reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

AniaSzwarc pisze:
dzwoniłam dzis do legionowskiego żłobka i:
- musze paiery złożyc w styczniu aby sie chłopak dostał w maju
- grupy są  30 osobowe
- 2 wychowawczynie i 3 opiekunki (nie wiem jaka różnica, pewnie w kompetencjach)
- stałe pory snu (juz to widze wprzypadku Kuby..ale mam dużo czsu wiec go moze naucze)
- 2 tygodnie wczesniej moge z nim przychodzic aby sie zaaklimatyzował
- koszt 340 zł za miesiąc

no i najważniejsze ..jest to jedyny żłobek w legionowie wiec nie mam wyjśia :( ale ide porównac z tym co pisza na wątku "żłobek"

ileeeeeeeeee??????????????????

to u mnie żłóbek kosztuje 80zł + 3zł/doba za jedzenie
co za ceny................

u mnie 340zł to opiekunka dostaje
i to jeszcze jest ta gorna stawka..............wspolczuje tych cen..........

reklama
Witam,
za godzinkę idziemy do ortopedy, troszkę się boję czy wszystko na pewno jest ok
Trochę ponadrabiam
Jak przyjdę zdam relacje :)

a ja Wam powiem czym mnie moje dzieci zaskakuja

Gaba chwyta grzebien i chce czesac sowje albo moje wloski  :D chyta okulary i przyklada do oczu, wyciaga torbe na pieluchy i chowa do nie klocki, i uczy sie stawiac wieze z 2 klockow  ::) ;D
taak mi sie przyglada i obserwuje co ja robia a potem nasladuje heehe

niestety nie tylko sa pozytywne aspekty takich relacji ....tymul nauczyl sie jednego brzydkiego slowa  ::) ::) :p i co gorsza uzywa go celnie :p :p ::)

ok ide robic obiad bo mnie Karol przechrzci :laugh:

dzis tłusto bedzie
ziemniaczki duszone,kapusta zasmarzana z kaszanką
mniammmmmmmmm :laugh:

no my już po wizycie u ortopedy
i oczywiście wszystko jest ok ;D ;D ;D ;D ;D
Mamy się pojawic na kontrolę dopiero jak Darcia zacznie chodzic i jej już nie męczyc, bo wszystko z nią OK
ale ze mnie jest panikara ::) ::)

reklama
DASARIA pisze:
no my już po wizycie u ortopedy
i oczywiście wszystko jest ok  ;D ;D ;D ;D ;D
Mamy się pojawic na kontrolę dopiero jak Darcia zacznie chodzic i jej już nie męczyc, bo wszystko z nią OK
ale ze mnie jest panikara  ::) ::)

Asiu
a Daria siada sama? ja już nie wiem co robić, czy nie wybrać się do ortopedy może na jakąś kontrolę dla pewności. Ostatnio ten neurolog mnie uspokajał ale moja rodzinka mnie tak dobija w tym względzie, że od kilku dni mam mega doła.
czuję się jak wyrodna matka, która zaniedbuje swoje dziecko...
ech........

Do góry