reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

kurdee tyle napisałam i zjadło mi

dziekujemy za słowa otuchy choróbskom się nie dajemy

ja dziekuję za piękne urodzinowe życzenia, tez jestem lipcowe dziecko ale takie troszkę wyrosnięte ;D

wiem że to nie to samo i bardzo miło czyta się osobiste życzenia ale pozwólcie że wszystkim zaległym solenizantom składamy z martynia moc uścisków i buziaczków żyjcie nam w zdrowiu i w szczęściu stooo latttek

reklama
ojjj Kasiu
wracaj do zdrowka
i choc spoznione ale szczere zyczonka przesyłam
duzo zdrowka dla ciebie i coreczki
usmiechu na twarzy i udanych wakacji :-* :-* :-*

ja ostatnio mam tyle problemow i tez sie zle czuje,jest mi tak jakos niedobrze bleeeee
musze sie kłasc czesto aby nie pasc
nie wiem co mi jest..........

nie pisalam wam ze zle sie czuje bo nie chcialam tu dodatkowo smucic
ale jest cos ze mna nie tak
nawet tabsy odłozyłam i od poniedzialku jem w miare normalnie ale mniej niz kiedys
bo myslalam ze tak zle mi z glodu ale nie.........

moze to te upały mnie wykanczaja???
powinnam sie polozyc bo czuje sie jakbym zaraz miala zwymiotowac
bleeeeeeeeeeee

lilka martynia też ma takie potówki ale troszkę mniej mimo że śpi albo w samej pieluszce albo ubieram jej koszulkę bez rekawków
w nocy mam włączony nawilżacz i bierzemy razem letni prysznic dwa trzy razy dziennie

koszmar z ta temperaturka do tego mała nie chce jeść mleka wogóle już nie pije ide luknąć na zywienie maluszków moze tam coś napiałyście bo nie wiem co małej dawać do jedzenia

a pić pije dużo

kaśka k pisze:
lilka martynia też ma takie potówki ale troszkę mniej mimo że śpi albo w samej pieluszce albo ubieram jej koszulkę bez rekawków
w nocy mam włączony nawilżacz i bierzemy razem letni prysznic dwa trzy razy dziennie

a pić pije dużo

u nas to samo
w dzien jak teraz Mili spi tylko w pieluszce
wczoraj nawet jej juz zciagnełam tą pieluche bo pewnie tez niezle grzeje to mi mała dom obsiusiała i sie siuskami zaczeła bawic a my na poczatku sie zastanawialismy co to takie mokre ;D

w nocy ma otwarte okno i nawet tiry ja nie budza
spi w cieniutkich rampersikach

a w dzien wkładam ją do wanny i robie chłodny prysznic
do tego nawet robie jej herbatke z zimnej wody z kranu
a soczki wkladam do lodowki aby sie zrobiły zimniejsze

a ona i tak chodzi cała mokra i klejaca sie
głowa jest calutka mokra ::)

a co do mycia wlosow to myjemy co dwa dni szamponem a tak przemywam wodą

gazelaczek pisze:
Iwon - trzymam kciuki za udany poród  ;) 8)

Zaczyna się ostra jazda na porodówce   ;) I dokładnie taki sam upał  :p
Wiecie, że oszukiwałam położne? Generalnie nie mogłam ruszać się z miejsca przez tą oksytocynę, a ponieważ wyczułam, ze chodzenie mi trochę ulży, bajerowałam je kilka razy, że koniecznie muszę siusiu. I tak spacerowałam sobie w toalecie  :laugh:

Dziewczyny, a tak z innej mańki, robiłyście kiedyś taką średnią kalkulację, ile wydajecie miesięcznie na dziecko? (jedzonko, mleko, pieluchy, odzież, zabawki, kosmetyki itp). ???

gazelaczek pisze:
Heloł!!! Ja tylko na chwilkę wpadłam, żeby powiedzieć dzień dobry :laugh:

Zaraz przyjedzie do mnie Joasia z Kubusiem ;D

no ładnie , a miała się odezwac jak bedzie w Wa-wie i ...cisza ---no chyba sie jej nie spodobałam buuuuuuuuu :(

Llka potówki na 100% Kuba choc gania tylko wpieluszcze też jest cały zsypany

a co do kalkulacji to nie robiłam

Lilka pisze:
e_mama pisze:

z tego samego miasta jestescie?
bo ja tam zapomnialam z ktorego to 3M jestes e-mamo  8)

ale jakbym miala blisko to bym poszla do tej dziewczyny
opłaca sie :)

hehe, ja mieszkam w Gdańsku, ale powiem Ci, że ja całe to 3M, czyli Gdańsk, Sopot i Gdynię traktuję jako jedno wielkie, zrośnięte ze sobą miasto  ;D może dlatego, że jestem przyjezdna  :laugh:
Ale prawda jest też taka, że zdecydowanie największą miłością darzę Sopot :) uwielbiam to miasto i mogłabym tam jeździć w każdy weekend :) i jak kiedyś wygram w totka to zamieszkam znowu w Sopocie  ;D ;D ;D ;D

Iwon pisze:
Dziewczyny, a tak z innej mańki, robiłyście kiedyś taką średnią kalkulację, ile wydajecie miesięcznie na dziecko? (jedzonko, mleko, pieluchy, odzież, zabawki, kosmetyki itp). ???

nie kalkuluję, bo bym się załamała hihihihi

reklama
Do góry