reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

uffffff, ja już dziś po pracy - niby 1,5 godz a jestem jak flak... psychicznie dętka... jedna kawa to tu chyba nie pomoże... ale bym pospała....ide m. zrobić kanapki, bo się chłopakowi zachciało do roboty jechać... no dobra, niech ma, co mu będe żałować :-p

reklama
nie no Lilka! Tak powiedziala? ze sie nudzi??!!! a dziecko?? chyba sie ma Mili zajmowac nie? ja jakos przez ostatnie 14 miesiecy sie jeszcze nie dalam rady nudzic a ona po jednym dniu juz znudzona?!!! Ja bym jej juz zajec powymyslala troche, nie daj sie kochana, zakichanym zadaniem opiekunki jest OPIEKa nad dzieckiem a to zajecie bynajmniej nie nudne!!! co za tupeciara jedna :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

jej chodzilo o ten czas co mała spi,te 2-3 godziny
ze sie nudzi
ale ja ją wczesniej informowalam ze mała tak spi :baffled:
bezsensowna kobieta

napisze tylko ze wg nas-mnie i K- jej sie specjalnie nie chce pracowac.....
ma przepracowane pare latek w swoim zyciu
nigdzie praca jej nie odpowiada
i jednym slowem jestem załamana :-(
SZUKAM OPIEKUNKI! NOWEJ..

No i ja jeszcze dodam, Ze ja bym jej już nie chciała, bo jakoś nie wierzę w dobrą opiekę tej kobiety. Co ona sobie myśli, że będzie miała dzieciaka w domu i swoimi sprawami będzie się zajmowała - może będzie sobie porządki domowe robiła czy co? Niania powinna cały czas zajmowa się dzieckiem i tylko dzieckiem, nioe spuszcza je z oczu. Kiedyś w romowach w toku mówili, że na chwilę jej nie można odejś od dziecka, matka owszem może ale niania nie.

ja juz tez mam dosc tej kobiety i nie odpowiada mi jako opiekunka

a wiecie co zauwazyłam u Mili????

ona kocha spac,zawsze jak ja kładłam spac to wychodzilam i ona sama sobie zasypilala....a od soboty?? HISTERIA, RYK AZ PRZESTAJE ODDYCHAC BO SIE TAK ZACIAGA :sad: :sad: :sad: :sad:

a w sobote była opiekunka,wczoraj tez........a zaczeło sie od soboty.......:confused: :baffled:
jestesmy poprostu oboje zaskoczeni,zszokowani.....

Aniu co do imion to dla chłopca może Nikodem, Bruno, Maksymilian albo Oskar (Natalia miala byc Oskarem)
A dla dziewczynki Nadia albo Lena

to jak nastolatki mowilam ze jak bede miala corke to dam jej na imie Lena lub Nadia :-)
podobaja mi sie ruskie imiona
dla chlopca Sasza albo Iwan
ale bym sie chyba nie odwazyła :-D

kochane ja jednym okiem wpadam........wczesniej nie dal mi tymi bo pospak jakies 15 minut..............dzien pod tytulem marudy choc nie do konca mam nadzieje ze jak sie przespi to mu przejdzie........piogoda do bani niby cieplo ale tak ponuro buuu

dziekuje kochana za odpowiedzi w sprawie podusi i kawusi :happy:

no i mialam pytac o tort alikowy ale juz wiem ze byl pycha...........................a elficzku jak sie czuje maja ? no i jak aniu mdlosci ????

Czy też macie dziś obniżenie nastroju ??
To chyba przez ciśnienie, co ??? albo już przesilenie jesienne się zaczyna...
albo moja coroczna deprecha....

bleeeeeeee

dziś zaliczyłam 3 czekoladki i kawałek ciasta !!!!

Edycia i na zdrowie! :-) :tak: :cool2:

Zapomniałam napisac, że Kornel wszedł właśnie w kolejną fazę rozwoju. Chce, żeby go brać na ręce, po czym pokazuje paluszkiem różne przedmioty i "każe" żeby je nazywać i mu objaśniać. I tak włączamy po kilkanaście razy lampę, opowiadamy historie o grającej wieży, kolorowych książkach, obrazach, ścianie (jak z entuzjazmem opowiadać dziecku o gołej ścianie??? :eek: ) Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie upierał się na lekcje poznawcze koniecznie na naszej wysokości, czyli na rękach :-p

reklama
a ja?
chora...goraczka i gardło
do tego po wczorajszym bola mnie nogi i plecy buuu

postanowilam tam nie isc
i K na poczatku to nie w nos było ale sam chyba przejrzał ze nie warto

bo czy my w Afganistanie zyjemy? zeby za takie grosze pracowac i to na czarno????

potrzebuje pracy ale bez przesady!

Do góry