reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ja jak najbardziej wierze w powrot do stanu sprzed ciąży. Mam tylko nadzieje ze troche bioderka mi sie rozepchna, bo dotychczas mialam takie wąskie, w rezultacie w udach bylam grubsza  :mad: Tam gdzie chodze na gimnastyke dziewczyna mowi ze juz przyjmuje na cwiczenia cztery tygodnie po porodzie! I przychodzi sie z dzidziusiem. Wiec pewnie od wrzesnia zaczne nad sobą solidnie pracowac. I kupilam juz krem na biust. Tak na później - no ale po prosu nie wytrzymalam  ;D
Poza tym zaczyna mnie rozpychac energia. Po pracy pojde na zakupy albo na spacer. Jeeju, jakiego nabralam praco-wstrętu!!!!!

reklama
witam w kolejnym tygodniu... ja znowu w pracy no i ztego powodu lapie jakiegos kosmicznego dola...
weekend byl smutny, szczerze powiedziawszy nawet nie mialam ochoty myslec o niczym innym, ale coz zycie toczy sie dalej, ktos odchodzi a ktos sie pojawia, tak jak nasze maluszki w tym roku... :)
co do komentarzy z placia, to ja podobnie jak ania nie chce wiedziec co pomaga w uniknieciu ludzkiej niewrazliwosci...
... ja tez mam pare imprez, tydzien tem,u mialam wesele kolezanki i wystapilam w sukience mamy, bo taka z wyzszym, stanem i rzuszek sie miescil, ale tez w czerwcu mnie czeka kolejne, no i jakies komunie chrzciny, a nie chce wygladac jak w worku... chce byc ladna nawet w ciazy (co oburza starsze pokolenie i tym bardziej chce im pokazac 8))
u mnie brzuszek jest i widac, ale waga mi skacze, bo w sumie przytylam ok 2,5 kg, ktore tydzien temu zgubilam, ale w ciagu tego tygodnia znowu wrcily, wszytsko przez te stresy, mam nadzieje ze do wizyty troche mi przybedzie, bo lekarz bedzie krzyczal na mnie... :p no i jestem ciekawa moich wynikow, bo gdzies w necie natknelam sie na zormy dla kobiet w ciazy, z ktorych wynika ze mam ciezka anemie... i nie bardzo wiem jakie moga byc tego konsekwencje, a wyniki z m-ca na m-c sa coraz gorsze..

widze ze skaczaca waga to nie tylko moj problem... :)ja jakos nie przyjmuje sie przytyciem w ciazy, bo to dla dzidziusia, a potem bede sie martwic jak odzyskac dawna sylwetke... bo ile to by nas kosztowalo - zmiana calej garderoby... :)

Ja też sobie mówię, że nie będę się przejmować tyciem, ale jak ostatnio byłam na tych zakupach i zmierzyłam taką superową spódniczkę i zobaczyłam jak mi pupsko z tyłu zaczęło zwisać to się załamałam :) Zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to mi tylko brzuszek urośnie i tyle  ;D No ale chyba ten tłuszczyk musi się rownomiernie wszędzie rozłożyć :) U mnie głównie się rozkłada na pupie i w nogach :) Ale co tam, trzeba zgromadzić jakieś zapasy na pokarm dla dzidzi :)

Ide zaraz na wage...o rety...ciekawe co pokaze ::)
Ale w koncu musialam zjesc "kawalek" pysznego torcika na urodzinach synka ,prawda? ;) ;D
6103839_d.jpg

reklama
wszytskich nie pamietam, ale na tej stronie byly normy dotyczace hb, no i ja od poczatku mam ponizej normy (choc norma jest coraz nizsza w poszczegolnych trymestrach), ostatnie wyniki to 9.8 (a startowalam z 11.1), nie pamietam jaka to strona byla z tymi normami...

Do góry