam szukalam plusikow teraz bedzie mi sie baaaaardzo milo i bede bardzo szczesliwa jak juz pojdziemy mieszkac sami bo ta cala chora sytuacja (choc ostatnio nawet nawet) uwolnimy sie od nich i takie tam
a jak bysmy z pl tu przyjechali na swoje to by tak bylo ze z kochanego otoczenia przyjechalam tu gdzie chcialam byc i nie chcialam ................

no nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.......chyba wiecie :tak:

wiemy, wiemy:tak: :tak: :tak: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

kurde.... ale jestem zla

miesiac temu moja kuzyka miala slub w marcu urodzila im sie coreczka w lutym byl cywilny we wrzesniu jeszcze jak byla w ciazy facet ja zsotawil potem wrocil i cd znacie

a wczoraj miala urodziny i ten gnom jej oswiadczyl ze juz jej nie kocha i sie wyprowadzil :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
co za debil w miesiac po slubie w dniu urodzin ...kurde w glowie mi sie nie miesci

tzn rozumiem ze mozna sie rozstac ale jak mozna nie brac odpowiedzialnosci za swoje slowa i po co ten caly cyrk:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

kurde no
wspolczuje jej strasznie
pewnie jutro do niej zadzwonie i powiem jej moze liczyc na moja pomoc ale co dalej? :-(

wrrrrrrrrr...:no: :no: :no: :no: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Melllciu super pomysł z pracą!:tak: :tak: :tak:

mania fotka z podpisu to pocztówka normalnie - dzieciaki są suuuuuuuper!!!!:-p :-p :tak: :tak: :tak: :tak:

Asia - wicherek vel kogucik roz-ko-szny:-p :-p :-p

Mich daje czadu... a jeszcze się dziś zapoisałam na jakiś kurs... jak sie zapisywałam to mi się chciało... teraz jakoś mi się nie chce:eek: :eek: :eek: no cóż....

:elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

Moje dziecko zrobiło własnie klocka do pieluchy tetrowej :szok: :cool2: :baffled: :dry: :confused: :sorry2: :confused2: :dull: :angry: :crazy: :errr: :frown: :growl: :ninja2: :sad: :rolleyes2: :oo: :surprised:

Jezu kiedy on zaczai to całe załatwianie się do kibla....:dry:
Wszystko było w kupie. ja, on, gacie, głowna bohaterka - pielucha tetrowa, nocnik, zlew........ i wiele innych... załamka
Ale nie poddaje się:no:

dzień dobry

u nas szaro i ponuro za oknem :-(
zaraz ruszam ze sprzątaniem :tak:

mania szkoda słów na tego męża kuzynki :baffled:

Julka też nie mruga jakoś szczególnie ;-)

muszę się wybrać z nią do ortopedy bo miałam iść tak ok 14 miesiąca lub poźniej w zależności od sprawności chodzenia - żeby już dobrze chodziła
a ona już biega więc czas najwyższy :tak:

reklama
wypompowana z sił, po nocnym dyzuze mowie dzien dobry............

taka jestem spiaca, ze nawet mi sie nie chce kawy zrobic a co dopiero ja wypic!!!!!było ciezko dzisiaj ufffff

poczytam troche a pozniej uspie Kube i poloze sie z Nim...........

Do góry