reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Ja ciągle mam Wam psać o moim Alku
Mamy juz od jakiegos połtora tygodnia 8 zębów i Aluś chodzi od 2 tyg. Jeszcze jak ma do wyboru to wybiera na czworaka, ale co raz częściej jednak stópki wygrywają. Jest baaardzo ostrożny, co mi sie podoba.

Z rzeczy, które potrafi moje dziecko, godne przekazania są drobiazgi, za którymi przepadam. :laugh:
Alexander pięknie dmucha buzią (wcześniej w gre wchodził tylko nos :p) i zdmchuje świeczki baardzo ochoczo. Przy wieczornym rozbieraniu (czy rannym) jak ściągam mu bluzeczkę to mówię "ALus rączki do góry", a moje dziecko pięknie ręce do góry podnosi, żebym mogła mu bluzeczkę ciągnąć. Da sobie spłukać głowę prysznicem (nie chodzimy na basen więc jest to umiejętność domowa ;)) pokazuje palcem to co chce dostać, włącznie z piciem, robi rączkami myju, myju z efektem glowsowym "miju, miju". Potrafi często pierwszy ode mnie wypatrzeć samolot na niebie, wogóle samoloty i ptaszki to to co Alusie lubią najbardziej :D
Zanim zaczął chodzić sam nauczył sie kopać piłkę ;) i zaczynam sie zastanawiać czy jakimś piłkażem nie zostanie :p
Kurde i jeszce inne rzeczy robi jak udawanie krówki  "myyyyyyy" pieska "y, y, y " pisklątek "py py py py py", robienie Amen do Bozi.
Piszę o tym wszystkim, bo się cieszę, wiecie, ze ja nie mam tu rodziny, kamerka wszystkiego nei odda i chce mi sie dzielić różnościami ze wszystkimi bliskimi skoro nie mogę im Alunia pokazać :(

No i gada to moje małe Szczęście jak najęte w swoim języku co jest prześmieszne " aa kpwdy, byy???,  abdzi, kudigala"  no i tego typu wiązaneczki :laugh: :D ;D ;)

Ma swoje wybryki, bo potrafi tez wymuszac płaczem, bardzo lubi smak pasty do zębów (nie swojej) ::) papieru do zjedzenia nigdy nie odmówi, choć nauczył sie juz wyplówać. Po schodach wychodzi i schodzi sam (na czworaka) musze mieć oczy rozrzucone po całym domu ::), budzi sie nadal w nocy, ale przed południem śpi pieknie aaa tfu tfu tfu!! 2 godziny minimumi po południu z godzinę, ale tak do 17-stej max mu pozwalam, bo potem sa cyrki z położeniem do spanka wieczornego. Jet tez pieknei od dłuzszego czasu aaa tfu tfu

Kocham Go na zabój!!!! 8)

Ach Edziu Julka jest przesłodka, wygląda przecudnie z tą nózią podwiniętą. Kochana laleczka! Fajowo, że ma takie fotki!

Fridzie wszystkiego naj!!!!! z okazji urodzin. Friduś, niech życie w domku waszych marzeń będzie samą przyjemnością każdego dnia, mimo wszelkich "minusów" , a Igusia niech rośnie zdrowo!

Tusia i co odpisala Ci coś Fridzia?? Może zrobi jakiś Wielki Powrót na forum?????

Joaska pisze:
Lilka pisze:
czesc lipcoweczki  :laugh:

cały weekend mnie nie bylo
nad jeziorkiem sie szalało
pływało i grilowało

o matko ale mam nadrabiania  ::) :laugh:

mmmm kielbaska z grilla......................niestety ja mam zakaz :)

ja zgrzeszylam jedna kiełbaska
niestety nie stracilam tych kcal pływajac
bo akurat tego dnia dostalam mega@ ::)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA GABCI Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN!!!!!!!!!!!!!!

Aby serduszko Twoje
gorące było zawsze jak słońce...
A uśmiech Twój radosny
przypominał zapach wiosny...

zyczy ciotka Lilka z Milenka :)

a u nas tak:

Mili ma problemy z zasypianiem w tych upałach,ostatnio walczyła 2 godziny i wrzucilam ja do basenu (ktory jej kupilismy) potem szybko z zimną Milena lecialam do pokoju :laugh:
bach do łóżka
włączyłąm wiatraczek jej prosto do łózka by wial
i spaaaaaałaaaaaaaa :laugh:

no i co najwazniejsze nauczyłam Milenke dmuchac :laugh: :laugh: tralalaaaa
po to by zdmuchneła swoja swieczke na torcie :laugh:
a dzis swieczke kupilismy
z ''1-ką'' of kors ;)

umie pokazac oczko,nosek,i cosik gwizdac sie nauczyła (efekt dmuchania na swieczke :laugh: )

no i dziecie moje pieknieje

normalnie nie ma aby ktos nas nie zaczepil,w sklepie to chyba wszyscy co są sie do niej usmiechaja,cos mowia
nawet jak do supermarketu wejdziemy
i z naszych znajomych tez wszyscy mowia ze wyładniała nam slicznotka

Karol i ja puchniemy z dumy
oby jej tak zostalo heheeee :D

wszyscy juz spia a ja cichaczem szukam jakiegos przepisu na torcik dla gabiny no i nie omieszkalam tu zerknac :p ::)
Liluchna duza buzka od gabiszona :-*

Martus!!! doskonale rozumiem Twoja chec dzielenia sie kazda nawet najmniejsza drobnostka ze wszystkimi ja gdybym tylko mogla to na czole napislabym sobie co te moje dzieci juz potrafia ;D ::) hehe
a na rozmowe cierpliwie czekam ;)

reklama
Witam lipcoweczki po dluuuuuuuuuuugiej przerwie.

Jakos tysiac spraw wyniklo i bb poszlo w odstawke na chwile :(, ale jestem :laugh:.

Skladam ogolne bardzo spoznione zyczenia urodzinowo-imieninowe dla dzieciaczkow i ich mam ;D

Co do przygotowaywania sobie wody na ranne karmienie to ja na noc zostawiam we wlaczonym podgrzewaczu i rano tylko wsypuje mleczko i jest wmiare szybko, bo Jas miedzy 5/6 budzi sie na to jedzonko i krzyczy przy tym ostro ;D

Do góry