reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Klaudia pisze:
U nas jak Maciek robi coś zabronionego, to zawsze na niego działa pytanie: "Maciuś, a gdzie jest...?" No i tu zaczyna sie lista pytań. Gdzie jest lampa, gdzie jest samolocik itp. Maciek od razu pokazuje i zapomina co chciał zrobić, więc ja wtedy go biore na ręcę i prowadzę do innego pokoju. I dzięki temu nie zlości się, a ja nie muszę mu co chwilę czegoś zakazywać. Jedyne co co chwilę powtarzam, to że nie wolno czegoś do buzi wsadzać. Ale to niestety nie skutkuje :(

Kurde, u nas nic nie działa. Skubaniec zawsze pamieta, że coś tam chciał zrobić. Zawsze 8)

reklama
Klaudia pisze:
Co do puzzli piankowych, to my kuiplismy takie z numerkami i jestem BARDZO z nich zadowolona. Odkąd Maciek tylko zaczął siedzieć, to bawi sie na nich. Wprawdzie tez wyciąga kółeczka ze środka i wsadza do buzi, ale tu jest tylko parę takich małych elementów (kółko z 6, 8 i 9). A jak się chce Maćkiem pochwalić to robię ludzi w konia i każe mu pokazać gdzie jest 1 i 4 (jakos tak sobie upodobał te numerki) i wszyscy się zachwycają jakie inteligentne dziecko, że w wieku 11 miesięcy juz numerki zna, hihi.

Czad  ;D ;D ;D

gazelaczek pisze:
Klaudia pisze:
U nas jak Maciek robi coś zabronionego, to zawsze na niego działa pytanie: "Maciuś, a gdzie jest...?" No i tu zaczyna sie lista pytań. Gdzie jest lampa, gdzie jest samolocik itp. Maciek od razu pokazuje i zapomina co chciał zrobić, więc ja wtedy go biore na ręcę i prowadzę do innego pokoju. I dzięki temu nie zlości się, a ja nie muszę mu co chwilę czegoś zakazywać. Jedyne co co chwilę powtarzam, to że nie wolno czegoś do buzi wsadzać. Ale to niestety nie skutkuje :(

Kurde, u nas nic nie działa. Skubaniec zawsze pamieta, że coś tam chciał zrobić. Zawsze 8)

u nas jest to samo, ja juz nawet nie próbuje bo Weronika patrzy na mnie tak jakby chciała powiedziec- no dobra mama ja ci pokaze gdzie ta lampa ale co ty naiwna,że mnie chcesz w konia zrobić? ::)

Niuńka pisze:
Nie wiem, kiedy wy znajdujecie czas na bb ??? ::) Ja normalnie jak usiąde na chwile to zaraz musze lecieć ratować Adaśka z jakiegoś nowego wyczynu. Później przychodzi Paula z przedszkola i dopiero się zaczyna akcja ::)

No poza tym jakoś dziwnie mi się pisze z doskoku, czuje się jakaś wyizolowana od was i w zasadzie nie chce mi się już nic pisać bo i tak chyba nikt tego nie czyta...no może poza Elficzkiem ;)

elfiko pisze:
Niuńka ale sie ciesze,ze randka udana, Ty to wogóle masz chyba spoko łosia bo jakoś sie tak na niego wcale skarżysz.
Wpadaj do nas częsciej bo jakoś tak gościem ostatnio jesteś a fotek dzieciaczków tez dawno nie wklejałaś.

Łośia rzeczywiście mam spoko, a nie narzekam bo nie mam na co, chociaż łoś jak to łoś czasami rogi pokaże, ale na szczęście niegroźne. Częściej z mojej strony pazurki widać z byle powodu ::)

no no to Niuńka dawaj namiary w którym to lesie swojego łosia upolowałaś co? ;D
a co do tego że wyizolowana to normalnie przy takich hasłach wymiękam, my sie tutaj znamy jak łyse konie i logiczne że czasami nie wszystkie okupujemy BB z taka samą intensywnościa jak kiedyś ale po to sie ma taką zgraną paczke żeby wpadac i wypadać cos naklikac i juz wszystko gra,a że nie w temacie?? co z tego? ważne że sie odzywamy czyli jako taki kontakt chcemy utrzymac
i bez obaw Niuńka raczej WSZYSTKIE czytaja twoje posty !!
no to buziak na pocieszke :-* zreszta co Cie tam pocieszac bede jak masz takiego spoko łosia ;) ;D

witam :)
jestem..........i będę za niebawem :p ;)

umyłam winogronka, idę umyć siebie i pogawędzić z młodym i przybędę do was kochane :D choć na chwilunię :)

:-*

a ja... luz blues ..delicje
łoś w robiocie na noc,
weronika odpłyneła w ramionach morfeusza
a mnie czekaja trzy przykre obowiązki..
1.m jak mydło
2.martini z colą
3.BB ;D ;D ;D

ha! dzieki za cmoki dla gabiszona tym razem bylo ciezko :-[ dziasla byly baaardzo nabrzmiale i musialo bolec :-[ :-[ale juz jest wiec hip hip hura ;D

Niunia!!! ja tez czytam Twoje posty!!!! a co to znaczy ze juz nie bedziesz pisacn co? na dupsko gole chcesz?? ;)

Elfikuno to widze same przykre obowiazki Cie czekaja ;D
a moje dzieci tez w obieciach ale morfeusza ;D ;)
ja posprzatalam chalupke, duzy w pracy i tylko jeszcze pierogi musze zrobic z jagodami ;D ;D ;D

reklama
Do góry