reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Tyle natrzaskałyście, że aż nie wiem od czego zacząć...

Kredzia, Lilka- pisałyście, że dużo przytyłyście po hormonach.:confused: :confused:
Mój gin powiedział mi kiedyś, że to totalna bzdura, że tyje się po hormonach. I ja się z nim niestety zgadzam. Powiedzcie szczerze? to były hormony czy zwiększony apetyt? a szczególnie nocne podjadanie, brak ruchu?
Sama kiedyś brałam tabsy i wiem, że miałam problem z zapanowaniem nad apetytem.
Hormony w tabsach powodują, że w organiźmie kobiety non stop utrzymuje się taki stan jak w 2 połowie cyklu, czyli tuż przed wystąpieniem @. I zobaczcie czy teraz jak nie bierzecie tabletek- nie macie w tym czasie zwiększonego apetytu?? bo ja mam - konia z kopytami bym czasami zjadła.:no: :no: :no:
Babki brać się za siebie, kurcze, bo Wy jeszcze młode laski jesteście i jak tak czytam te wasze narzekania na bolące kręgosłupy, kolana- pomyślcie co będzie za 20 lat?:tak: :tak:
DOKŁADNIE to samo chciałam napisac czytając posty Kredzi i Lilki ale skoro koleżanka była pierwsza to sie tylko pod tym podpisze :tak:
ja nigdy nie miałam nadwagi i wiekszych problemów z kilogramami dodatkowymi a jednak biorac taletki anty zauwazyłłam u siebie to notoryczne podjadanie, napady głodu i ciagle uczucie pustki w żoładku :tak:

reklama
nooo nadrobiłam z grubsza :tak:
ale sie dzieczyny nasze wieczorkiem rozkręciły nono
mysle sobie sobota to nic nie bedzie do czytania a tutaj ponad 10 stron mialam :szok: szok
Weronika śpi juz godzinke a ja sobie chyba drugą kawke strzele i opisze wam na zwierzakach moja poranna hmm rozmowe z bratowa mojego męza ( głupia baba) :wściekła/y:

dla naszych kolezanek starajacych sie o strate wagi mam taka propozycje
spróbujcie nie jesc nic po godzinie 20stej przez tydzien, juz tylko napoje niesłodzone najlepsza woda mineralna
po tygodniu spróbujcie ostatni posiłek zjesc o 19stej i to samo -tylko woda
potem juz o 18stej ostatni posiłek
ja tak wlasnie robie, nie jem kolacji, czasem ale to naprawde czasem sie zdarzy ale wtedy jem niewiele bo mam juz organizm przyzwyczajony tak ze nie zjem duzo bo porostu nie zmieszcze,
tak poza tym to 5 posiłków dziennie mniejszych żeby nie najadac sie tak do stanu obżarstwa- to tez takie cwiczenie dla żoładka
porządne sniadanie ale pod wzgledem wartosci odzywczych a nie ilosci, potem drugie po okolo 2,5 godzinkach
obiad
potem podwieczorek
no i taki ostatni posilek tylko koniecznie minimum 3 godziny przed snem :tak:
tylko ze ta godznia 19sta na jedzenie to juz taka górna granica :tak:

kiedys bardzo mnie interesowal ten temat, duzo czytalam a potem moja siostra zostala technologiem żywienia zbiorowego i ma specjalnosc wlasnie diety :tak: i stad te wszystkie rzeczy Wam wypisuje :sorry2:

Elfik ja juz po 19-stej nic nie jem
ewentualnie pije kawe,albo herbate
jakos tak jak K wraca pozno z pracy o 17-18 jemy dopiero obiad i potem nic mi sie nie chce
choc to i tak pozno na taki posiłek

ciesze sie z jednego ze to co mi zleciało te 7kg mi sie utzrymuje
nie tyje :tak:
a to juz cos!!

a084to9.gif
MAMY 5 ZĄBEK!
a084to9.gif

dzieki elficzku za rady :elvis::elvis:!!!!!!!! i jak by co prosimy o wiecej :happy:

a z tymi tabletkami naprawde nie wiem co u mnie to spowodowalo ze dotylam z 65 do tych 85 kg ! naprawde nie objadalam sie doszla ta matematyka no i w tamtych czasach wogole duzo lazilismy po miescie i po gorach i wogole takie imprezowanie ciagle jakies koncerty jeszcze czyli co sie rowna skakanie na nich no nie wiem ale jestem anty tabletowa !!

fakt ze ta reszte do tego stanu dobilam juz jak poznalam mlodego i z nim tak sie rozjedlismy !!!!

a ostatni posilek u mnie kolo 18 a pozniej ew jablko lub marchew ! jem mniejsze porcje nie jem slodkiego w tygodniu jakies 3 tygodnie ;-) a w niedzielke tylko malenki kawalek ciasta no i dzis zaczelam skakac cwiczonka.............zobaczymy

reklama
Do góry